perjantai 9. lokakuuta 2020

Palettihaaste syyskuu 2020

 * sisältää mainoslinkkejä
Jälleen olisi aika kuukausittain palettihaasteen eli nyt kurkataan syyskuussa tehokäytöllä olleet paletit arvioiden ja meikkikuvien kera. Syyskuu oli mulle tämän haasteen osalta erittäin inspiroiva kuukausi, sillä päätin ottaa kokeiluun meikkikokoelmani uuden timantin eli Tati Beautyn luomiväripaletin. Tilasin paletin loppukesästä ja oli siitä aivan äärettömän innoissani. Hintaahan tuolle toki tuli, mutta hetkeäkään en ole katunut, koska paletti on joka saralla lunastanut kaikki odotukset. Syyskuun haasteeseen pääsi mukaan myös peräti kaksi kasvopalettia, joista toinen mulle olikin jo tuttu ja todella mieluisa tuote. 

Jos teitä muuten kiinnostaa osallistua palettihaasteeseen ja ottaa paletteja tehokäytölle niin haasteeseen saa tarttua ja instassa tägäillä #palettihaaste.


Boxycharmin mukana tuli joskus tämä Boxycharmin oma luomiväripaletti hello, charmer!, joka ei rehellisesti sanottuna ihan hirveästi minua kiinnostanut kun paletin boksista sain. Paletti jäikin koskemattomana kaappiin pitkäksi aikaa, kunnes löysin sen ja halusin ottaa mukaan haasteeseen. Päätin antaa paletille mahdollisuuden ja yllätys olikin varsin positiivinen. Luomiväreissä oli upea pigmentti ja niitä oli helppo työstää. Sopii myös hyvin arkipaletiksi, sillä siitä löytyy monia rusehtavia sävyjä, jotka ovat helposti työstettävissä ja sointuvat hyvin yhteen keskenään.

Paletista löytyy niin mattaisia, shimmereitä kuin metallisiakin sävyjä. Erityisesti rakastuin kultaisen metallisiin sävyihin sneak peek ja luxe. Myös sininen full size oli aivan upea hiukan hologramminen ja glitteriähippuja sisältävä tumma sininen. Pettymyksen tuotti täysin vaalea sävy boxy josta ei tuntunut irtoavan sävyä lainkaan. Ehkäpä tuo on tarkoitettu luomivärin pohjustajan päälle puuteriseksi tuotteeksi. Kokeilu oli sen verran positiivinen, että taidan jättää paletin itselleni. Alla näette meikkikuvia tällä paletilla tehtynä.

arvio: 4


Tämä Lovecraft Beauty kasvopaletti tuli joskus muistaakseni Ipsy plussan mukana ja paletin ulkoasu on todella kaunis. Paletissa on kolme hyvin reilun kokoista pannua ja tämä siis pelkästään aurinkopuuteri/varjostustuote kasvoille. Kaikki kolme sävyä ovat mattaisia ja kuten kuvasta huomaa, sävyt näyttävät melko tummilta. Tämän paletin ehdoton haaste olikin siinä, että ainoastaan vasemman puoleinen kaikista vaalein sävy oli itselleni sopiva. Kesällä myös keskimmäinen saattaisi mennä, mutta viimeinen sävy on vaalealle iholle liian tumma.

Harvoin myöskään kukaan toivoo, että pigmenttiä olisi vähän. Tämän paletin hankaluus oli ehdottomasti, se että sävyt olivat jopa liian pigmenttisiä ja niitä oli vaikea häivytellä. Sävy piti ottaa todella varovasti, jotta koko poski ei olisi ollut ruskea. Itse nimenomaan varjostustuotteissa ja poskipunissa arvostan sitä, että tuote on kerrostettavissa ja pigmentti ei ole liian päällekäyvä. Tämä paletti ei lukeutunut lemppareihini.

arvio: 2

Sitten päästään omaan ehdottomaan suosikkiini ja silmäterääni! Tati Beautyn kaunis paletti on upea niin sisältä kuin ulkoa. Paletin kuoret ovat laadukkaat ja tukevat, sisältä löytyy iso peili ja vaikka paletti on iso, se on silti ohut eikä liian painava. Voisin siis hyvin kuvitella ottavani tämän yhdeksi ainoaksi paletikseni mukaan reissuun tai hankkivani vain ja ainoastaan tämän luomiväripaletin itselleni. Paletin ulkoasu on harmoninen ja selkeä. Jokaisella värisävyllä on oma linjansa ja sävyt etenevät mattaisesta kohti glitteriä. 

Mattaisten sävyjen lisäksi paletin toinen rivi on sequin luomivärejä eli mattaisella pohjalla on hiukan shimmeriä. Näiden sävyjen ongelma oli siinä, että työstäessä shimmeri katosi lähes kokonaan. Lopputuloksena olikin lähes mattainen sävy luomella, vaikka itse pannussa nappi kiiltekee todella kauniisti. Harmi, tämä oli paletin ainoa pettymys. Ehkä tätä pitäisi lisätä niin, että meikki on jo valmis ja sipaisee hiukan kostutetulla siveltimellä sävyä valmiiksi työstettyjen luomivärien päälle. Harmillisesti nuo sequin sävyt olivat myös aika identtiset täysimattaisten kanssa, joten shimmerin kadottua lopputulos on sama kuin mattaisella sävyllä tehtynä.

Sen sijaan paletin metalliset ja glitteriset sävyt ovat erityisesti tämän paletin helmiä! Metalliset sävyt ovat pehmeitä ja levittyvät kauniisti niin sormin kuin siveltimelläkin. Ne antavat upean helmiäismäisen metallisen hohteen, joten en sanoisi että metallisuus on täysin foliomaista kuten joissakin luomiväreissä. Glitterit veivät mun sydämen täysin. Pressatut glitterit ovat todella näyttäviä ja voidemainen pehmeä koostumus toimii siveltimellä taputellen tai sormin levittäen. Näillä saa silmiin sellaiset säihkeet että oksat pois. Luulenpa, että näitä glittereita tulen käyttämään oikein urakalla myös muiden palettien rinnalla. Suosittelen glitterliiman käyttämistä pohjustuksena vaikka glitterit pysyy melko hyvin myös ilman sitä.
Harmillisesti ei tullut kuvattua kuin kaksi meikkiä tällä paletilla. Täytyy myöhemmin ottaa lisää kuvia.

arvio: 5- The Balmin Autobalm GRL PWDR paletti löytyi jo viime keväänä mun toukokuun kosmetiikkasuosikeista. Postauksen voit käydä lukemassa täältä, sieltä löytyy mm swatchit sävyistä. Söpö pieni metallikansiin kätkeytyvä kasvopaletti on kätevän kokoinen, kaunis ja sävyt aivan täydelliset. Poskipunat ovat aivan ihastuttavia. Niitä voi käyttää erikseen tai mixata keskenään. Aurinkopuuteri on vaalealle iholle tosi imartelevan sävyinen ja highlighterista löytyy pigmenttiä. Itse myös pidän kovasti The Balmin humoristisista pakkauksista ja tämä girl power teema iskee ainakin minuun. Pieni miinus paletille tulee siitä, että pannut ovat pienet ja isolla kasvosudilla voi olla vaikea saada oikeaa sävyä pensseliin. Näkisin tämän vahvuutena nimenomaan matkustelun, sillä pieni kompakti koko on siinä plussaa.

arvio: 4 ½

Palettia myy mm. Cocopanda* (30,95€) ja Lookfantastic* (norm. 29,95€) HUOM! Lookfantasticilta koodilla GA20 tämän vuoden loppuun asti ostoksista -22% ale eli paletille ei jää hintaa kuin 23,36€


Mitäs ajatuksia syyskuun palettihaaste herätti? Tuttuja tuotteita? Uusia ihastuksia?
1 kommentti on "Palettihaaste syyskuu 2020"