maanantai 21. kesäkuuta 2021

Luksustelttailu eli Glamping ~ Tampereen piilotettu helmi

 * majoitus yhteistyössä Vieno Outdoors



Suomen matkailukesä on täällä ja tänä vuonna on mahdollista päästä kokemaan jotain ihanan eksoottista! Nimittäin luksustelttailua eli glampingia. Glamping on maailmalla jo ihan iso juttu ja ympäri Eurooppaa sekä naapurissamme Virossa näitä luksustelttoja löytyy jo paljon. Suomeen tämä ilmiö on vasta rantautumassa, mikä on kaikille retkeilynmielisille aivan ihana juttu. Nyt voi viedä telttailun ihan next levelille, koska luksustelttailu on nimensä mukaisesti retkeilyä ja teltassa yöpymistä, mutta olosuhteet on metsätelttailua paljon paljon upeammat. Tänne uskaltaa lähteä yöpymään vaikkei olisikaan yhtään erähenkinen tai kaipaa retkipatjaa, ulkohuussia ja teltanpystyttämistä prameampia puitteita.




Tampereen Ahlmanilta löytyy kaupungin piilotettu helmi, nimittäin luksustelttamajoitus, joka on kokemuksena niin huippuunsa hiottu etten säästele nyt kehuja ollenkaan. Yritys on neljän nuoren yrittäjäopiskelijan aikaansaannos ja teltta avasi ovensa ensimmäisen kerran tänä kesänä. Parempaa paikkaa luksustelttailuun saakin kyllä etsiä. Niille joille Ahlman ei ole tuttu, niin pari sanaa ensin siitä.

Ahlman on noin 10 minuutin ajomatkan päässä Tampereen keskustasta (pyörällä meillä meni noin vartti). Ahlman on maatalouteen erikoistunut oppilaitos, jonka yhteydessä toimii majoituspalvelut, erilaisia kursseja ja tilapuoti. Ahlmanin tiluksilla nimittäin laiduntaa 41 lehmää, joiden maidosta valmistetaan lähituotteena juustoja ja maitotuotteita. Niitä saimme nauttia myös aamupalalla, josta tuonnempana lisää. Upea sininen kartanorakennus kohoaa ylväänä suuren vehreän omenapuutarhan vieressä ja alueella on myös vanhoja aittoja, kukkapuutarha, kasvihuone, saunatilat ja tietenkin isot laitumet missä myös niitä lehmiä voi bongailla. Tuntuu ihan uskomattomalta olla niin lähellä ison kaupungin keskustaa, mutta samalla niin maalla. Rusakot juoksevat pihamaalla, linnut sirittävät ja kimalaiset lentävät. Tämän upeampaa miljöötä ei voisi kyllä olla.





Vieno Outdoors on pystyttänyt ison teltan Ahlmanin omenapuutarhaan suoraan kartanorakennuksen viereen. Vaikka yövymme ulkona teltassa, meidän saatavilla on sisävessat, suihkut ja jääkaappi sekä keittiötarvikkeet kartanon yläkerrassa. Pääsemme avaimella sisään milloin haluamme, joten tällä telttaretkellä ei tarvitse kyykkiä puskassa ja kärvistellä ilman suihkua. Mahtavaa!

Itse teltta on upea! Se on sisältä todella tilava ja siellä mahtuu seisomaan koko pituudelta. Isossa "eteisessä" kuten me sitä kutsuimme, on matot lattialla, tyynyjä, pöytä, pelejä (mm. mölkky) ja pieniä kauniita yksityiskohtia kuten paristoilla toimivia lamppuja illalla tunnelman luomiseksi. Ja SÄNKY! Tässä se telttailun ehkä paras puoli. Nimittäin ihan kunnon sänky. Sänky on rakennettu korokkeen päälle ja siinä on kunnon leveä ilmapatja. Mahtui hyvin kaksi ihmistä mukavasti nukkumaan ilman, että aamulla herää selkä kolottaen. Ja kunnon tyynyt ja peitot. Mikäli yöstä tulee viileä, niin saatavilla on lisäpeittoja ja villasukkia sekä vilttejä. Meillä säät suosi ja ei ollut tarvetta millekään ylimääräiselle lämmittimelle, mutta varmasti ei kyllä tarvitse täällä palella.

Lisämaksusta saa telttaan myös viileän kuohujuoman. Suosittelen tätä ehdottomasti, oli nimittäin ihan super hyvää! Kuohujuoma on Ahlmanin oman tilan tuote ja valmistettu punaherukoista ja koivunlehdistä. Siinä oli makean marjainen ja jännä miedon koivumainen maku. Me ihastuttiin ja mies jo suunnitteli retkeä tilapuodilla, jotta voidaan ostaa kotiinkin pullo spesial hetkeä varten. Sopii mulle!






Yö luksusteltassa sopii aivan loistavasti vaikka pariskunnalle, joka kaipaa rentoutumista ja kahdenkeskistä aikaa. Alueella ei meidän majoituksen aikana paljon muita näkynyt. Päivällä jokunen satunnainen ulkoilija saattaa käydä ihmettelemässä puutarhaa, mutta muuten olimme siellä vain kahdestaan. Illalla meidän käytössä oli lisäpalveluna saatavilla oleva palju. Paljun hinta on 190€ ja se sisältää lämmityksen, täytön ja pesun. Lomailijan ei siis tarvitse kuin haluttuna aikana istahtaa valmiiksi lämmitettyyn veteen. Tämä olikin aivan ihana kokemus ilta-auringossa ja lilluttiinkin paljussa jopa kahteen otteeseen, kun vesi pysyi lämpimänä pitkälle iltaan. Suosittelen ehdottomasti, tämä nimittäin vie kokemuksen vielä hitusta erityisemmäksi. Aivan kuin mökillä olisi!






Me grillattiin myös omat eväät illalla kodassa, joka on matkailijoiden käytössä suoraan puutarhan perällä. Siellä sai hyvät makkarat ja suklaabanaanit nälkäisiin mahoihin. Oli muuten ihana illalla huomata Suomen kesäyön valoisuus. Missään vaiheessa ei oikeastaan tullut pimeä ja kolmen aikaan yöllä alkoi jo aamun sarastus lisääntyä, kun me vihdoin kömmimme petiin nukkumaan. Loppukesästä teltan tunnelmavaloista ja pihalla teltan ympärillä olevista lyhdyistä saakin ihanat hempeät valot pimeneviin iltoihin. Nyt ne eivät ihan pääseet oikeuksiin vaikka kauniit olivatkin.





Aamun valjetessa viritimme piknikviltin teltan viereen omenatarhaan ja toimme aamupalatarvikkeet koreissa ulos. Aamupala oli aivan ihana ja se oli valmistettu meille kauniisti astioihin. Tarjolla oli Ahlmanin tilan omia juustoja, maitoa ja jogurttia sekä hapanjuurileipää, leivänpäällisiä, mansikoita, mehua ja puuroa sekä tietysti kahvit ja teet. Sateen sattuessa aamupalan voi nauttia myös sisällä, mutta me tietysti halusimme tuoda kaiken ulos kun sääkin suosi ja aurinko oli jo korkealla. Tämä oli yksi elämäni mieleenpainuvimmista aamiaishetkistä ja vaikka tarjoilu ei ihan hotellin aamiasbuffetin isoihin valikoimiin vedäkään vertoja, uskallan väittää että tämä aamupala peittoaa ne buffetitkin mennen tullen. Ne juustot oli nimittäin I-H-A-N-I-A! Vaikka me miehen kanssa rakastetaan juustoja muutenkin ja maistellaan usein kaupan valikoimista monenlaista, niin nämä oli kaikki kerrasta niin hyviä. Päätettiin mennä niitäkin tilapuodista hamstraamaan, kun se on arkena auki. Myös jogurtti ja juustojen kanssa tarjoiltu uuniomenahillo oli ah, niin hyvää (tässä kirjoittelen vesi kielellä)❤ Parasta myös se, että esillepanoon ja kaikkeen oli todella panostettu.






Meillä jäi tästä kokemuksesta vain hyvää sanottavaa ja annettiinkin Vieno Outdoors väelle erittäin positiiviset palautteet. Retki oli onnistunut, rentouttava ja mieleenpainuva. Lähdettäisiin vaikka heti uudestaan ja nyt iski myös kipinä tähän koko luksustelttailuun. Täytyy ottaa ihan asiaksi kierrellä näitä muuallakin reissuilla kun käydään.

Sain teille myös alekoodin, joka on voimassa vain viikon, joten varaa tästä upea kesäkokemusta, romanttinen pariskuntaviikonloppu tai eksoottinen telttaretki kahdelle -10% alennuksella koodilla ANNA10. Koodi voimassa 1.7.2021 saakka. Pääset tutustumaan Vieno Outdoorin sivuihin ja tekemään varauksen täällä. Ja jos haluat nähdä enemmän mitä me retkellä puuhasteltiin ja miltä paikka näyttää, niin tallensin meidän reissun Instagramin storyjen highlightseihin, joten käy sieltä katsomassa tarkemmin, miltä reissu meillä näytti.
Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti