maanantai 26. elokuuta 2019

Tuote-esittelyssä Natura Siberica

 * Tuotteet saatu Ecco-Verde.fiLuonnonkosmetiikka innostukseni on viime aikoina nostanut oikein kunnolla päätään ja olen kovasti opiskellut erilaisten tehoaineiden käytöstä kosmetiikasta. Kun tietoa tulee lisää, myös kulutustottumukseni ovat muuttuneet ja suhtaudunkin hieman kriittisemmin nykyään testaamiini tuotteisiin kuin ennen. Nykyään myös tutkailen paljon tarkemmin tuotteiden inciä ja käytän vain sellaisia tuotteita, joiden arvomaailman sekä tehokkuuden takana voin oikeasti seistä.

Yksi minua kiinnostanut brändi on Natura Siberica eli luonnonkosmetiikkamerkki Venäjältä. Sarjasta tekee erityisen kiinnostavan se, että tuotteissa käytetyt kasvit ja yrtit kasvavat Siperian ääriolosuhteissa minkä takia niissä on erityisen paljon iholle hyviä antioksidantteja. Yrtit ja kasvit viljellää valtavilla luomutiloilla puhtaassa luonnossa ja tilojen hoitaminen sekä kasvien keräily työllistävät hyvin paikallisväestöä. Puhtaiden raaka-aineiden takana on siis myös sosiaalinen vastuu mikä aina erityisesti ilahduttaa minua. Kaikki Natura Siberica tuotteet sisältävät siperian mäntyöljyä, joka on todella antioksidanttipitoista ja sisältää 5 kertaa enemmän E-vitamiinia kuin oliiviöljy. Merkillä on myös Flora Siberica sarja, jossa jokainen tuote sisältää vähintään yhtä tehokasta Siperian kasvia suojaamaan ja vahvistamaan ihoa sekä hiuksia.* Taiga daily protection hand cream ~ 5,19€

Tämä Natura Siberica sarjaan kuuluva käsivoide sisältää juuri tätä kuuluisaa siperian mäntyöljyä, joka ravitsee ja kosteuttaa ihoa. Tämän lisäksi rasvassa on luomuviljeltyä pellavaöljyä, joka pehmentää ihoa ja tekee siitä sileän. Rasva on täynnä myös muita erittäin ravinnerikkaita ja hyviä aineita, joten tämä on varsinainen tehopommi. 99% tuotteen raaka-aineista on luonnollisia ja tuotteelle on myönnetty ICEA sertifikaatti, mikä myönnetään sekä luonnon että ihmisten kunnioittamisesta ja lisäksi raaka-aineiden tulee olla luomuviljeltyjä tai villinä kasvaneita.

Itse arvostan käsirasvalta sitä, että se imeytyy nopeasti, kosteuttaa tehokkaasti eikä jätä käsiä lähmäiseksi. Minä kun tykkään puuhastella koko ajan jotain ja päivisin ei oikeastaan ole aikaa jäädä kuivattelemana rasvaisia käsiä kovin pitkäksi aikaa. Tämä käsirasva oli koostumukseltaan kevyt ja aika juokseva, mutta kuitenkin riittävät rasvainen kosteuttamaan käsiä erinomaisesti. Rasva imeytyi nopeasti eikä kuivuttuaan jättänyt iholle rasvaista tuntua, joka olisi sotkenut jälkeensä kaiken mihin kosken. Tykkäsin tästä tosi paljon ja mieto yrttisen metsäinen tuoksukin oli ihan miellyttävä ja vaihtelua ainaisille ällömakeille tuoksuille joita normaalisti käytän. Ainoa miinus tulee pakkaksen kierrettävästä korkista, sillä huomattavasti kätevämpi olisi ollut operoida auki-kiinni naksautettavalla korkilla. Varsinkin kun rasva oli sen verran juoksevaa, että sitä helposti lurahti korkin avattua puteelista kevyesti painaessa. Erittäin hyvä hinta-laatusuhde kuitenkin tässä tuotteessa.

ARVIO: ✩✩✩✩* Flora Siberica Arctic raspberry suihkugeeli ~ 11,39€

Suihkugeelin pääraaka-aineena toimii mesimarja, jossa on A-, E- ja B2- vitamiineja. Suihkugeelissä on myös siperian mäntyöljyä, jolla on voimakkaasti antibakteerisia ominaisuuksia ja hieneritystä ehkäisevä vaikutus. Tuote on ECOCERT merkitty ja raaka-aineet ovatkin 97,9% luonnollisia. Kannattaa muuten käydä Ecco-Verden nettisivuilta lueskelemassa tuotteiden incejä, mikäli tuntuu ettei niistä ymmärrä mitään. Sivuilla on nimittäin selitetty joitakin incin raaka-aineita ja selosteet saa auki incin ainesosia klikkaamalla.

Tykkään kovasti tämän tuotesarjan pakkauksista, jotka on hurjan kauniita ja pumppumekanismi pullossa auttaa annostelemaan tuotetta oikean määrän. Suihkugeeli ei ole lainkaan kuivattava ja koin tämän oikein peseväksi. Tuoksu ei ole liian voimakas eikä jää pesun jälkeen iholle. Pullo on myös äärettömän riittoisa, sillä 480ml pullosta riittää kahdenkin ihmisen taloudessa useaksi kuukaudeksi.

ARVIO: ✩✩✩✩✩* Flora Siberica Siberian ginseng shampoo ~ 11,39€
* Flora Siberica Altai chamomile hoitoaine ~ 11,39€

Samaan Flora Siberica sarjaan kuuluu myös shampoo ja hoitaine kätevissä suurissa pumppupulloissa. Molemmat tuotteet ovat ECOCERT merkittyjä ja lähes koko tuote on valmistettu luonnollisista raaka-aineista. Shampoon pumppu tosin hiukan jumitti eikä pumppauksen jälkeen noussut kunnolla ylös, joten sitä piti vähän avittaa, mutta tästä huolimatta pullot on kauniit ja persoonalliset kylppärin hyllyillä ja tykkään näistä pumppumekanismeista valtavasti. Ne kun helpottaa käyttöä ja annostelua kummasti.

Sekä shampoo että hoitoaine on tarkoitettu kuiville ja vaurioituneille hiuksille. Shampoo sisältää venäjänjuurta, joka on hyvin vitamiinipitoinen sekä sisältää hyviä öljyjä jotka vahvistavat ja tukevat hiusta. Hoitoaine taas sisältää kamomillaa, jossa on runsaasti C-vitamiinia ja eteerisiä öljyjä. Pesuteholtaan molemmat oli hyviä ja hoitoaine ei jätä hiuksia liuruiksi ja liian liukkaiksi. Toki jos sellaisesta tykkää, niin tämä tuote ei ehkä ole sinulle, mutta itse koin tämän ainakin tarpeeksi pesevänä ja hiukset olivat puhtaat mutta eivät aivan niin liukkaat kuin silikonituotteilla pestäessä. Silikonien puute ja tuotteiden sisältämät öljyt tekivät tosin aluksi omille hiuksille sen, että ne tuntuivat päivän jälkeen jo hieman likaisilta. Asian sai kuitenkin korjattua hyvin kuivashampoolla eikä minun tarvinnut nopeuttaa pesutahtia totutusta kahdesta päivästä. Siihen en osaa suoraa sanoa, onko tuotteet vaikuttaneet vahvistavasti hiuksiini, koska hiuksen laatu minulla on jo luonnostaan melko paksu. Sen osaan kuitenkin sanoa, että pidin tuotteista ja nämä silikonittomat hiuspesutuotteet sopivat myös curly girl metodiin. Tosin tuo hoitoaineen tuoksu on todella voimakas ja pistävä johtuen kamomillasta, mutta siihen tottuu kyllä nopeasti.

ARVIO SHAMPOO: ✩✩✩✩✩
ARVIO HOITOAINE: ✩✩✩
Kokonais fiilis Natura Siberica sarjasta on hyvä ja haluankin testata myös jatkossa merkin tuotteita. Omaksi suosikiksi tästä kokonaisuudesta nousi tuo käsirasva, mutta myös pesuaineet toimivat käytössä erinomaisesti ja kestävät pitkään. Hinta onkin näin isosta pullosta varsin huokea.

Ecco-Verde verkkokauppana myy vain luonnonkosmetiikkaa ja tuotevalikoima on mahtavan laaja. Verkkokaupassa on parhaillaan käynnissä hyvät alennukset, joten kannattaapi käydä katselemassa olisiko siellä testiin uusia ja mielenkiintoisia tuotteita. Verkkokauppa on itävaltalainen, mutta tuotteet tulivat mulle kotiin asti todella nopeasti ihan muutamassa päivässä ja ilmainen kuljetus on saatavilla 60 euron tilaukseen. Sivut ovat ihan suomenkieliset ja myös asiakaspalvelu on suomenkielistä. Ihanan helppoa tämä globaali shoppailu nykyään 😊


Onko sinulla joku suosikki tuote Natura Siberica sarjasta?
6 kommenttia on "Tuote-esittelyssä Natura Siberica"
 1. Mä oon kokeillut useampikin sarjan tuotteita mutta en ole erityisemmin ihastunut.
  Ulkoasu on silmää hivelevä mutta tuotteiden tuoksut ja koostumukset mun makuun aika mitäänsanomattomia. Nyt mulla on menossa testiin sarjan käsivoide, katsotaan josko se sais mun innostumaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai harmi ettet tykännyt! Mä olen yrittänyt etsiä markkinoilta tehokkaita silikonittomia hiuspesuaineita ja yleensä kaikista sellaisista jää tosi likaiset hiukset tai vähintään ne jo seuraavana päivänä on aivan rasvaiset. Tykkäsin kun näistä ei sellaista tunnetta jäänyt vaan hiukset tuntui oikeasti peseytyvän. Tuoksu siinä hoitsikassa olikin aika voimakas enkä siitä aluksi tykännyt, mutta sitten totuin siihenkin eikä se niin häiritse enää. Käsirasva puolestaan oli minusta tosi tehokas ja hyvä, tuoksukin oli tarpeeksi mieto :)

   Poista
 2. Multa löytyy toi samainen käsivoide ja se on ihan hyvää :) Ei mun suosikki, mutta ajaa hyvin asiansa! Mun ensikosketus Natura Sibericaan oli heidän sy-voiteensa kanssa ja se ei sopinut mulle valitettavasti ollenkaan, sillä olin allerginen jollekin siinä olevalle ainesosalle. Harmi, sillä olin lukenut siitä niin paljon kehuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi eikä, ihan kamalaa! Allerginen reaktio tuotteesta ei varmastikaan tunnu kivalta. Harmi, että sulla kävi noin :/

   Mulla tuo käsivoide on hyvinvoiminut kesäkäytössä kevyen koostumuksen takia, mutta talvella tän kosteustehot ei välttämättä riitä. Toisaalta mä en tykkää yhtään sellaisista tuhdeista ja jankeista voiteista :D

   Poista
 3. Tää on mulle aika tuntematon merkki vielä ja oon aina luullut että nämä olisivat kalliimpia :D Tuo samainen käsirasva taitaa multa tosin löytyä laatikosta avaamattomana, kun muistaakseni jostakin kauneusboksista joskus tuli :) pitää laittaa testiin jossain vaiheessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, aika edullinen sarja luonnonkosmetiikaksi kyseessä. Ja pullot tosiaan on niin valtavia että näitä käyttää ikuisuuden :D
   Käsirasva ei ole niin tuhti että sopisi välttämättä talvikuivalle iholle mutta näin kesä/syksy akselilla juuri sopivatn kevyt mutta kosteuttava :)

   Poista