maanantai 19. huhtikuuta 2021

Näillä konsteilla ehkäiset masknen
Tänään puhutaan masknesta, joka on pitkään jatkuneen kasvomaskin käytön myötä kovin yleistynyt vaiva niin naisilla kuin miehilläkin. Toisin kuin luullaan, masknea eli maskin aiheuttamaa ihoärsytystä, aknea ja punoitusta voi hoitaa ja myös ennaltaehkäistä varsin tehokkaasti. Maskne voi maskin käytöstä tulla ihan kenelle tahansa, myös sinulle, vaikka ihosi olisi aina ollut todella hyvässä kunnossa. Ongelmana on maskin alla hautova lämmin ja kostea hengitysilma, joka saa kasvojen ihon hikoilemaan tavallista enemmän. Tällöin epäpuhtaudet pääsevät muhimaan iholla ja kostea ilma yhdessä hien ja ihon epäpuhtauksien kanssa ärsyttää ihoa ja saa sen tulehtumaan.

Hätä ei kuitenkaan ole tämän näköinen, sillä oikealla hoidolla ja oikeilla tuotteilla masknen voi saada kuriin ja katoamaan kokonaan. Naisten toki voi olla hyvä vähentää ihon meikkaamista ja korostaa enemmän silmiä. Päivän mittaan ihon voi pyyhkäistä misellivedellä kostutetulla vanulapulla ja suihkia iholle kasvovettä tai lisätä siihen kosteuttavaa hyaluronihappoa. Kosteutus ja puhdistus onkin masknen ehkäisyn tärkeimmät toimenpiteet.
Seuraavaksi esittelen teille ihan loistavat tuotteet masknen hoitoon. Kyseiset tuotteet ovat korealaista kosmetiikkaa, joka on tavattoman tehokasta ja pullot täynnä tehokkaita raaka-aineita. K-beauty on hinta-laatusuhteeltaan (kuten olen monet kerrat aikaisemminkin korostanut) aivan huikean laadukasta tavaraa ja voisin ihan vallan siirtyä kokonaan käyttämään vain K-beautyä. 

Testailin viimeisen kuukauden ajan Elizaveccan ja SomeByMi tuotteita ihonhoitoon ja masknen hoitoon. Itsellä ei onneksi ole kovin pahaa masknea tullutkaan, sillä olen pääsääntöisesti työskennellyt vain kotona ja liikkunut hyvin vähän missään julkisilla paikoilla. Sen sijaan minulla on jo ihan muuten vaan riesana kutiava ja punoitteleva suunympärysihottuma, joka vaivaa erityisesti talvisin ja onkin siksi hyvä testi tuotteiden käyttöön, sillä ihottuma on hyvin saman kaltainen kuin maskne. Suunympärys on siis kuiva, poltteleva, punoittava ja kutiaa ihan hirveästi. Ihottuma paranee yleensä luonnollisesti kesällä auringon ja lämmön myötä. Oikealla hoidolla ihottuman saa kyllä talvellakin pidettyä kurissa, mutta välillä se räjähtää uudelleen. Nyt olikin hyvä testailla näitä tuotteita, sillä ihottuma on koko kevään enemmän ja vähemmän vaivannut koko ajan.

Tämän postauksen lopusta löytyy muuten alekoodi. Malta lukea siis loppuun asti ja ota koodi talteen!

Elizavecca on itselle K-beauty sarjasta ihan uusi brändi, mutta nousi heti ihan omaksi suosikiksi.

Miksi?

Siksi, että tuotteet on ihan super laadukkaita. Esim testaamani hyaluronihapposeerumi sisältää 97% kosteuttavaa hyaluronihappoa. Se on ihan valtava määrä ja pullo aivan älyttömän riittoisa. Tuotteiden pakkaukset myös hauskoja ja minuun korealaisessa kosmetiikassa iskeekin humoristiset pakkaukset. 

Kosmetiikkaa ostaessa kannattaa muutenkin aina tsekata tuotteen incit. Elizaveccan tuotteissa incit on suorastaan silmiähivelevää katseltavaa, koska tuotteissa on käytetty ihan oikeasti niitä hoitavia ja tehokkaita raaka-aineita. Ei mitään halpoja täyteaineita, joilla ei ihonhoidon kannalta ole mitään merkitystä. Siksipä voinkin hyvällä omatunnolla ja oikein lämpimästi suositella näitä tuotteita iho-ongelmien hoitoon.

Masknen hoidossa ihon runsas kosteuttaminen on ihan A ja O. En voi liiaksi korostaa sen merkitystä. Riittävä kosteutus pitää ihonsuojamuurit kunnossa ja ehkäisee maskia kuivattamasta ihoa. Tuhtien ja rasvaisten voiteiden ja öljypohjaisten tuotteiden sijaan kannattaakin käyttää kevyitä ja vesipohjaisia tuotteita, jotka imeytyvät nopeasti ja jättävät ihon hengittäväksi. Hyaluronihappo on aivan loistava raaka-aine, sillä se sitoo kosteutta moninkertaisesti itseensä ja näin myös iho pysyy kosteutettuna pitkään.

Olen jo pitkään käyttänyt hyaluronihapposeerumeita ihonhoidossa, mutta monissa hyaluronihappotuotteissa on se ongelma, ettei ne oikein tahdo sopia meikin alle. Runsas seerumin käyttö nimittäin lähtee meikin alla rullaamaan ja lopulta koko meikkipohja pitää tehdä uudestaan. Tätä ongelmaa mulla ei ollut lainkaan tämän Elizaveccan seerumin kanssa. Tämä seerumi on siitäkin aivan loistava, että se imeytyy ihoon ennen kuin ehtii kissaa sanoa. Eikä muuten jätä tahmeaa pintaa iholle. Ollaan käytetty tätä miehen kanssa kilpaa ja hänkin on tämän myötä ihme ja kyllä suostunut ottamaan seerumin päivittäiseen ihonhoitorutiiniin. Iho tuntuu raikkaalta ja kosteutetulta, eikä meikki rullaa. Plus koska seerumi on oikeasti tiivistä tavaraa ja 97% sitä oikeaa hyaluronihappoa, riittää koko kasvoilla ihan pari tippaa. Säännöllinen käyttö vähentää juonteita ja tasoittaa ihoa.

Luulenpa (tai en vain luule vaan tiedän), että tästä tuli mun henkilökohtainen hyaluronihappo luottoseerumi. Niin loistavaksi se osoittautui! Eikä pullokaan maksa kuin 20€ ja kuukauden käytöllä kahden hengen taloudessa siitä on huvennut vain 1/3. Todellakin hintansa väärti❤


Oletteko ennen kuulleet aasinhöyrymaito kosteusvoiteesta? En minäkään, mutta hauskasta nimestä huolimatta itse tuote osoittautuikin varsin mielenkiintoiseksi tuttavuudeksi. Voide on purkissa tuhdin oloista massaa, joka ei lähde valumaan vaikka purkin kääntäisi ylösalaisin. Kun voidetta kaapii kämmenelle, se lohkenee purkista palasena ja iholle levitettäessä tuhti kiinteä olemus muuttuukin ilmavaksi mousseksi, joka sulaa iholle ja imeytyy nopeasti ilman rasvaisuuden tunnetta iholla. En ole ikinä käyttänyt mitään näin erikoista voidetta, mutta tämä on kuin lääkettä iholle.

Voide on valmistettu erityisellä höyrytekniikalla, joka tekee siitä kevyen mutta ravitsevan. Aasinmaito sisältää runsaasti omega-happoja, mineraaleja ja vitamiineja, jotka ravitsevat ja hoitavat ihoa. Erityisen koostumuksen ansiosta voide myös imeytyy syvemmälle kuin perinteiset kasvovoiteet. Voide on erittäin kosteuttava, mikä estää ihon hilseilyn ja masknen aiheuttaman kuivumisen. Vaikka voide onkin tuhti, se ei silti ole raskas kesäkäyttöön. Jos kuitenkin suosii todella kevyitä päivävoiteita, tämä on täydellinen yövoide. Itse olen käyttänyt aamuin illoin ja yhdessä hyaluronihapposeerumin kanssa iho on voinut erittäin hyvin ja ihottuma parantunut lähes kokonaan. Tämäkin voide on aivan super riittoisa, sillä erityisen koostumuksen ansiosta voidetta ei tarvitse koko kasvoille kuin pienen nokareen.


Elizaveccan trion kruunaa vielä tämä hauska kupliva savinaamio. Kuplanaamiot on muuten erityisesti mun suosikkeja siksi, että kuplat pääsevät syväpuhdistamaan ihohuokoset erityisen hyvin ja ovatkin viikottaiseen ihonhoitoon oivallinen lisä perus puhdistusaineiden rinnalle. Kaoliinisavi liuottaa kuolleita ihosoluja, jolloin ne ei pääse tukkeutumaan ja aiheuttamaan tulehduksia iholle. Tukkeumien ehkäisemiseksi naamiota suositellaan käytettäväksi pari kertaa viikossa.

Naamion käyttä on helppoa. Pakkauksen mukana tulevalla spataalilla levitetään naamiota kauttaaltaan kasvoille ja aine alkaa kuplia muutaman minuutin kuluttua levityksestä. Naamion annetaan vaikuttaa hetken aikaan ja sitten runsaan veden kanssa pyörivin liikkein poistetaan naamio kasvoilta. Iho on aivan taivaallisen pehmeä ja hengittävän tuntuinen. Tämä on ollut itsellä ihana hemmotteleva puhdistushoito viikonloppu aamuisin. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan ja kuplanaamio kasvoilla saa muuten aika veikeitä kuviakin. Tätä suosittelen myös miehille, helppo ja hauska tapa tutustua ihonhoidon saloihin. Syväpuhdistavien mekanismien ansiosta tämä on hyvä tuote masknen ehkäisemiseen.Elizaveccan tuotteiden lisäksi sain masknea vastaan taisteluun myös kaksi tuotetta Some By Mi brändiltä. Erityisesti tämä kasvovesi on ihon kuntoa parantava ja ehkäisee aknea sekä tulehdustilan syntymistä.

Kolmea erilaista happoa sekä teepuuöljyä sisältävä kasvovesi kuorii ihoa hellästi, puhdistaa, supistaa ihohuokosia, kosteuttaa ja tasoittaa ihonsävyä. Tuotteen pH on 5,5 mikä on sama kuin normaalin ihon  pH, joten kasvovesi ei ärsytä tai aiheuta myöskään allergisia reaktioita. Se sopiikin ihan kaikille ihotyypeille päivittäiseen hoitoon. Teepuuöljy on muuten aknen ja ihoraektioiden hoitamisessa yksi parhaimmista ainesosista, joten jo valmiiksi ärtynyt iho hyötyy tästä tuotteesta ja rauhoittaa mahdollisesti kutiavaa ja kiristelevää ihoa. Hapot puolestaan pitävät huolen, että ihohuokoset pysyvät puhtaina ja eivät pääse tukkeutumaan tai ärtymään enempää.

Vaikutusten huomaamiseksi kasvovettä suositellaan käyttämään 30 päivää putkeen. Siinä ajassa iho ehtii tottua tuotteeseen ja vaikutukset näkyvät iholla. Itse käytin tätä kuukauden ja pakko sanoa, että suunympärysihottuma parani, mutta myöskään uusia epäpuhtauksia ei syntynyt. Mulla iho onkin ollut tosi hyvässä kunnossa nyt jo usean viikon ajan. Olen myös huomannut että ihon oma punoitus on hävinnyt ja punoitusta esiintyy enää vain nenä ja suun ympärillä, kun ennen sitä oli koko T-alueella ja myös poskipäissä. 


Edellisen tonerin kanssa samaan sarjaan menee tämä kevyt geelimäinen kasvovoide, joka sisältää myös kolmea erilaista happoa, teepuuöljyä sekä centella asiatica-uutetta (tulehduksia ja haavoja parantava vaikutus) ja niasiinamidia (kirkastaa ja aktivoi kollageenisynteesiä). Voide on ihanan kevyt ja siksi sopiva alkavaan kesään. Etenkin rasvoittuvalle iholle tämä on ihan loistava, koska se imeytyy nopeasti ja voiteen hapot normalisoivat ihon kosteus-rasvatasapainon. 

Hyviä ja oikeasti toimia tuotteita omalle iholle löytää vain kokeilemalla. Monet kasvovoiteet ovat käytössä hyviä, mutta niitä tuotteen lupauksia on vaikea nähdä iholla edes pitkäaikaisessa käytössä. Erilaiset hapot on tunnettuja toimivia ihonhoidon komponentteja, jotka oikeasti auttavat. Näissä tuotteissa niitä on jopa kolmin kappalein ja lisäksi tuo super hoitava teepuuöljy. Tuloksia tulee varmasti ja tuotteiden helppokäyttöisyys on vain plussaa. Näistä löytyy varmasti apu myös sinun iho-ongelmiisi. Testaa ihmeessä ainakin tuota hyaluronihappoa vaikka suosittelenkin ihan koko setin testaamista!
ALEKOODI

Koska seison vakaasti näiden tuotteiden takana, ja haluan että myös sinä pääset näitä testaamaan, niin sain teille myös alekoodin. Nappaa koodi talteen ja hyödynnä ostoksilla. Koodi GLITTERI on voimassa 30.6.2021 saakka ja antaa ostoksista -20% alennuksen Kosmosbeautyn verkkokaupasta


Miten sä olet hoitanut masknea, jos sellainen on vaivannut?
4 kommenttia on "Näillä konsteilla ehkäiset masknen"
 1. Mulla taas iho reagoi maskeihin välittömästi, jos mulla ei ole meikkiä naamassa. Yritin jossain vaiheessa olla ilman meikkipohjaa, koska joudun kuitenkin sekä työmatkat että koko työpäivän pitämään kasvomaskia ja se meikkipohja on silloin jokseenkin turha. Iho reagoi kuitenkin välittömästi punoittamalla ja kutisemalla, joten kokeilu loppui aika lyhyeen. Mitään epäpuhtauksia maskit eivät mulle ole aiheuttaneet ja iho-oireilta oon muutenkin säästynyt nyt tosi hyvin, kunhan vaan laitan sen meikkipohjan maskin alle. Mulla se meikki siis selkeesti suojaa omaa ihoa, joka on muutenkin tosi herkkä reagoimaan. Toki huolehdin itse myös hyvin ihonpuhdistuksesta ja kosteutuksesta aamuin illoin, ja uskonkin sen olevan ihan avainasemassa siihen, miten oma iho maskit ja meikin sen alla kestää. Toki sekään ei kaikille riitä, mutta tässä sulla oli kyllä tosi kattavasti koottuna tuotevinkkejä ja muuta ♥ Tota hyaluronihapposeerumia on kehuttu älyttömästi, täytyy munkin hankkia se jossain kohtaa testiin :) Tosi mielenkiintoisia tuotteita muutenkin, kaikki on itselleni vieraita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maskin vissiin aiheuttaakin ihmisille tosi erilaisia reaktioita. Toisia meikki voi suojata, niin kuin sanoit, toisille taas aiheuttaa entistä enemmän epäpuhtauksia. Itse kuulun tähän jälkimmäiseen.
   Tuota hyaluronihappoa kyllä suosittelen! Juuri tilasin itselle varastoon toisen, koska se on ehdottomasti parhaimpia seerumeita mitä olen käyttänyt <3

   Poista
 2. Elizavecca kuulostaa tosi kiinnostavalta brändiltä ja etenkin tuo hyaluronihapposeerumi täytyy jossain kohtaa testata :) Mulla iho on reagoinut aina välillä maskeihin, mutta rauhoittuu onneksi myös nopeasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiva kuulla, ettei sulla ole tullut pahoja reaktioita. Maskne voi olla tosi kivulias ja ärsyttää ihoa pahastikin. Ne on niin yksilöllisiä juttuja.

   Poista