keskiviikko 14. huhtikuuta 2021

Hudan pastellinen paletti trioPerinteinen maaliskuun palettihaaste jää tällä kertaa väliin, sillä sain maaliskuussa käsiini Hudan uudet pastellipaletit, jota lähdinkin heti innoissani testailemaan. Tänään palettikooste onkin pelkästään näistä kolmesta pastellipaletista, jotka muistuttavat ihan herkullisia karkkeja. Onhan nuo aivan törkeän upean näköiset minit ja sävyt raikkaat! Pastellit on muuten taas muotia, ootteko jo huomannu?!

Okei ensiksi pakko sanoa, että olin kyllä huolella kuolannut tätä kolmikkoa. Ja miten innoissani olin kun vihdoin sain ne käsiini. Hudan paleteissa on aina vähän hit or miss meininki, mutta lähdin näitä uteliaana kokeilemaan. Paletit itsessään on tosi kauniit ja tässä on hyvin haettu sitä pastellien värimaailmaa eikä palettiin ole ängetty turhaan mitään huomiovärejä, mikä oli minusta kiva. Nimensä mukaisesti kunnioitettiin teemaa, hyvä!

Mutta alkuinnostus kyllä karisi alas hyvin nopeasti. Paletteja testaillessa osoittautui nimittäin, että ainoastaan lilac paletti oli mieleeni tarpeeksi pigmenttinen ja sävyt erottuvia luomelta. Kaksi muuta palettia ylsi hädin tuskin keskinkertaiseen suoritukseen ja jotta värit sai näkymään, niitä piti työstää ja kerrostella luomella ihan hulluna. Mulla loppuu mielenkiinto aina siinä vaiheessa, jos joudun samaa sävyä levittämään tai hinkaamaan ihoon useita kertoja. Nykyään on niin paljon laadukkaita pigmenttisiä paletteja saatavilla, etten jaksa tuhertaa yhtään tällaisilla keskiverto paleteilla.

Jos aloitetaan tällä parhaimmalla eli lilac paletilla. Kuvassa näette swatchit. Tämä paletti oli oikeasti hyvä. Värit erottuu ja on myös tarpeeksi erilaisia keskenään. Shimmerit on upeita, joskin melko vaaleita. Mattasävyt näissä kaikissa paleteissa oli tosi kuivia ja varisevia. Se otti aivoon, koska jouduin koko ajan puhaltelemaan paletin päälle kertynyttä luomiväripölyä ja sitä karisia ihan huolella myös silmien alle väriä levittäessä. Nuo pari oranssin sävyistä nappia oli vähän irralliset kokonaisuudesta, mutta ihan hyvin niistäkin väriä irtosi. Violetti on luomivärinä muutenkin vähän haastava, koska ne tahtoo yleensä olla tosi kuivakoita tai huonosti pigmenttisiä. Nykyään tosin nekin on kehittyneet melko laadukkaiksi, joten siihen nähden tämä Hudan paletti pärjäsi kyllä ihan hyvin. Tosin, vaaleitahan nuo sävyt luomella on, kuten alla olevasta kuvasta huomaatte.


Kaikkein isoin pettymys oli tämä mint paletti, jolta eniten kaikkein eniten. Olin nimittäin noista sävyistä aivan lieskoissa! Mutta kuten swatcheista huomaatte, niin nuo kaksi vaaleinta pastellia ovat sävyiltään lähes identtiset. Kädellä tuossa kyllä erottaa ihan pienen häivähdyksen sinistä ja toisessa mintunvihreää, mutta luomella eroa ei pystynyt kyllä sanomaan. Myös paletin shimmerit oli keskenään niin lähellä toisiaan, että luomelle pakatessa ei olisi tiennyt käyttikö kaikkia neljää sävyä yhtä aikaa vai vaan yhtä. Eri valossa tuohon pintaan tulee kyllä hieman tollainen hologrammihohde, mutta hyvin valjuksi jää. Ja noita mattasävyjä ei pysty työstämään luomella kyllä yhtään, koska sävyt häivyttyy lähes kokonaan olemattomiin. Se on siis taputeltava ja annettava olla sellaisenaan. Suuri pettymys oli tämä paletti! Upein sävy tästä oli ehdottomasti tuo kaikista tummin minttu.


Pettymys oli myös Rose paletti, jossa pigmenttisyys jäi valitettavasti mint paletin tasolle. Lisäksi nyt swatcheja katsellessa näyttää erehdyttävästi siltä, että paletin kaksi violettia sävyä on lähes identtiset lilac paletin sävyjen kanssa... Onko tässä nyt kuluttajaa huijattu vai mitä ihmettä! Keltainen oli sävyltään huippu kaunis, mutta jälleen kerran sitä ei pysty työstämään luomella yhtään. Minun oli pakko taputella se tuohon meikkiin suoraan luomelle ja jättää sellaisenaan. Muuten väri olisi kadonnut kokonaan. Shimmerit pysyy hyvin, mutta tässäkin ne on taas niin kovin lähellä sävyiltään toisiaan, että mikäli valo ei osu oikeassa kulmassa on mahdotonta sanoa onko iholla yhtä sävyä vai useaa eri sävyä. 
Vaikka näistä meikkikuvista näkeekin, että kivat meikit paleteilla sai, niin niiden eteen sai kyllä tehdä hikihatussa töitä. Todella harmi, että osoittautuivat näin suuriksi pettymyksiksi, koska olisin kyllä sävymaailman puolesta tykännyt näistä paljon. Tässä kyllä taas hyvä osoitus siitä, että tunnettukaan brändi ei aina pärjää laadussa vaan ratsastaa ja myy tuotteita nimellään. Huda on valitettavan tunnettu tästä...

Mitä ajatuksia paleteista/meikeistä? Oletko testannut tai aiotko tämän perusteella testata?
8 kommenttia on "Hudan pastellinen paletti trio"
 1. Harmi, että nämä osoittautuivat pettymyksiksi :( Olen kuullut muiltakin tosi paljon huonoja kokemuksia Mintistä ja Rosesta. Mulla itselläni on tuo Lilac ja olen siitä tykännyt tosi paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lilac olikin näistä kyllä selkeästi paras! Mutta ei sekään valitettavasti niin erikoinen ollut, että jaksaisin siitä riemuita. Parempiakin violetteja paletteja löytyy.

   Poista
 2. Paleteissa värit näyttävät tosi hyviltä, mutta silmillä/meikissä ne näyttävät todella läpikuultavilta? Hudalta tilasin kerran yhden glitterisen lipglossin ja se oli ihan ok mutta kuluu nopeasti pois ja glitteri selkeästi muovia (tuntee huulilla kyllä) joten en tiedä tulenko juuri koskaan sitä sitten käyttämään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis ne ei vain näytä vaan on tosi läpikuultavia! Taivas miten monta kertaa jouduin pakkaamaan ja kerrostelemaan esim tuota keltaista että se lopulta edes erottui luomelta...

   Poista
 3. Mulla on ollut pari Hudan palettia ja jotenkin en niistä niin välittänyt loppujen lopuksi. Joku oli siinä koostumuksessa mikä mätti. Huda on kyllä hypetetty wautsi wau -merkki jolta odottaisi tosi paljon. Nättejä nuo paletit kyllä on ja pastellivärit söpöjä mutta itse kaipaan aina vähän sitä kontrastia ja tummuutta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luulenkin että Huda myy lähinnä nimellään. Ne luomivärit mitä itse olen käyttänyt ei oikeasti ole kovin kummoisia valitettavasti. Kaunis ulkoasu mutta käytännön toteutus mättää!

   Poista
 4. Mä en oo koskaan ihan täysin ymmärtänyt Hudan suosiota, vaikka multakin löytyy pari brändin palettia ja ne on ihan hyviä. Ei ne kuitenkaan mun mielestäni poikkea laadultaan mitenkään sellaisista muutenkin perushyvistä paleteista, mutta hinta varsinkin isommilla paleteilla on tosi kova. Ja mitä oon muiltakin kuullut, niin toi Mint ja Rose paletit on laadultaan tosi onnettomia, kuten jotkut muutkin Hudan paletit. Lilacissa on upeat sävyt! Aloin sitä jo vähän himoitakin, kunnes tajusin että mullaha on JS:n Blood Lustissa hyvinkin samantyyliset sävyt :D

  Oot tosi nättejä meikkejä saanut kuitenkin tehtyä näillä<3 Swatcheissa sävyt näyttää myös superkauniilta, mutta eipä se paljon lohduta, jos niitä ei voi luomilla työstää kunnolla. Nykyään luomivärien taso on niin korkealla, että ihmettelen suuresti miten Hudakin päästää markkinoille tällaisia paletteja, joiden laatu on mitä on. Ehkä siinä on sit just se, että jotkut ostaa koska Huda nyt on Huda, eikä piittaa siitä vähän heikommasta laadusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en suoraan sanottuna ymmärrä miten Huda saa näitä paletteja myytyä ja vielä tuollaisin hinnoin. Varsinkin ne isot paletit, jotka maksaa yli 60€. Varsinkin kun laatu on noussut kohisten ja nykyään halvemmillakin brändeillä on tosi laadukkaita luomivärejä. En tiedä kuinka kauan he pystyy vain nimen turvin ratsastamaan, jos asiakkaat saa jatkuvasti pettyä laatuun

   Poista