maanantai 31. elokuuta 2020

Fiini Naturally ihonhoitotuotteet, pala suomalaista luontoa

* kaupallisessa yhteistyössä Fiini Naturally

 Tänään tutustutaan lähemmin aivan super kiinnostavaan kotimaiseen luonnonkosmetiikkabrändiin Fiini Naturallyyn, joka on lähtöihin Pohjanmaalta. Fiini Naturallyn tarina on lähtöisin kahden naisen innostuksesta luonnonkosmetiikkaan ja luonnonmukaiseen ihonhoitoon. He lähtivät itse kehittelemään tuotteita, jotka sopisivat herkälle iholle ja lopputuloksena syntyi aivan loistava kasvovoide ja Fiini Naturally sai alkunsa.

Pääsin testaamaan muutamia heidän suosituimpia tuotteitaan ja esittelen nämä teille arvioiden kera. Tämä yhteistyö oli ensikosketukseni Fiini Naturallyn tuotteisiin, mutta pakko sanoa, että rakastuin brändiin ja useampaan tuotteeseen niin paljon, ettei tuttavuuteni brändin kanssa varmastikaan jää pelkästään tähän. Fiini Naturallyn tuotteissa erityisen kiinnostavaa on kotimaisuus ja ekologisuus. Kaikki tuotteet valmistetaan käsin Suomessa, eikä tuotteissa ole lisättyjä hajusteita, säilöntä- tai lisäaineita eikä myöskään mitään kemikaaleja. Tuotteet ovat siis todella puhtaita ja sopivat näin herkimmällekin iholle.


Puhdistusbalmi hellävarainen kaura ~ 38,90€

Tämä hellävarainen puhdistusbalsami oli kaikista tuotteista ehdottomasti suosikkini. Koostumus on jännittävä. Balmi tuntuu purkista sormin otettaessa tahmealta, hiukan hunajaiselta ja iholle levitettäessä tunne vain vahvistuu. On hassua tuntea paksu hunajainen kerros iholla, mutta samalla tunne on ihana ja koostumus samettisen pehmeää. Kun tuotetta on hierottu kasvoille, on aika kastella kädet ja hieroa märkiä käsiä kasvoille, jolloin balmi muuttuu maitomaiseksi. Lopuksi tuote huudellaan pois.


Balmi on todella hellävarainen. Se oikeastaan kiinnitti huomioni heti ensi kokeilulla, sillä kasvoja ei pesun jälkeen kiristellyt yhtään. Pesuteholtaan se on kuitenkin oivallinen, sillä se poistaa lian ja meikin ilman sen kummempia hankauksia tai kaksoispuhdistusta. Aivan loistavaa! Täydellinen tuote laatua ja kotimaisuutta arvostavalle. 
Jauhenaamio kaura & mustikka ~ 22,90€

Tuorenaamiot ovat kovasti mun mieleen, koska jauheeseen lisätään vain vesi ja saat aina tuoreen naamion kasvoille. Tämä kaura & mustikka naamio on tarkoitettu herkälle ja kuivalle iholle. Naamio on valmistettu kotimaisesta kaurasta ja mustikasta. Naamio puhdistaa ja kirkastaa ihoa, mutta myös kosteuttaa ja rauhoittaa punoittavaa ja tulehtunutta ihoa. Naamiossa on myös vaaleanpunaista savea, jolla on syväpuhdistava ominaisuus, joten naamio sopiikin osaksi viikottaista ihon puhdistusrutiinia ehkäisemään epäpuhtauksien syntyminen.


Ohjeen mukaan naamio valmistetaan sekoittamalla 2 teelusikallista jauhetta yhteen teelusikalliseen nestettä. Valmis seos levitetään kasvoille ja annetaan vaikuttaa 10-15 minuuttia. Lopuksi naamio huuhdellaa pois lämpimällä vedellä. Nesteen tilalla voi käyttää myös luonnonjogurttia tai oliiviöljyä.


Itse koin mittasuhteet ongelmalliseksi. Kaksi teelusikallista jauhetta oli kasvoilleni aivan liikaa, sillä jo yksi olisi riittänyt aivan hyvin. Lopulta käytinkin tätä niin, että laitoin vain yhden lusikallisen jauhetta per hoitokerta. Toiseksi nesteen määrä oli aivan liian pieni. Jouduin lopulta lorauttamaan nestettä paljon enemmän, jotta sain naamiosta levitettävän. Jauhe nimittäin imi nesteettä itseensä todella reippaasti, joten kannattaa lisätä nestettä pikku hiljaa ja kokeilla milloin massa on sopivaa levitettäväksi.


Toiseksi koin naamion levittämisen kasvoille todella hankalaksi. Tuntui, ettei massa tahtonut lainkaan tarttua ihooni ja se lähti irtoilemaan sitä mukaan kun vedin naamiota sormin kasvoille. Tuntui nimittäin siltä, kun naamiota olisi yrittänyt levittää lasin päälle ja se vain liukuu pois. Ehkä ongelma oli ihossani, en tiedä, Lopulta kun sain naamion joten kuten aseteltua, se toimi oikein hyvin ja virkisti kasvoja ihanasti. Mielelläni kuulisin, onko muilla ollut levittämisen kanssa tällaisia ongelmia ja miten olette saaneet naamion sujuvasti kasvoille.

Mustikka silmänympärysvoide ~ 19,90€

Tämä hellävarainen silmänympärysvoide todella hoitaa ja hellii. Luonnon superaineita sisältävä silmänympärysvoide ei turvota ja kosteuttaa tehokkaasti antaen ihollesi heleyttä ja nuorekkuutta. Sy-voide sisältää mustikansiemenöljyä, joka on meidän Suomen metsien oma anti-age raaka-aine. Mustikkasiemenöljy sisältää runsaasti rasvahappoja, jotka hidastavat ikääntymisprosessia sekä rauhoittaa ja suojaa ihoa. Voide sisältää myös sheavoita ja arganöljyä, jotka auttavat pitämään ihon kimmoisana ja kosteuden iholla sekä vähentää sy-alueen turvotusta.


Voide on purkissa hyvin vahamaista ja kiinteää. Sitä saa reippaalla otteella kaapaista sormeen ennen kuin voidetta edes purkista irtoaa. Ajattelin aluksi, että eihän tätä pysty edes hieromaan ihoon, mutta kappas vain, voide alkoi ihon lämmöstä sulaa lempeän öljymäiseksi ja sen levittäminen olikin lopulta vaivatonta. Voide tuntuu iholta hivenen öljymäiseltä, mutta se imeytyy silti hyvin. Tosin hiukan öljyisyyttä jää havaittavasti ihon pinnalle, joten olen suosinut tätä itse yökäytössä. Ihastuin kuitenkin tuotteeseen, koska varsinkin kun mun erityisen herkkä ja kuiva sy-ihoni on rakastunut tähän tuotteeseen. Se ei ole enää kutissut ja oireillut, kuten se on aina välillä tehnyt, jos silmänympärysvoiteen kosteustehot eivät minulle riitä. Todella loistava tuote ja aivan erityisen ihana herkälle iholle!


Mainittakoon myös, että tuotteiden incit ovat ihastuttavaa luettavaa. Kuten tässä silmänympärysvoiteessakin huomaatte, ei mitään turhaa tai synteettistä. Ainoastaan laadukkaita luonnon omia raaka-aineita. 

Kaura mustikka öljyseerumi ~ 34,90€

Harvoin tykkään itse käyttää öljypohjaisia seerumeita. Koen ne jotenkin tosi hankalina, koska öljy ei oikein imeydy ja sen päälle on vaikea lisätä mitään muita tuotteita. Siksi käytän kasvoöljyä vain ihonhoidon viimeistelyyn iltaisin kasvovoiteen päälle. Käsitykseni öljyseerumista muuttui kerta heitolla tämän testaamani tuotteen myötä ja tämä olikin ehdottomasti toinen suosikkini puhdistusbalmin lisäksi. Kuivalle, herkälle ja sekaiholle soveltuva öljyseerumi sisältää kosteuttavaa ja pehmentävää kaura öljyä, joka vähentää tulehduksia ja punoitusta. Kaurahan sisältää paljon antioksidantteja, E-vitamiinia, rasvahappoja ja aminohappoja, joten se on varsinainen tehoaine ja suoraan Suomen luonnosta. Kauran ominaisuudet stimuloivat ihon aineenvaihdutaa ja boostaavat esimerkiksi kollageenin tuotantoa. Öljy on kauniin kultaisen väristä ja se imeytyy ihoon melkolailla täydellisesti. Öljy tekee ihosta todella pehmeän, kosteutetun ja hyvinvoivan. Talveksi tämä on aivan ihana tuote, vaikkakin nyt kesäihollakin se toimi täydellisesti olematta liian raskas. Super suositus, varsinkin kuivaihoiselle erinomainen kosteuttava ja ihoa hoitava seerumi. 

Ihastusta herättävä Fiini Naturally tuoteperhe ei turhaan ole voittanut kansainvälisiäkin palkintoja. Tuotteet ovat upeita, toimivia ja puhtaita. Tiedät todella mitä iholle laitat ja se on mahtavaa nykyisessä kosmetiikkaviidakossa, jossa tuotteiden incit pursuavat aineita. Joskus vähempi on enempi ja Fiini Naturallyn tuotteissa se ei tarkoita tuotteiden hoitavuudesta tinkimistä tai mistään muustakaan ominaisuudesta luopumista. Riittoisat pakkaukset ja kotimaisuus saavat kyllä minut palaamaan näihin tuotteisiin vielä uudelleen ja ehkäpä uskaltaudun kokeilemaan myös jotain muuta. Kannattaa muuten käydä Fiini naturally kotisivuilta katsastamassa koko valikoima ja tuotelinjat, löytyy varmasti jokaiselle jotakin. Oliko sulle tuttu tuotemerkki? Mitä mieltä olet yksinkertaisista inceistä, kaipaatko pitkään raaka-aine listaa vai onko vähempi parempi? 


Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti