torstai 8. elokuuta 2019

Nurme - luonnonkosmetiikkaa Virosta

* Postauksen tuotteet saatu maahantuojalta NHS Oy:ltä


Olen viime aikoina hullaantunut kovasti luonnonkosmetiikasta. Innotuksen syynä on se, että tietämykseni erityisesti ihoa hoitavista ainesosista ja toisaalta myös iholle haitallisista aineista on lisääntynyt oikein eksponentiaalisesti. Tiedättehän sanonnan 'tieto lisää tuskaa'. Minun tapauksessa näin ei ole käynyt, ainakaan mitä tulee kosmetiikkaan. Myönnän kyllä, että opittavaa on vielä hurjasti, mutta koen että jo nyt silmäni ovat avautuneet ja haluan helliä ihoani mahdollisimman laadukkailla, hoitavilla ja ympäristöystävällisillä tuotteilla.



Nurme on virolainen luonnonkosmetiikka merkki, joka käyttää tuotteissaan vain paras laatuaan olevia ainesosia ja ihan jokainen tuote heidän valikoimissaan valmistetaan käsin. Nurme on viroa ja tarkoittaa niittyä. Nimi juontaa juurensa Viron laakeasta maastosta, sillä iso osa maasta on joko metsää tai niittyä. Nurmen tuotteissa käytetäänkin runsaasti paikallisia niittykasveja, sillä ne ovat tehokas apu meidän pohjoisen väen ihon ja hiusten hoidossa. Täällä kylmässä ja karussa maastossa kun ei oliivit, avokadot ja kookoset kasva, kuten heidän sivuillaan asia ilmaistaan.




Sain maahantuojalta testattavaksi kolme Nurmen tuotetta. Tämä oli ensikosketukseni kyseiseen tuotemerkkiin, vaikkakin olen tätä jo pitkään katsellut sillä silmällä, että testiin on ehdottomasti jotain heidän tuotteitaan otettava. Olikin mahtava tilaisuus nyt vihdoin päästä kokeilemaan ja ihastumaan heidän tuotteisiinsa. Alla tarkempi katsaus jokaiseen tuotteeseen.


* Nurme orange sheep huopasaippua ~ 13,60€/nhs.fi

Huopasaippua on mulle aivan uusi juttu! Siis palasaippua, jonka päälle on huovutettu lampaanvillaa. Nerokasta! Villa saippuan ympärillä nimittäin toimii ihoa hierovana ja tavallaan myös hellästi kuorivana elementtinä. Sen voi ajatella pesusienenä, mutta se on 1000 kertaa ekologisempi ja mukavempi iholla kuin ne kauppojen vaahtomuovipesusienet. Toisekseen villan ansiosta saippua saan käytettyä ihan loppuun saakka. Kenellepä ei olisi tuttua, että palasaippuasta jää hyllyille pyörimään aina ne jämäpalat, jotka ei oikein pysy käsissä ja joita on muutenkin vähän hankala käyttää. Lopulta ne on heitettävä roskiin. Huovutetussa saippuassa pienikin pala huovan sisällä tulee käytettyä loppuun ja tyhjän huovan voi joko kierrättää tai käyttää kasvojen pesussa tai vaikka keittiön tasojen pyyhinnässä. Villahan on myös hygroskooppinen kuitu eli se sitoo iholta hikeä varsin hyvin itseensä. Luonnon kuituna villa tunnetaan myös itsepuhdistuvista ominaisuuksista, joten huopasaippua on varsin hygieninen, kunhan sen muistaa aina pesukertojen välissä huuhdella ja ripustaa lenkistä hyvin kuivumaan.


Huopa toimi käytössä aivan loistavasti. Kastelin koko huovan kauttaaltaan märäksi ja hieroin sitä ympäri kehoa. Saippua vaahtosi oikein mukavasti ja huovan avulla peseminen oli ihanaa ja helppoa. Kun katsotaan tuotteen inciä niin nähdään, ettei saippua sisällä mitään ylimääräistä vaan se on todella tehty laadukkaista ihoa pehmentävistä öljyistä eli oliivista, kookoksesta, auringonkukasta, palmusta ja kaakosta. Pesun jälkeen iho tuntuu hieman rasvaiselta. Tämä rasva on lähtöisin saippuan öljyistä, mutta iho ei tunnu siis likaiselta rasvaiselta tai sellaiselta rasvaiselta, mitä voisi kuvitella tulevan jos iholle lätkii ison kerroksen vartalorasvaa. Ehei, tarkoitan tällä rasvaisuudella sitä, että ihon pinnalla vesi hiukan helmeilee ja iho ei tunnu liukkaalta kuten silikoni pesuaineilla pestäessä tuntuu. Minusta tunne oli mahtava. Iho oli puhdas ja hengittävä, mutta samalla todella pehmeä ja kosteutettu. Vartalorasvaa ei itse asiassa suihkun jälkeen tarvinnut laittaa ja iho ei kiristellyt mistään lainkaan. Suosittelenkin tätä saippuaa paitsi ihan jokaiselle teistä niin erityisesti kuivasta ja atooppisesta ihosta kärsiviä. Testatkaa löytyisikö tästä apu ihon kiristelylle.



* Nurme organic rose water kasvovesi ~ 11,45€/www.nhs.fi

Kasvoveden käyttö on tärkeä osa ihonhoitoa, sillä pelkkä vesipesu tekee ihosta emäksisen. Kasvoveden tehtävä on palauttaa ihon happamuus normaaliksi, mikä vähentää epäpuhtauksien ja ryppyjen syntymistä. Emäksinen iho nimittäin tulehtuu helpommin ja on muutenkin herkempi, sillä iho joutuu tekemään kovasti töitä palauttaakseen itse ihon normaalin pH arvon. Kasvovettä käytetään myös ihon puhdistuksessa. Jos huomaat, että kasvovedellä kostutettuun vanulappuun jää vielä meikin jäämiä tai muita epäpuhtauksia, on ehkä syytä tarkistaa onko kasvoputsari tarpeeksi tehokas tai onko puhdistuksen muuten laiminlyönyt. Kasvovesi myös esikosteuttaa ihon ja tekee sen valmiimmaksi vastaanottamaan muita ihonhoitotuotteita. Sanotaan myös, että kasvovesi pienentää ihohuokosia. Itselläni ei mitenkään erityisen suuren ihohuokoset ole, joten tähän en osaa ottaa käytännössä kantaa.


Kasvoveden inci on ihastuttavan lyhyt. Ei turhia aineita ja ensimmäisenä ei ole tavallinen vesi vaan ihanasti ihoa hellivä ruusuvesi. Ruusuvesi rauhoittaa ihoa ja antaa tuotteelle miedon ruusuisen tuoksun. Toisena listalla oleva sodium benzoate on luonnollisesti luumuissa, omenoissa ja karpaloissa esiintyvä happosuola, jota käytetään kosmetiikassa säilöntäaineena. Vesipohjaisissa tuotteissa tulee aina olla jokin sen säilyvyyttä parantava aine. Tämä benzoehappo on hyvä ja luonnollinen vaihtoehto monille synteettisille säilöntäaineille. Incissä näkyvä potassium sorbate on kaliumsorbaatti, jota käytetään säilöntäaineena niin kosmetiikassa kuin viineissäkin, ja se on täysin turvallinen ainesosa.

Kasvovettä voisi suihkia suoraan pullosta kasvoille, mutta sumutus on aika voimakas, joten olen tykännyt kastella vanulapun aineella ja pyyhkiä sillä kasvoni. Olen tykännyt tämän välittömästä kosteuttavasta vaikutuksesta ja ihanan miedosta ruusutuoksusta. Todella kiva ja varsin edullinen kasvovesi.




* Nurme rich shea and almond cream ~ 21,60€/ nhs.fi

Mähän olen jo aikaisemmin blogissani kertonut, etten ole mikään intohimoinen vartalon rasvaaja. Koen rasvaamisen todella työlääksi ja ihan vielä en ole saanut sitä iskostettua kokonaisvaltaiseen iltarutiinini osaksi. Ehkä vielä jonain päivänä kuitenkin.
Tämä täysin luomu mantelivartalovoide oli kuitenkin kaikessa yksinkertaisuudessaan hyvin helppo ja miellyttävä levittää, joten jopa minä olen kaikkien niskoittelujen jälkeen ihan mielellään tarttunut tähän purkkiin iltaisin ja levitellyt kiltisti hyvän kerroksen rasvaa muuallekin kuin naamatauluuni. Tykkään erityisesti tämän nopeasta imeytymisestä ihoon ja siitä ettei rasva jätä mitään lähmäisyyden tunnetta. Tuoksu on todella todella mieto manteli eikä sitä oikeastaan edes haista, ellei nenää työnnä lähes purkin sisään. Tämä sopii siis erinomaisesti hajusteherkille. Rasvassa on ihanan kermainen koostumus, joka tekee myös ihosta samettisen pehmeän ilman silikoniyhdisteitä.


Taas kerran inciä tutkiskellessa totesin, että rasvahan on täynnä hyviä ihoa hoitavia ja pehmentäviä öljyjä kuten shea voita, mehiläisvahaa ja manteliöljyä. Ei ihme, että tätä oli miellyttävä käyttää ja se myös imeytyi vaivatta. Vaikuttavaa myös, ettei tuotteeseen oltu tungettu mitään erillisiä hajusteita, sillä vaikka yleensä tuoksuvista tuotteista pidänkin, niin jotenkin minuun kolahti kovasti myös tämä luonnollinen tuoksumaailma. Uskonkin että kaikki hyvät ominaisuudet huomioiden, tulen aika ahkerasti käyttämään tätä rasvaa, toisin kuin monia muita vartalorasvoja jotka jäävät vain hyllyn perälle pyörimään.

Nurme oli ihastuttava sarja ja tykkäsin todella paljon heidän yksinkertaisesta ja luonnonläheisestä lähestymistavasta kosmetiikkaan. He selvästi nimittäin tekevät kosmetiikkaa ilolla ja myös kauniit pakkaukset ovat kovasti mun mieleeni. Vielä kun tuotteet eivät ole hinnallakaan pilattuja niin ihan varmasti teen jatkossakin tuttavuutta sarjan kanssa.

Oletko sinä testannut Nurmen tuotteita? 
4 kommenttia on "Nurme - luonnonkosmetiikkaa Virosta"
  1. Oon kyllä ja tykkään ♥ Tuo ruusuvesi on ihana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa! Haluaisin kyllä kovasti testailla muitakin tuotteita ^_^

      Poista
  2. Ihanan kuuloisia tuotteita<3 Mulla on tällä hetkellä muutamia Nurmen palasaippuatuotteita testissä ja kirjoittelen niistä itsekin piakkoin! Erityisesti mua alkoi nyt kiinnostaa toi kasvovesi, sillä vaikka ne onkin tavallaan tosi tylsiä tuotteita, rakasten testata uusia<3 :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiva päästä lukemaan sinunkin ajatuksia merkin tuotteista! :)
      Minusta kasvovedet ei ole lainkaan tylsiä tuotteita. Olen vasta viime aikoina löytänyt kasvovesien maailman ja toki tässä myös pakkaus on niin kaunis että tätä mielellään pitääkin kylppärin hyllyllä <3

      Poista