sunnuntai 25. huhtikuuta 2021

Tehokas HIIT treeni kotonaHIIT treeni (= high intensity interval training) on yksi parhaimmista tavoista kohottaa kuntoa ja polttaa rasvaa. Muistan, kun itse innoistuin HIITeistä joku seitsemisen vuotta sitten ja meinasin parina ekana kertana siis ihan oikeasti kuolla salin lattialle. Tykkäsin vielä silloin käydä ryhmäjumpissa yliopiston opiskelijoille tarkoitetulla salilla ja otin 30 minuutin teho HIITin viikottaiseen rutiiniin. Ne muutamat ensimmäiset viikot oikeasti elämäni kamalimmat ja mietin miksi hitossa lähdin tähän hommaan. Se tunne nimittäin, kun kahden minuutin kohdalla sykkeet on yli 170, ja tunnet ettet saa enää henkeä. Lopulta makaat lattialla kuin kala kuivalla maalla suu ammollaan happea kakoen. Okei, tuo oli vähän liioittelua, mutta sellaiset muistikuvat mulle ensimmäisistä HIITeistä jäi.

Alkushokin jälkeen treeni alkoi kuitenkin helpottaa. Vaikka sykkeet oli edelleen katossa, niin viiden minuutin jälkeen ei sentään tuntunut siltä, että oksennus maistuu kurkussa ja sydän pomppaa rinnasta ulos. Aloin oikeasti nauttimaan treenistä ja se treenin jälkein endorfiini on jotain, mitä en ole koskaan missään muussa treenissä tai urheilulajissa tuntenut. Ja HIIT muuten polttaa rasvaa vielä treenin jälkeenkin, koska kroppa käy niin kierroksilla. Lisäksi totesin, että mun hektiseen elämään tällainen treenimuoto sopii parhaiten, koska saan tosi tehokkaan setin vedettyä puolessa tunnissa ja kaloreita palaa. Kannattaa kuitenkin muistaa, että HIIT treenit on niin raskaita keholle ettei niitä kannata tehdä kuin 1-2 kertaa viikossa.

Tässä alla teille loistava HIIT treeni kotona tai salilla tehtäväksi.

OHJEET:
Tee kaikki liikkeet putkeen ja pidä liikkeiden välissä 10-20 sek tauko. Kun koko kierros on tehty, pidä 1-2 minuutin tauko ja toista vielä 1-2 kierrosta. Kun kunto alkaa kohentua, voit lyhentää taukoja.


                Burpee 1 min (hyvä lämmittely liike) 


                Vuorikiipeilijä vatsat juosten 20 sek


                Ojentaja dipit penkin/sohvan reunalta 20 sek


                Polvet rintaan hypyt 20 sek


                Leveä kyykky niin alas kuin pääset niin nopeasti kuin pääset 20 sek


                Punnerrus, josta ylös tullessa nopea käsien yhteen läpsy, josta uudestaan alas 20 sek
                (vaihtoehtoisesti ihan normaali punnerrus)


                   Selkälihakset "uiden" vatsamakuulla (kädet ja jalat ilmassa, niin että molemmat tekee                    pientä edes takaista ylös-alas liikettä, ihan kun yrittäisit uida 20 sek
Ja kyllä muuten lähtee hiki virtaamaan! HIIT treenistä saa itse tekemällä niin rankan kuin haluaa säätämällä kierrosten määrää ja muuttamalla liikkeiden kestoa. 

HIIT treenin jälkeen kannattaa muuten sitten syödä hyvin, jotta kroppa palautuu. Treeni on nimittäin oikeasti tosi raskas ja keho huutaa energiaa. HIIT treenit on ihania ja helppoja tehdä kotona, salilla tai kesällä vaikka ulkona puistossa tai nurtsilla. Samalla saa hyvät rusketukset pintaan ja raikkaassa ulkoilmassa treenaaminen on parasta mitä itse tiedän.

Meinaatko pistää kokeiluun?2 kommenttia on "Tehokas HIIT treeni kotona"
  1. HIIT-treenit on samalla jotain niin ihanaa ja kamalaa :D Luulen kuolevani aina noita tehdessä, mutta vitsit se tunne on ihan mahtava, kun koko setin saa vedettyä loppuun! Mun kunto ei siis todellakaan ole mikään järisyttävän hyvä, mutta eron kyllä huomaa vaikkapa vuoden takaiseen, sillä jos nyt vetää samoja treenejä kuin silloin niin jaksaa paljon paremmin. Toki niitä kilojakin on tippunut ihan reilusti, mutta parasta mun mielestä on ollut huomata kuinka se oma kestävyys ja kunto kasvaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaistun!! Mulla on kans aina kuolemankielissä tuska ensimmäisiä kertoja kun tauon jälkeen aloittaa. Mutta se fiilis sen jälkeen! Kiva, että säkin oot innostunut HIITistä ja saanut tuloksiakin :)

      Poista