tiistai 26. marraskuuta 2019

Ei yhtään pöllömpi shampoo

* kaupallisessa yhteistyössä Famo kosmetiikkaTänään tutustutaan hauskoihin luonnonkosmetiikkatuotteisiin, joista ei laadun lisäksi huumoria puutu. Kuvasta voittekin ehkä jotain päätellä ja jotkut teistä ovat saattaneet jo kuullakin näistä hauskoista Famon pöllö tuotteista. Famo on suomalainen yhden hengen yritys, joka valmistaa rakkaudella laadukkaita shampoo- ja hoitoainepaloja hiusten pesuun. Pöllöperheeseen kuuluu useampia eri shampoita ja hoitoainepaloja, kukin tarkoitettu erityyppiselle hiuslaadulle ja kehitetty juuri tämän hiuslaadun tarpeisiin. Pöllöpalat on kaikki vegaanisia ja biohajoavia. Siksi ne soveltuvat loistavasti vaikka mökkituotteiksi, sillä nämä pöllöt eivät kuormita luontoa. Pöllöt on pakattu pahvisiin rasioihin, joten muovijätettäkään ei pääse syntymään. Myös koirille löytyy omat pöllöt ja meidän Sulo-koira pääsi koekaniiniksi pesuhetkeen oman pöllönsä kanssa. Tulokset ja ennen-jälkeen kuvat löytyvät postauksen loppupuolelta.

Pöllöperhe on aivan ihastuttava kertakaikkiaan! Katsokaa noita hassunhauskoja värikkäitä pakkauksia ja suloisin ilmein kököttäviä pöllöjä. Eihän tässä voi kuin heltyä. Jokaisella pöllöpalalla on veikeä nimi, joka kuvastaa sen käyttötarkoitusta. Pörröinen hassu, pulleamassu, takku, haituva... Nämähän päihittävät seitsemän kääpiötäkin ihan mennentullen.

Palashampoiden ja hoitoaineiden muodoksi on valittu pöllö juuri siksi, että pöllö on viisauden symboli. Ja luonnonkosmetiikan käyttö sekä ympäristöstä välittäminen on viisas valinta. Minusta on aivan ihastuttavaa, että näistä kiinteistä shampoopaloista on tehty pöllön muotoisia. Ne tuovat pesuhetkeen ripauksen huumoria ja toisaalta suihkutelineellä istuskelevat pöllöt sulostuttavat myös kylpyhuoneen ilmettä. Ja myönnettäköön, että kyllähän nämä edukseen tavallisista neliönmuotoisista palasaippuoista erottuvat kirkkaasti. Pöllö on myös näyttävä ja hauska lahjaidea ja povaankin näistä pöllöistä tämän joulun hittilahjaa! Famo tuotteiden jälleenmyyjät löydät täältä.
Oma paksu ja luonnonkihara hius on toisinaan haastava hoitaa. Olen puhunut useasti blogissa siitä, miten hiukseni vaativat erityisen kosteuttavia ja hoitavia tuotteita, jotta ne eivät hamppuunnu ja katkeile kuivuudesta. Toisaalta taas rasvoittuva päänahka saa hiukset jo kahdessa päivässä näyttämään likaiselta, joten joudunkin pesemään hiukset joka toinen päivä. Rasvaisuudesta sekä hiuksissa käyttämistäni lakoista ja muista tököteistä johtuen kaipaan shampoolta runsaasti pesutehoa. Palashampoista minulle ei ole ollut järin positiivisia kokemuksia ja niinpä otin oman pöllöni käyttöön varauksella vaikka olinkin kuullut huhuiluna kehuja jo yhdeltä sun toiseltakin suunnalta.
Skeptisyys vaihtuikin välittömästi valtavaan ihmetykseen. Nimittäin jo ensimmäisellä kerralla pestessä pöllöjen kanssa hiukseni, huomasin vaikuttuvani näiden pesutehosta. Palasaippuoita on yleensä todella hankala saada vaahtoamaan. Pöllöt kyllä vaahtosivat ja runsaasti. Palaa ei tarvinnut edes montaa kertaa märkiin hiuksiin hieroa, kun päässä oli valtava vaahtopilvi. Voisin kuvitella, että nämä tuotteet ovat myös lasten mieleen ja ehkäpä hiustenpesu pöllöjen myötä muuttuu myös lapsille mieluisemmaksi toimenpiteeksi. Hoitoainepala ei vaahtoa, mutta sitä on tarkoitus vetää hiusten myötäisesti juurista latvoihin muutaman kerran ja huuhdella sitten pois. Hiukset jäävät upean kiiltäviksi, ilmaviksi ja puhtaan raikkaiksi.
Pesun jälkeen hiukseni olivat aivan uskomattoman pehmeät ja ilmavat. Normaalishampoolla pestessä hiuksista ei ikinä ole tullut niin pehmeitä kuin pöllöillä pestessä. Hiukset oli myös älyttömän ilmavat ja kevyet. Olen saanut pöllöjen kanssa pestessä vähennettyä pesukertoja kolmen päivän välein, sillä minusta tuntuu ettei hiuspohjakaan enää rasvoitu niin helposti kuin normaali shampoilla pestessä. Tuotteet on kyllä yllättäneet kaikilla tavoin ja olenkin aivan rakastunut näihin söpöläisiin ❤

Sulo koira pääsi myös testaamaan pöllöjen voimaa. Famolla on omat pöllöt lemmikeille ja nämä koirien kurainen tassu shampoo ja takkuinen massu hoitoainepala ovat tuoksuttomia ja hellävaraisia lemmikisi iholle. Pesen koiramme pari kertaa vuodessa, yleensä keväällä ja syksyllä. Sulolla on varsin pitkä ja paksu karva, joka puolivuotisen pesuvälin aikana ehtiikin rasvoittua ja likaantua aika paljon. Karva on myös helposti takkuuntuvaa ja huopuu, mikäli sitä ei hoida oikein. Olen aina pessyt koirat nestemäisillä koirashampoilla, mutta ongelmana näin massiivisen turkin kanssa on se, että nestemäistä shampoota menee yleensä puoli pulloa per koira. Nestemäinen shampoo usein myös "humahtaa" turkkiin ja sitä on vaikeaa saada vaahtoutumaan.

Hieroin pöllö shampoopalaa märkään turkkiin ja sitä ei tarvinnut montaa kertaa turkissa pyörittää, kun karva oli jo hyvässä vaahdossa. Kuvasin pesusta instagramin puolelle pesuvideonkin, jossa näkyy miten paljon vaahtoa muutamasta sipaisusta turkkiin tuli. Pesu olikin ihan äärimmäisen helppoa, sillä runsaan vaahdon kanssa riitti yksi pesukerta. Normaalisti nestemäisten shampoiden kanssa tarvitaan kaksi pesukertaa, jotta rasva saadaan turkista kunnolla pois. Huuhtelun jälkeen tein loppupesun vielä hoitoainepalan kanssa ja lopputulos on aivan uskomaton. Ennen-jälkeen kuvat näet alla.

Kuten ensimmäisestä kuvasta näkyy, karva on likainen ja huopunut. Rasva ja lika saa karvan helposti klimppiintymään eikä harjaaminenkaan pysty pitämään karvaa siistinä paria päivää kauempaa. Alemmassa kuvassa näette lopputuloksen pesun jälkeen. Karva on puhdas ja väriltää ihan erilainen kuin ylemmässä kuvassa. Turkista tuli ihanan pehmeä ja pörröinen. Huomaatte varmasti myös, miten kauniisti karva kiiltää ja turkki on ilmava. Nyt kelpaa taas Suloakin ottaa kainaloon ja varmasti on hänenkin mukavempi olla puhtaassa karvassa.
Famon pöllöt ovat leikkisyydestä ja söpöydestä huolimatta melkoisia pakkauksia. Nämä palat, vaikka eivät valtavan suuria olekaan, eivät ihan heti tule loppumaan, sillä palamuodossa näitä ei kulu paljoakaan kerralla. Suurin osa tuotteista on tuoksuttomia, mutta muutamissa pöllöissä on myös mieto tuoksu mukana. Tuoksu ei kuitenkaan tartu tai jää hiuksiin, joten hajusteherkillekin voi sopia hajustetut pöllöt tuoksuttomien rinnalla. Voit käydä tutustumassa Famon pöllöperheeseen vielä tarkemmin täältä ja löydät sieltä myös kuvauksen jokaisen pöllön ominaisuuksista ja soveltumisesta oikealle hiustyypille. Shampoo pöllöjä löytyy syväpuhdistavasta kosteuttavaan ja rasvaiselle päänahallekin löytyy oma shampoo. Kivijalkamyymälöiden lisäksi Famo pöllöjä voi ostaa myös verkosta esimerkiksi House of Orcanigilta täältä. Tässä on takuuvarma hittituote pukinkonttiin!
Instagramin puolella (@glitteri_addikti) on menossa myös arvonta, jossa sinä ja ystäväsi voitte voittaa molemmat vapaavalintaisen shampoon ja hoitoainepalan. Käy ihmeessä osallistumassa!


Sulattivatko pöllöt tiensä sinun sydämeen?
8 kommenttia on "Ei yhtään pöllömpi shampoo"
 1. Nämä ovat kyllä mielenkiintoisia. Ja Sulo, voi miten söpönen hän on ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain, pöllöjä on kehuttu kovasti ympäriinsä :)
   Kiitos, Sulo on kyllä söpö <3

   Poista
 2. Hirveästi näitä kehutaan kaikkialla, vähän tekis kyllä mieli kokeilla. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen, yllätyt ihan varmasti näiden tehosta ja laadusta. En olisi ikinä uskonut että alan pitää palashampoista :D

   Poista
 3. Nämä ovat niin suloisia! Niin tuotteet kuin pakkauksetkin. Ja kiva kuulla, että ovat vielä toimiviakin! :) Varmasti tosi kiva lahjaidea myöskin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, ihan mahtavaa että kosmetiikasta ja arkisista shampoista tehdään hauskoja ja piristäviä :)
   Lahjana toimii juuri näyttävyyden ansiosta oikein hyvin!

   Poista
 4. Ero näkyy kyllä hyvin tuossa koiran karvassa :) Mun hiukset vain rasvoittuu palashampoista, mutta niitä pitäisikin kai käyttää hetki että hius tottuu palaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla rasvoittuu myös, mutta nämä pöllöshampoo on ihmeellisiä. Näistä ei nimittäin rasvoitu ja pesuteho ihan oikeasti peittoaa jopa monet hyvät nestemäiset shampoot! Todella siis suosittelen kokeilemaan. :)

   Poista