lauantai 17. lokakuuta 2020

Lyco'pedi uutuuksilla kovettumat pois jaloista

* tuotteet saatu Lycon

jalkojen kovettumat


Kuinka moni tunnustaa hoitavansa jalkoja kotioloissa? Aika usein kasvot on ne mistä eniten huolehditaan ja kaikki muu saattaakin olla vähän retuperällä. Tosiasia kuitenkin on, että jaloista pitäisi huolehtia yhtä lailla kuin kasvoista tai vartalon kosteuttamisesta, sillä jalat joutuvat koville ihan jokaisena päivänä. Olen itse alkanut entistä enemmän kiinnittämään huomiota myös jalkojen hoitoon, sillä kuivat ja kovettuneet jalkapohjat tuntuu oikeastaan aika ikävältä.

Lycon lähetti minulle testiin mielenkiintoisia uutuuksia, joilla saa pedikyyrin tehtyä kotona helposti ilman tuntien kestävää hoitorutiinia. Itse olen käyttänyt tuotteita saunan yhteydessä ja koko hoito on tehty 10 minuutissa. On muuten kovettumat pysyneet poissa ja jalkapohjista tullut ihanan pehmoiset, mitä on ehkä vaikea uskoa, mutta kyllä niitä jalkoja hoitamalla oikeasti näkee myös tuloksia!


sokerikuorinta jalkojen kovettumille
Itse aloitan aina jalkojen hoidon pehmittämällä jalat. Saunassa jalat jo pehmenevät itsestään ja mikäli saunaa ei ole käytössä, niin jalkoja voi hetken aikaa pitää vaikka vesivadissa pehmenemässä. Sen jälkeen käytän aina jalkakuorintaa. Tämä Lyco'pedin sokerikuorinta tuoksuu aivan taivaalliselta sitruunaruohon ja raikkaan piparminutun yhdistelmältä. Suosin aina sokerikuorintoja, sillä ne on iho- ja ympäristöystävällisiä. Sokeri myös kuorii tehokkaasti raapimatta ihoa turhan karkeasti. Kuorinta on öljytön ja sen koostumus on geelimäistä, jolloin se ei myöskään murene työstäessä kuten usein kuorinnoilla on tapana tehdä. Koostumuksen ja tuoksun ansiosta rakastuinkin tähän kuorintaan ja kohta on purkki tyhjä. Kuorinta on muuten nyt tarjouksessa, joten kannattaa käydä nappaamassa edullisesti testiin.


Olen ollut jalkaraspien käytöstä hiukan skeptinen, koska olen lukenut kauhutarinoita siitä, miten ihmiset ovat rapsineet jalkansa vereslihalle. Ajatus hiekkapaperimaisella välineellä ihon hinkkaaminen on ollut mielessäni myös kovin etovaa, joten en ole koskaan tullut kokeilleeksi. Nyt kuitenkin tämän yhteistyön myötä uskalsin varovasti kokeilla ja yllätyin, ettei se niin pahalta tuntunutkaan. Raspia voi käyttää sekä kuivana että märkänä, mutta itse käytän ehdottomasti märkänä ja jo valmiiksi pehmitetyille jaloille. Raspissa on kaksi puolta, hienojakoisempi ja karheampi. Sillä saa kuorinnan jälkeen viimeisteltyä jalkoista pahimmatkin kovettumat pois ja valmisteltua jalat kosteusvoiteelle. 

Itse raspailin varoivaisin vedoin kantapäitä ja päkijöitä, jonne yleensä myös kovettumat muodostuvat. Yllätyin, että raspaaminen ei sattunut yhtään ja kovattumatkin saivat kyytiä. Lopputuloksena oli aivan ihanan pehmeät jalat. Toki käsittelyä joutuu toistamaan muutamia kertoja halutun lopputuloksen saavuttamiseksi, mutta selvästi eron huomasi jo ensimmäisellä kerralla. Kehoitan raspien kanssa kuitenkin pitämään järjen päässä ja maltin mukana. Tarkoitus ei nimittäin ole valtavalla voimalla raapia ihoa rikki vaan nimenomaan hellästi omaa ihoa kuunnellen hieroa kuivunutta ihosolukkoa pois. Ei siis kannata raspailla niin kovalla innolla, että iho menee rikki ja tuntuu kipeältä.
Ihan kuin vartalon- ja kasvojenkin hoidossa, tulee aloitettu hoito viimeistellä hoitavilla ja kosteuttavilla tuotteilla. Niinpä kuorinnan ja raspailun jälkeen annoinkin jaloille niiden kaipaamaa hellyyttä ja hieroin niihin hyvän kerroksen tasoittavaa jalkavoidetta. Ihastuin nopeasti imeytyvään koostumukseen, joka ei jättänyt iholle inhottavaa niljakasta kalvoa. Voide myös välittömästi tuntui kosteuttavan, sisältäähän se mm. superkosteuttajana tunnettua hyaluronihappoa. Lisäksi voiteessa on kosteuttavina ainesosina E- ja B5-vitamiinia sekä kalakollageenia. Sheavoi tasoittaa ja parantaa ihon omaa suojamuuria ja voiteen kuorivat AHA-hapot pehmittävät kovettumia ja hoitavat kärsinyttä ihoa. Voidetta voi käyttää ihan päivittäin ja itse tykkään laittaa tätä iltaisin yön ajaksi vaikuttamaan. Mekaanista kuorintaa en suosittele tehtäväksi kuin 1-2 viikossa, mutta nämä ihoystävällisesti kuorivat hapot hoitavat kuorivan ominaisuuden viikon muinakin päivinä. Voiteessa on ihana raikas sitruunainen tuoksu, joka on paitsi raikas, myös hajuja poistava.

Olen kirjoitellut aikoinaan myös Lyconin mahtavista kotikuumavahoista, joilla saa ihokarvat poistettua kivuttomasti. Mulla on näitä vahoja ollut itsellä käytössä jo yli vuoden ja aina ostan lisää. Kannattaa käydä lukemassa postaus aiheesta täällä. Talven kalvakoittavalle iholle suosittelen yhtä parhaimmista itseruskettavista ikinä eli Lyconin sun faker itseruskettavaa, joka toimii samalla myös vartalovoiteena eikä sitä tarvitse huuhdella pois kuten yleensä itseruskettavien kanssa täytyy toimia. Aikaisempi postaus Sun faker itseruskettavasta löytyy täältä
Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti