tiistai 1. kesäkuuta 2021

Lahjavinkit ylioppilaalle

 *sisältää mainoslinkkejäEnsi viikonloppuna juhlitaan ylioppilaita! Se on hieno etappi elämässä ja suurta saavutusta saakin ansaitusti juhlia. Toivottavasti poikkeusoloista huolimatta mahdollisimman moni saa näköisensä juhlat.

Omista ylppäreistä on jo tovi vierähtänyt (apua onko siitä oikeasti jo yhdeksän vuotta!!), mutta se oli upea päivä ja lämmöllä muistelen edelleen. Olispa näitä ihania juhlapäiviä elämässä enemmänkin. Koska törmään tähän samaiseen kysymykseen joka ikinen vuosi itse uudelleen ja uudelleen, ajattelin kirjoittaa tästä ihan oman postauksen. Mitä siis lahjaksi juhlakalulle? Nappaa tästä lahjavinkit ja jaa kommenteissa oma vinkkisi,


1. RAHA

Raha on helppo ja haluttu, mutta niin kovin persoonaton. Silti monet ojentavat valkoisen kirjekuoren, mikä tietysti valmistuneelle on taatusti ainakin käyttökelpoinen lahja. Saahan sillä ostettua sitten itse mitä haluaa ja tarvitsee. Sopiva summa rahaa lahjaksi on 50-100 euroa. Tietysti mitä läheisempiä itse valmistuneen kanssa on, voi summa olla myös isompi.

2. RAHASTO / OSAKKEET

Rahan sijaan voi lahjaksi antaa myös rahasto-osuuden tai osakkeita. Tämä on nuorelle myös opettavaista, sillä on kiinnostavaa seurata miten rahan saa tuottamaan. Tästä voi lähteä myös kipinä aloittaa säästäminen ja sijoittaminen jo opiskelujen aikana. Helppo tapa avata rahastotili on esimerkiksi Seligsonilla. Nuorelle kiinnostava rahankäytön opettelun apuväline voi olla myös sijoittamiseen liittyvä kurssi, josta on paitsi hyötyä, myös iloa kun omat tienatut eurot alkavat tuottaa. Talouskursseja löytyy esim. Rahamedialta täältä.

3. ELÄMYSLAHJAT

Entistä enemmän nykyään toivotaan aineettomia lahjoja eli elämyksiä, kokemuksia ja matkoja. Elämyslahjat.fi tarjoaa ympäri Suomea todella kattavan tarjonnan erilaisia elämyksiä, joten sieltä löytyy varmasti juhlakalulle mieluinen yllätys. Jos ei uskalla suoraan ostaa valmista elämyslahjaa, niin lahjan voi ostaa myös lahjakorttina ja jättää elämyksen valinnan sitten lahjan saajalle. Erilaisia elämyksiä löytyy kuumailmapallolennosta benji-hyppyyn.

4. VIIHDEPALVELUT

Nuoret suosivat nykyään erilaisia suoratoistopalveluita. Kukapa ei katsoisi Netflixiä tai Viaplayta*, kuuntelisi Spotifytä tai kuuntelisi äänikirjoja Bookbeatista*. Äänikirja palveluista myös Nextory* on loistava ja siihen minulla on myös alekoodi teille. Koodilla LOMAKIRJA tilaaja saa 30 päivää ilmaista kuunteluaikaa.

5. AINEETTOMAT TERVEYSPALVELUT

Yhä enemmän nuoret aikuiset ovat tietoisia ja panostavat omaan terveyteensä. Elämme suurinta fitnessaikakautta, mikä näkyy korostuneena hyvinvointitietoisuutena. Ulkoiseen ja sisäiseen hyvinvointiin liittyvät lahjat on varmasti haluttuja. Olisiko vaikka lahjakortti Flowparkiin koko kesäkaudeksi. Tai palkinto uurastuksesta hampaidenvalkaisun muodossa. Mikäs sen upeampaa kuin säteilevän upea hymy kokonaiseksi vuodeksi! Hampaiden valkaisusta löytyy muuten aikaisempi postaus mun omista kokemuksista täältä. Ehkäpä myös puolen vuoden kuntosalijäsenyys tai Puhti-terveystarkastus* sopisivat urheilulliselle valmistuneelle (aikaisempi juttu Puhdista täällä)?

6. KORUT, KELLOT JA ASTIAT

Nämä ovat niitä hyvin perinteisiä ylioppilaslahjoja, mutta edelleen hyvin haluttuja ja pidettyjä. Monilla nuorilla jo onkin omasta takaa kaikenlaista, kun he muuttavat opintojen perässä omillensa. Tyylikkäät astiat, laadukkaat liinavaatteet tai laadukas kello ilahduttavat kuitenkin saajaansa ja tulee hyötykäyttöön. Itse muistan saaneeni ylioppilaslahjaksi ajatonta Iittalaa, Finlaysonia ja muita suomalaisia laatubrändejä ja yhä edelleen ne on minulla käytössä.

7. YHTEINEN AIKA JA KOKEMUKSET

Lahja voi olla myös jotain, mitä teette valmistuneen kanssa yhdessä. Se voi olla yhteinen kesäreissu, illallinen fine dining ravintolassa, vaellusretki Lappiin tai shoppailupäivä ja valmistuneella "ilmaista shoppailurahaa". Yhteiset kokemukset ja muistot ovat nuorellekin tärkeitä ja muistuttavat tärkeästä päivästä vielä pitkään lahjan jälkeenkin.


Tässä parhaat tärpit kesän ylioppilaslahjoihin. Nyt on sinun vuorosi jakaa kommenteissa parhaat lahjaideat! Laitetaan ideat kiertämään 😊
2 kommenttia on "Lahjavinkit ylioppilaalle"
 1. Ei vitsi oot niin eri näköinen mutta kuitenkin tunnistettavissa sun yo-kuvasta :D Hyviä vinkkejä kyllä, mielestäni myös lahjakortit järkeviin paikkoihin (Stockmann, Sokos) menevät rahan lisäksi. Myös astiat ja lakanat juuri merkki (Finlayson, Marimekko, Iittala) mielestäni sopivat tosi hyvin nykyisinkin lahjaksi - itse sain ihan vastaavia myös kun valmistuin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, muuttunut kyllä reilusti tässä vajaassa kymmenessä vuodessa :D

   Lahjakortit noihin isoihin tavarataloihin on tosiaan myös hyviä. Niistä kun saa sitten vaikka mitä astioista vaatteisiin.

   Poista