sunnuntai 13. kesäkuuta 2021

Kymmenen kysymystä kesästä

Bongasin Jonna Leppäsen blogista tämän kivan kesäkyselyn, jonka päätin toteuttaa myös omassa blogissani. Kaikki kyselyt on kovasti mun mieleen ja on hauska myös lukea muiden vastauksia, joten tartu ihmeessä haasteeseen ja jaa vastaukset omassa blogissasi😊


Kuvat Eija Ranua


1. Mitä odotat eniten kesältä?

Kesä on mulle täyttä rakkautta. Valo ja aurinko saa mun parhaat puolet esiin ja sytyn ihan eri tavalla eloon. Kesällä tuleekin tehtyä aina niin paljon kaikkea. Ihania kesäisiä elämyksiä, pitkiä lenkkejä, piknikkejä, valoisia iltoja, grillailua, valleusretkiä ja omat sekä mieheni synttärit nousevat heti ensimmäisenä mieleen, kun mietin mitä mun kesään kuuluu. Tänä kesänä myös toivottavasti päästää kavereiden kanssa terassille ja tanssimaan pitkän sulkutilan jälkeen.

2. Miten aiot viettää juhannusta?

Tänä vuonna me lähdetään poikkeavasti viettämään juhannusta kaupunkiin, Helsinkiin tarkalleen ottaen. Yleensä juhannus on aina mennyt samalla kaavalla mökillä maalla, mutta olen oikeasti tosi innoissani nyt tästä erilaisesta juhannuksesta. Kaikki vinkit Helsingistä otetaankin vastaan! Mulla ostuu juhannukseen juuri myös synttärit, joten matkasta tulee varmasti ikimuistoinen. Ollaan suunniteltu ainakin kesä Hesan fiilistelyä, hyviä ravintoloita ja ehkä allas Sea poolilla piipahtamista. Myös alppiruusupuisto, Eirassa kävely, kakkubuffet ja joku saariretki on mielessä.
3. Aiotko matkustaa jonnekin?

Kovasti tekisi mieli! Mulla asuu ukki Virossa ja en ole koronan takia nähnyt häntä nyt 1,5 vuoteen. Hän alkaa olla jo niin iäkäs, että todellakin tekisi mieli mennä häntä katsomaan, mutta ainakin toistaiseksi Viroon matkustaminen on todella hankalaa. Mieheni perhe taas asuu Espanjassa ja meillä on suunnitelmissa lähteä heitä katsomaan loppukesästä, jos korona sen vain suo. Toivon, että maailma tästä pikku hiljaa avautuisi ja myös matkustaminen sallitaisiin. Toistaiseksi kuitenkin matkustellaan koto-Suomessa ja kovasti mieli tekisi ainakin Kalajoelle ja Turussa tulee varmasti käytyä pienellä kesäreillussa.

4. Onko mielessäsi jotain hankintoja kesää ajatellen?

Ei varsinaisesti. Meillä on nyt kovat säästötavoitteet ensi vuoden ulkomaille muuttoa ajatellen ja myös oma yritys on nyt rakenteilla (kuulette siitä vähän myöhemmin), joten hirveästi tuhlailuun ei nyt ole varaa. Jokusen kesämekon ajattelin kuitenkin ostaa ja olen jo pitkään etsinyt sitä täydellistä lierihattua.
5. Mikä on suosikkiasusi kesään?

Mekot ehdottomasti!! Mähän olen aivan totaalinen mekkohullu ja mekkoja multa löytyykin monen monta kaapista. Jalkaan vielä sandaalit niin avot. Toisaalta nykyään tulee myös urheiltua niin paljon, että kesäasuun kuuluu myös bikershortsit ja treenitoppi. Riippuen siis päivästä ja aktiviteetistä olen joko sporttityttö tai neiti kesämekko.
6. Lempikesäkaupunkisi?

Minusta Suomen kaikki kaupungit heräävät eloon kesällä. Kesä pukee ja tuo parhaat puolet esiin. Sanoisin kuitenkin, että entinen kotikaupunki Turku vie voiton vaikka nautin myös kesä-Tampereesta kovasti. Turussa on sitä jotain, kun kävelee jokirantaa ja näkee ihmiset istumassa terasseilla tai Samppalinnan maauimalan nurmella. Turussa on myös jotenkin erityinen kesätunnelma, koska siellä on niin paljon nähtävää ja koettavaa, ja aivan upeat pyöräreitit ympäri saaristoa.
7. Mitä kesäruokaa aiot syödä (lähes) kyllästymiseen asti?

En enää omista grilliä eikä sitä meidän lasitetulle parvekkeelle edes saa laittaa. Joten olisin vastannut grilliruoka, mutta koska se ei ole mahdollista niin vastaan ehkä mansikat, vaniljajäätelö ja herneet. Odotan jo ihan hulluna mansikkakauden avausta, sillä yleensä mun synttäreiden tienoilla mansikoita saa jo isoissa laatikoissa. Mä olen niin mansikkatyttö, ettei tosikaan.

8. Oletko heittänyt jo talviturkin?

Heh fun fact, en ole heittänyt talviturkkia viimeiseen 17 vuoteen... Ihan totta, mä en Suomen järvissä ui. Olen niin arkajalka kylmän suhteen, että uskallan veteen vain etelän reissuilla, joskus en silloinkaan. Joten en ole, enkä aiokaan.
9. Mitä sellaista haluaisit tehdä, mikä on aiempina kesinä jäänyt tekemättä?

Mulla ei ole mielessä mitään varsinaista asiaa, mitä en olisi tehnyt. Ehkä Karhunkierroksen vaellus olisi upea toteuttaa tai ne Kalajoen hiekkasärkät, mutta en tiedä onnistuuko kumpikaan ilman autoa. Jos mies saa kortin vielä tämän kesän aikana niin ehkä toteutamme näistä sen jälkimmäisen. Tämä kesä on kuitenkin todennäköisesti viimeinen Suomessa, joten aion vain nauttia kesästä ja painaa mieleeni kaikkia pieniä yksityiskohtia, joita voin myöhemmin sitten muistella Suomesta.

10. Pidätkö kesällä lomaa?

Voi haluaisin kyllä! Viime kesän olin tarkoituksellisesti työttömänä, joten pääsin nauttimaan koko kesästä. Tänä keväänä vaihdoin työpaikkaa, joten lomia ei ole ehtinyt vielä kertyä. Todennäköisesti pyydän kuitenkin pidennetyn viikonlopun johonkin väliin, jotta saan pienen irtioton ja pääsee vaikka johonkin kesäreissuun. Muutoin sitten tarkoitus lomailla alkusyksystä, mikäli sinne Espanjaan pääsee jo matkustamaan.Kiitos vielä ystävälleni Eijalle ihanista kuvista, jotka käytiin pari päivää sitten napsimassa ilta-auringossa. Hyttyset murhasi meidät ihan huolella, mutta oli kyllä sen arvoinen reissu! Nyt on jo ihana vihdoin päästä varovasti sairasloman jälkeen urheilemaan ja nauttimaan kesästä taas täysin rinnoin ❤
4 kommenttia on "Kymmenen kysymystä kesästä"
 1. Kiva kysely, kävin just turussa ja ajattelin ehkä siitä kirjoitella blogiin, että mitä tuli tehtyä ja pari kesäkuvaa jakaa myös :) Voisi käydä turussa uusiksi kesällä 2022 kun se toriremppa vihdoin valmistuu!

  VastaaPoista
 2. Siis ensinnäkin upeita kuvia! Oot hurjan kaunis ja onnellisen näköinen noissa<3 :) Kysely oli myös tosi kiva. Mä en myös muista koska olisin käynyt edellisen kerran Suomen vesissä uimassa, sillä esimerkiksi meriveteen mua ei oo saanut moneen vuoteen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Linda <3
   Suomessa vedet ei yleensä ehdi lämmetä kun säät on niin epävakaita. Joten toivottavasti kohta pääsis reissamaan ja lämpimiin vesiin :)

   Poista