sunnuntai 28. marraskuuta 2021

Palettihaaste marraskuu 2021

 * tuote saatu/sisältää affiliatelinkkejä



Onpas kiva päästä taas jatkamaan palettihaastetta eli oman meikkikokoelmani luomiväripalettien läpikäyntiä ja arvosteluja. Minulla oli pitkään taukoa meikkaamisesta. Kesällä en jaksanut laittautua yhtään, kun suurin piirtein elin ja hengitin aurinkoa tai olin aina treenaamassa. Syksyn tullen taas oli koko ajan niin paljon meininkiä muuten, että ei yksinkertaisesti ollut aikaa paljon luomivärejä esiin kaivella ellei ollut joku spesiaali hetki mihin piti meikata. 

Nyt olen muuton jälkeen kuitenkin innostunut taas ja on ollut ihana kaivella kaapista uusia paletteja sekä testailla vanhoja. Joten sarja jatkuu taas ja yritän nyt jälleen kuukausittain ottaa muutaman paletin esittelyyn. Vanhat haastepostaukset löytyy blogini hakutoiminnon kautta "palettihaaste" hakusanalla, joten kannattaa käydä lukemassa myös kaikki aikaisemmin ilmestyneet osat.




Huda Beauty Topaz Obsession

Juuri kun ihastelin uutta Jeffree Starin lanseeraamaan oranssia palettia, tajusin että mullahan näitä oransseja kyllä kotoa jo löytyykin. Oranssi on itsellä yksi suosikki sävyjä silmämeikissä ja minusta se sopii itselle tosi hyvin. Toiseksi oranssin sävyt on niin klassinen syksymeikki, joten oli ilo käytellä tätä palettia pitkän tauon jälkeen. 

Mulla on Hudan paleteista vähän ristiriitaisia mietteitä. Yleisesti monet Hudan paletit ei minusta ole ihan hintansa arvoisia. Monissa on aika kehno pigmentti ja brändi ratsastaakin minusta vähän liikaa aikaisemmin hankitulla maineella. Esimerkiksi Hudan uusimmat pastelli minipaletit oli aivan floppi. Sen sijaan näistä vanhemmista minipaleteista lyötyy oikeita helmiä ja tämä Topaz paletti on yksi niistä. 




Paletti on minusta monipuolinen, koska yhdeksän napin minipaletiksi tästä löytyy kaikki mitä voi tarvita. Paletissa on mattaisia vaaleita ja tummia sävyjä, kauniit kullan ja kuparin sävyiset shimmerit ja vähän tummemmat metallit. Sävyt toistuu luomilla kauniisti ja on todella pigmenttisiä. Muita paletteja ei tämän kaveriksi oikeastaan edes tarvitse. Ja mikä parasta, tämä on näppärän kokoinen ja peilikin löytyy. Tästä on vaikea keksiä mitään huonoa sanottavaa.

Koska paletti on vanhaa tuotantoa, sitä on vähän hankala enää saada mistään. Netistä kaivelemalla jossakin saattaa vielä olla pieniä eriä myynnissä. Jos omistat tämän niin pidä kiinni, tämä on ihana! Alla näet myös yhden meikin, jonka muistin kuvata.

arvio: 5/5





Boho Gypsy palette travel collection

Yllättäjä paletti on ehdottomasti tämä Bohon astetta erikoisempi palettikokonaisuus. Pakkaus on puinen ja kolmessa kerroksessa, siten että kerrokset on kiinni pienillä magneeteilla. Luomivärinapit on kiinni myös magneeteilla, joten pakkaus on kierrätettävissä ja napit saa pakkauksesta halutessaan myös magneettirasiaan kiinni. Sain paletin jo vuosia sitten, mutta se unohtui sitten pitkäksi aikaa johonkin laatikoiden pohjalle. Nyt kun sen löysin ja otin käyttöön, en voi kuin ihmetellä miksi en ole tätä muistanut.

Paletti on kaikessa yksinkertaisuudessaan ihan sairaan upea! Ensinnäkin nuo sävyt on kaikki todella kauniita ja etenkin oikeanpuoleinen kerros on arkikäytössä ihan mahtava. Sävyt on luomella kauniita ihan yksistään, joten olen useana päivänä sipaissut töihin mennessä luomelle vain yhtä vaaleista ruusukullan, kuparin tai kullan sävyistä. Toiseksi näiden kermainen koostumus on todella piellyttävä käyttää ihan sormin tai siveltimellä. Tuo oliivi vihreä on muuten uniikki ja upea sävy! Sanonpa vaan 💗

Ainoat pienet miinukset paletin kohdalla tulee siitä, että nuo magneetit pysyy vähän huonosti kiinni, joten ei tämä kyllä matkapaletista mene. Kotikäytössä kuitenkin erinomainen. Toiseksi paletista tahtoo tulla vähän sotkuinen, kun luomiväri leviää puun pinnalle, mistä se on hankala putsata. Näistä pienistä puutteista huolimatta ihan loisto pakkaus ja tätä on vielä myynnissäkin useammassa paikassa!

arvio: 4/5





Too Faced Sweet peach

Sitten esittelyyn pääsee ehkäpä yksi vanhimpia palettejani. Too Faced legendaarinen persikkapaletti, joka muuten vieläkin kaikkien näiden vuosien jälkeen tuoksuu makealta persikalta. Uskomatonta! Tämä paletti on ollut paljon esillä somessa ja se on ollut monen bloggaajan suosikki. En tiedä, mutta minuun tämä ei kolahda enää jotenkin yhtään ja päätinkin hankkiutua paletista tämän jälkeen eroon kokonaan.

Paletissa on selkeä kahtiajako, sillä toinen puolisko on vaaleita sävyjä ja toinen puolison niitä tummempia sävyjä. Swatchailin paletin kaikki sävyt kädelle tuossa yhtenä iltana ja tein melkoisen huomion. Iholla sävyt puree ja summer yum sekä caramelized ja cobbler näyttävät keskenään lähestulkoon identtisiltä. Eroa on vaikea huomata ja tämä oli minusta vähän harmillinen juttu. Paletin 18 sävystä 4 muistuttaa toisiaan. Koen paletin tummat sävyt myös vähän hankaliksi käytössä, sillä esimerkiksi tuo oikean alakulman kaikista tummin mustanvioletti shimmersävy ei lähde iholta pesemälläkään, vaan siitä jää himmeä mustelmaa muistuttava värijälki pariksi päiväksi meikinpesun jälkeen. Koita siinä sitten selitellä että en ole parisuhdeväkivallan uhri 😂




Pakkaus itsessään on metallinen, kuten monet muutkin Too Faced luomivärit. Vaaleat sävyt tässä paletissa on ehdottomasti suosikkejani, etenkin ne persikan sävyt. Niitä tästä olenkin eniten käyttänyt. On myös tosi mahtavaa, että paletissa on reilusti noita vaaleita häivytyssävyjä mitä usein paleteissa pihistellään, tai siltä se ainakin tuntuu. Muutama sävy paletissa on kuitenkin vähän irrallinen, kuten tuo ylärivin tummanvihreä metallisävy. Tarkemman tutkiskelun jälkeen paletti ei olekaan ihan niin vaalea ja hempeä kuin ensikatsomalta voisi luulla. Joten aika monta sävyä tästä on jäänyt lähestulkoon sitten kokonaan käyttämättä.

Paletin laatu on kuitenkin tasaisen hyvä ja sävyt on pigmenttisiä. Mattasävyt hiukan pöllyävät eli ovat vähän kuivia, mutta se on aika yleistä. Sen sijaan metalliset on todella pehmeitä ja kermaisia. Alakuvasta näette vielä paletin swatchit (kuva laitattu Too Faced sivuilta) mistä voidaan huomata, että pari sävyä on todella lähellä toisiaan ja toiseksi paletti on jotenkin jopa tylsän turvallinen. Arkimeikkaajalle tämä paletti sopii. Sanoisin kuitenkin, että nuo tummat sävyt on tässä se hankaluus ja en lähtisi ehkä pelkkien vaaleiden arkisävyjen toivossa näin kallista palettia hankkimaan, koska parempiakin löytyy. Joka tapauksessa, omassa käytössä tämä paletti on nyt tullut tiensä päähän. Minun on tästä enää vaikea innostua, vaikka paletti ihan ok olikin.

arvio: 3/5



Kuva Too faced


Olikos tässä esittelyssä sinulle tuttuja paletteja ja mitä mieltä olet tästä kolmikosta?
2 kommenttia on "Palettihaaste marraskuu 2021"
  1. Nämä palettiesittelyt on jostain syystä ihan mun lemppareita :D mulla tuo Sweet Peach ei ole ollut vielä montaa vuotta, se tuoksu on kyllä laimentunut mutta ei kadonnut. Se on kiva paletti mutta en tiedä miksi en siitä sen enempää ikinä innostu. Vaikka se kuitenkin aika monipuolinen on, niitä tummia sävyjä oon käyttänyt rajauksissa. Bohon paletti on nätti, mulla ei sitä ole mutta monesti katselin jos löytyisi esim alesta. Hudalta isot paletit on kyllä paljon parempia kuin nuo pienet, pienistä mulla on se violetti ( Amethyst? ) ja se on kyllä hyvä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, kiitos Taina <3 Tykkään itsekin lueskella muiden palettiesittelyitä!
      Totta, tuon persikkapaletin tummia voi käyttää rajauksissa ja silmien vesirajassa. Itse harvoin kuitenkaan sellaista teen niin ne jää usein koskemattomaksi ellei sitten ala ihan kunnon smokey eye meikkiä vääntämään.

      Minusta tuntuu että ne Hudan vanhan sarjan minit on parempia. Just tuo violettia, vihreä ja punainen taitaa olla niitä vanhoja. Ne uudet on laadultaan tosi vaihtelevia :(

      Poista