torstai 15. elokuuta 2019

Kalaharin muinaisten aavikoiden salaisuudet kosmetiikassa

*Tuotteet saatu pr-näytteenä

Minua kiehtoo ja on aina kiehtonut aivan valtavasti ihmisoikeudet, tasa-arvo ja eettisyys. Muistan jo yläasteikäisenä tehneeni äidinkielentunnilla peruskoulun päättötyönä kattavan 30 sivuisen tutkielman naisten oikeuksista ja asemasta eri vuosikymmeninä. Luin valtavasti romaaneja ja kirjoja vertaillen niissä esitettyä naiskuvaa eri aikakausina. Pohdiskelin teini-ikäisen pääni sisällä miksi maailma on niin epäreilu. Ehkä tuolloi minussa syntyi kipinä päästä itse vaikuttamaan ja tuomaan enemmän oikeudenmukaisuutta maailmaan sekä omilla valinnoillani tukea myös eettisempää huomista. Sillä tiellä ollaan edelleen ja työni juridiikan parissa toivottavasti osaltaan auttaa jäsentämään myös omia arvojani tulevaisuudessakin.

Tämä muistelma sai minut herkistymään, sillä vaikka meillä täällä Suomessa ja Euroopassa on asiat varsin hyvin, on maailmalla runsaasti paikkoja, joissa viljellään valtavia plantaaseja ruokaa ja kasvituotteita meidän länsimaissa asuvien ihmisten ruuaksi ja myös kosmetiikkateollisuuden raaka-aineeksi samalla itse nälkää nähden. Haluankin aina mahdollisuuksien mukaan tukea kosmetiikkaostoksissani mahdollisimman eettisesti ja puhtaasti tuotettuja tuotteita ja vastuullisesti toimivia yrityksiä. Olinkin kovin iloinen saadessani tehdä yhteistyötä Kalahari kosmetiikkabrändin kanssa. Sain heiltä testiin SPF 40 Sun Protection aurinkosuojavoiteen.

Kalahari aurinkosuojavoide

* SPF 40 Sun Protection aurinkosuojavoide kasvoille ~ 40€

Vaikka kesä alkaa pikku hiljaa taittua syksyä kohti, ei aurinkosuojavoiteen käyttöä silti kannata unohtaa sillä auringon säteistä noin 80% tulee pilvienkin läpi. Elokuussa on vielä todennäköisesti myös oikein aurinkoisia ja lämpöisiä päiviä jäljellä, joten syytä on käyttää voiteita edelleen. Vaikka auringossa oleskelulla on hyviäkin vaikutuksia ja se on paras tapa saada runsas määrä D-vitamiinia varastoon, on auringolla myös haittavaikutuksena. Auringon UVA ja UVB säteet nimittäin ovat yksi suurimmista ihoa vanhentavista tekijöistä. Lisäksi pahat auringonpolttamat voivat altistaa ihosyövälle. Joten miksipä et siis suojaisi itseäsi ja varsinkin herkkää kasvojesi ihoa, joka on monilla meillä suomalaisilla hyvin herkästi palavaa tyyppiä.

Kalahari aurinkosuojavoide sisältää suojan sekä UVA että UVB säteille ja suojakerroin on 40, joka on jo kasvoille oikein hyvä. Voide sopii kaikille ihotyypeille ja 50ml purkista riittää oikein mukavasti vähän pidemmäksikin aikaa. Voiteessa on hyvin mieto tuoksu, ei lainkaan sellainen voimakas ja ällöttävä kuten monissa aurinkosuojatuotteissa yleensä on. Sopii siis myös hajusteherkille. Ja parasta tässä on se, että voide imeytyy todella helposti ja vaivattomasti. Sopii siis enemmän kuin loistavasti meikinkin alle. Pakkauskin on todella tyylikäs kaikessa yksinkertaisuudessaan ja kuparisena hohtavat yksityiskohdat ovat minusta todella kauniit.


Tuotteesta tekee mielenkiintoisen ja persoonallisen juuri sen tausta. Kalahari ancient desert secrets on nimittäin todella korkealuokkainen Etelä-Afrikassa valmistettava kosmetiikkasarja, joka toiminnassaa kantaa vastuun ympäristöstä yleellisyydestä tinkimättä. Kaikki Kalahari tuotteet valmistetaan Kalahari autiomaan kasveista, jotka karuissa ja vaativissa olosuhteissa selvitäkseen kätkevät sisäänsä runsaasti hyviä ja tehokkaita ainesosia. Aurinkosuojavoiteessa on mm. käytetty valmistusaineena kigelia africana uutetta, vesimelonisiemenöljyä, mongongo uutetta ja marula siemenöljyä. Uutteet sisältävät runsaasti ihoa suojaavia antioksidantteja sekä UV-säteiltä suojaavia tehoaineita. Kaikki tuotteissa käytettävät raaka-aineet kerätään luonnollisin menetelmin ympäristö vahingoittamatta. Kalahari tuotteet eivät sisällä lainkaan sulfaatteja, parabeeneja, MIT-yhdisteitä, formaldehydiä, mineraaliöljyjä, keinotekoisia väriaineita tai mikromuovia. Tuotteet valmistetaan siis sekä eettisesti että ihon hyvinvointi silmällä pitäen. Vaikka Kalahari tuotteissa käytetäänkin paljon luonnollisia kasviperäisiä raaka-aineita, ei se ole puhdasta luonnonkosmetiikkaa.


Vaikka olenkin jo hyvin vaikuttunut Kalaharin tuotteiden raaka-aineista ja eettisestä puolesta, positiiviset ominaisuudet eivät jää vielä tähän. Alku tiiserilläni oli nimittäin joku pointtikin tässä postauksessa. Kalahari brändinä kantaa nimittäin myös sosiaalista vastuuta Afrikassa ja ostamalla Kalahari tuotteen, sinusta tulee Kalaharin humanitaarinen partneri. Kalahari lahjoittaa päivittäin ruokaa Afrikan lapsille ja heidän perheille. Lisäksi he ovat käynnistäneet lääkeapuohjelman Etelä-Afrikassa. Kalahari tukee myös paikallisten naisten työllistymistä Kalahari -Bead projektin avulla. Mieltäni lämmittää todella paljon ajatus siitä, että kaupallisesti toimiva yritys kantaa näin laajaa vastuuta ympäristöstä ja yhteisöstään. Ostopäätöksen voikin siis hyvällä omallatunnolla perustella, sillä samalla tekee myös päivän hyvän työn ja tukee sitä apua oikeasti tarvitsevaa. Tavallaan siis jokainen ostamasi tuote on myös rahalahjoitus apua tarvitsevalle ja ajatus siitä saa silmäni kostumaan.


ALEKOODI

Sain teille ihanille lukijoille myös alekoodin www.kalahari.fi/verkkokauppaan, missä voitte käydä tutustumassa  Kalahari tuotteisiin. Alekoodilla glitteriaddikti saatte -10% kaikista verkkokaupan tuotteista 31.8.2019 saakka.

Käytätkö sinä aurinkosuojatuotteita ympäri vuoden?
4 kommenttia on "Kalaharin muinaisten aavikoiden salaisuudet kosmetiikassa"
 1. Ompa kiva ja tärkeä ajatus tuotteiden takana! Kiva kuulla jälleen kerran ihan uudesta tuotteesta/tuotemerkistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, minusta on aivan ihanaa että tietää tuotemerkin takana olevasta kauniista ajatuksesta <3
   Olen itse käyttänyt jo pidempään Kalaharin yöseerumia ja tykkään aivan super paljon. Levittyy ja imeytyy hyvin ja sisältää runsaasti hyviä ihoa helliviä aineita! Suosittelen tutustumaan sarjaan :)

   Poista
 2. Mielenkiintoinen brändi, josta en ollut itse kuullut ja kyllä Etelä-Afrikkalaiset osaa, onhan me saatu niiltä Essekin. ^_^ Helmikuusta-syyskuuhun käytän ihan koko ajan, mutta muuna aikana myönnän nolona, menen usein korkeasuojakertoimisilla BB-voiteella. Tosin en ole mikään ulkoilija (talvella), varsinkin talvella työmatka on bussille kävelyä lyhyt matka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maailma on pullollaan mielenkiintoisia tuotemerkkejä joista ei tiedäkään. Törmäsin tähän itse sattumalta viime keväänä, kun tilasin eräästä ruotsalaisesta verkkokaupasta tuotteita ja ihastuin ensin merkin erilaisiin pakkauksiin. Siitä se innostus sitten lähti :D

   Totta, jos ei tule paljon ulkona oleiltua niin silloin suojakertoimellisia tuotteista ei liiemmin tarvi. Mutta jos ulkona tulee liikuttua niin kannattaa muistaa myös talvella laittaa jotain suojavoidetta kasvoihin :)

   Poista