tiistai 15. kesäkuuta 2021

Kesän hemmottelevimmat jalkahoitotuotteet

 * tuotteet saatu

Kuvat Eija Ranua


Ihanaa alkanutta viikkoa tyypit!

Kohta on juhannus. Aivan ihanaa, yksi vuoden kohokohdista. Toivottavasti myös säät suosisivat ja päästäisiin viettämään laatuaikaa ulkosalla. Kesä on tänä vuonna tähän asti ainakin pistänyt kyllä parastaan. Säät on olleet yllättävän aurinkoiset ja lämpimät kesäkuuksi. Viikonloppuna ollaan menossa miehen kanssa luksustelttailemaan eli vietätään yö teltassa, jossa on ihan oikea sänky ja kaikki mukavuudet. Kerron siitä teille vähän myöhemmin ja viikonlopun aikana tulen jakamaan tästä paljon materiaalia instagramissa, joten otahan mun tili jo nyt seurantaan. 

Nyt haluan kuitenkin kertoa parista aivan ihanasta jalkojenhoitotuotteesta, jotka mahdollistaa paljain jaloin kirmailun kesälaitumilla. En ole ennen löytänyt oikeasti näin toimivia jalkavoiteita, jotka tehoaa kovettumiin ja pehmittää jalkapohjat. Kovettumat jaloissa voivat olla yllättävän kivualiaat ja haitata pidemmillä matkoilla myös kävelyä. Siksi ne kannattaa hoitaa, mutta älä sorru raspailemaan. Jalkarapsilla hinkattu iho tahtoo vain kasvattaa entistä kovemman ihon kovettumien päälle ja lopputulos on kahta kauheampi kuin lähtötilanne.

Mulla itsellä oli talven jäljiltä jalat aivan järkyttävän huonossa kunnossa. Kylmä ja kuiva ilma olivat kyllä tehneet tehtävänsä ja varsinkin kantapäät mulla oli korppukuivat. Vaikka rasvailin niitä pitkin talvea, ei mikää auttanut niihin kovettumiin ja voiteetkin antoi vain hetkellistä kosteutusta.
Sain testiin uusia Footy tuotteita, jotka löytyy myynnistä apteekeista. Nämä on olleet käytössä kaksi viikkoa ja ero jo viikon jälkeen on uskomaton. Kovettumat ei ole täysin tiessä, mutta iho on pehmentynyt aivan selkeästi eikä se enää ole kuivuudesta halkeileva. Footy sarjaan kuuluu cracked heels ja foot care voiteet sekä jalkasuihke hikoilua vastaan. Jalkasuihketta en ole testannut, mutta voiteille annan äänen.
Cracked heels voide on nimensä mukaisesti tarkoitettu erityisesti kuiville ja halkeileville kantapäille. Voide uudistaa ja kosteuttaa ihoa. Se sisältää macadamiöljyä ja 30% karbamidia. Karbamidia on iholla luonnostaan ja se on erittäin tehokas kosteuttaja. Voide kuivahtaa nopeasti, mutta käytän sitä silti mieluiten illalla ennen nukkumaan menoa. Tämä cracked heels voide on hiemat kevyempi koostumukseltaan verrattuna foot care voiteeseen, mutta erittäin tehokas ja auttaa todellakin niihin kantapäihin.
Foot care voide on tarkoitettu ylläpitäväksi voiteeksi cracked heels voiteen jälkeen. Se on koostumukseltaan hieman tuhdimpaa ja enemmän "voidemaista" kuin cracked heel. Glyserolin ja karbamidin lisäksi voiteesta löytyy mehiläisvahaa ja antibakteerista hunajauutetta. Ylläpitäväksi hoidoksi tämä on täydellinen, koska tuhti koostumus on paitsi kosteuttava myös hoitava. Tehohoidon jälkeen tämä onkin hyvä tuote ihan päivittäiseen käyttöön. Kannattaa nimittäin muistaa, ettei jalkojen hoidossa tehdä ihmeitä viikon mittaisella kuurilla, vaan rasvauksen täytyy olla säännöllistä ja päivittäistä, jotta kuivuminen estetään ja vanhat haavat saadaan paranemaan.
Footystä tekee mielenkiintoisen myös se, että tuotteet ovat isoissa pakkauksissa ja hinnaltaan varsin edullisia. Cracked heels maksaa alle kympin ja foot care vähän päälle kympin. Ei todellakaan paha hinta näin tehokkaille tuotteille. Faktatietona muuten, voiteiden sisältämää tehoainetta karbamidia käytetään esimerkiksi atooppisen ihon ja psoriaksen hoidossa. Tehoaine siis todellakin!

Otappa testiin ja kerro sitten toimiko sulla!
2 kommenttia on "Kesän hemmottelevimmat jalkahoitotuotteet"
 1. Rasvaan kerran viikossa jalat yöks, se jo oikeastaan riittää siihen, että hyvässä kunnossa pysyy :) Riittävän rasvaiset ja paksut voiteet on hyviä. Ohuita tai edes TBS:n omaa mintuntuoksusta jalkarasvaa en suosittelis. Näissä ilmeisesti aika kevyt koostumus, joten en ehkä erikseen ostaisi testiin kun on "sopivat" tuotteet jo löytynyt. Jotenkin oon ollut aina tarkka jalkojen hoidosta, varmaan pelästynyt mummojen ja muiden jalkoja jotka on niin huonossa kunnossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin pitäisi opetella se säännöllisyys niin ei edes pääsisi kuivumaan. Nyt olen tosin aika hyvin muistanutkin ja heti huomaa ettei jalat ole niin kuivat.
   Tuossa kantapäävoiteessa on ohuempi koostumus mutta se ylläpitävä voide on kyllä tosi tuhtia mistä tykkään!

   Poista