sunnuntai 4. huhtikuuta 2021

Ohje herkulliseen sushi bowliin



Herkulliset japanilaiset sushi bowlit on nousseet ihan mahdottoman suosituksi herkkulounaiksi sushi villityksen myötä ja olenpa itsekin jo jäänyt näihin aivan koukkuun. Mulla on elämäntapamuutoksen myötä tullut terveelliset ruuat pysyvästi jäädäkseen, mutta ongelmana mulla on se, että kulinaristina rakastan ruokaa ja perus vihersalaatti on ihan rehellisesti sanottuna hirveän pahaa. Kyllästyn samoihin makuihin myös tosi nopeasti, joten perus salaatit ei paria päivää enempää jaksa kiinnostaa. Näiden sushi bowlien myötä mielenkiinto salaatteihin ja kevyempiin lounaisiin on uskokaa tai älkää pysynyt. Ja nämä oikeasti maistuu ihan ÄLYTTÖMÄN hyvältä. Makuvariaatioita saa vaikka joka päivä erilaisia ja salaatti on sekoitus lämmintä ja kylmään, jolloin myös koostumus ja rakenne on makunystyröitä hivelevä.


Nappaa tästä ohje herkulliseen sushi bowliin ja duunaa siitä oman näköisesi!





Kuvassa näkyvät ainekset on yksi varaatio sushi bowlista. Täytteenä voi käyttää mielensä mukaan erilaisia:

        salaatti tarpeita (vihersalaatit, kaali, kurkku, avokado, retiisi, kevätsipuli, punasipuli, paprika)

        paahdettuja kasviksia (kesäkurpitsa, porkkana, parsakaali)


        herkkusieniä


        raastettua porkkanaa 


        papuja, sokeriherneitä


        paistettua vuohenjuustoa


        lohta/katkarapuja/tofua


        siemeniä/ pähkinöitä 





Valmista ensin sushiriisi ohjeen mukaan. Täältä esimerkiksi löytyy tosi hyvä ohje alusta loppuun, miten teet täydellisen sushiriisin. Tärkeää on ensin huuhdella riisi huolella ennen keittämistä. Muista myös hauduttaa riisiä miedolla lämmöllä, jolloin sen koostumuksesta tulee erityisen pehmeä. Maustan riisin riisiviinietikalla, pienellä määrällä sokeria ja suolaa.

Kun riisi alkaa olla valmis paistan nopeasti lohen tai ravut pannulla. Maustan ne lopuksi teriakiakastikkeella, jota lisään myös pienen määrän salaatin päälle. Lopuksi nostelen valmiin salaattipohjan päälle sekä lämpimän riisin että lohen/ravut. Pirskottelen päälle pienen määrän sitruunamehua, soijakastiketta sekä seesamsiemeniä tai muita siemeniä, mitä kaapista sattuu löytymään. 

Tämä herkku on helppo ja nopea valmistaa vaikka töihinkin evääksi. Laita siinä tapauksessa riisi ja proteiinit eri rasiiaan, jotta voit lämmittää ne erikseen. 





Ah tämä on nykyään meillä miehen kanssa aivan lempi herkkua ja syödään melkein päivittäin. Aikaa valmistamiseen menee noin 20 minuuttia. Eikä näihin makuihin ainakaan vielä ole todellakaan kyllästynyt. 

Ootko jo testannut?
Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti