keskiviikko 14. elokuuta 2019

Miten tunnistaa hyvä, huono kosmetiikka?

Kuinka moni teistä valitsee kosmetiikan sen sisältämien ainesosien perusteella? Entä, koetko että ostat tuotteita markkinoinnin ja mielikuvien mukaan? Tai vetoaako sinuun ostopäätöstä tehdessä enemmän purkin ulkonäkö ja tuotteen tuoksu kuin itse sisältö?

Ihan näin rehellisyyden nimessä on kerrottava teille, että olen aikaisemmin ostanut kosmetiikkaa muiden suositusten, kivan tuoksu tai purkin ulkonäön perusteella, toisinaan ihan jopa onnistuneen markkinoinnin ansaan joutuneena. En ole sen tarkemmin miettinyt saati osannut katsoa mitä tuotteet oikeasti sisältävät ja miten tuotteessa olevat aineet vaikuttavat ihoon ja ympäristöön. Olen kuitenkin jo pitkään haaveillut osaavani lukea purkkien inci listoja ja ymmärtäväni jotain kosmetiikan vaikuttavista aineista. Netistä toki tietoa löytyy, mutta sen etsiminen on työlästä ja nollapisteestä liikkeelle lähtö on tuntunut paitsi vaivalloiselta myös pelottavalta.

Onnekseni sattumalta löysin Twistbe järjestämän uusi alku ihollesi verkkokurssin, jossa pystyi itsenäisesti opiskelemaan ihonhoidon saloja. Valmennus oli aivan erinomainen ja vaikka 97€ hinta saattaa tuntua kovalta, se maksaa vuosien aikana itsensä nopeasti takaisin, sillä oppien avulla osaat vältellä kosmetiikan oston sudenkuopat ja keskittyä oikeasti niihin ihoa hoitaviin ja juuri sinun ihotyypillesi sopiviin tuotteisiin. Nyt valmennuksen käytyäni olen todella tyytyväinen saamiini oppeihin ja todella innostunut oppimaan aiheesta lisää. Päätinkin myös ostaa Ostolakossa blogin Virve Fredmanin kirjoittaman täydellinen iho kirjan. Kirjassa on upeita kuvia ja paljon opiskeltavaa nimenomaan korealaisesta ihonhoitorutiinista, mutta oppeja voi hyvin soveltaa omaan ihonhoitoonsa ilman paineita hifistelystä. Olen vasta selaillut hiukan kirjaa, mutta se vaikuttaa todella mielenkiintoiselta, enkä maltakaan odottaa että pääsen tämän kimppuun oikein urakalla.




Uusi alku ihollesi valmennuksessa minua tietysti eniten kiinnosti opetella tutkimaan ja analysoimaan tuotteiden incejä ja sitä kautta panostaa niihin oikeasti hyviin tuotteisiin. Otinkin omaksi projektiksi käydä kaikki kosmetiikka varastot läpi ja heittää kaapista pois kaikki sellaiset tuotteet, jotka ei valmennuksesta ammentamien tietojen mukaan sovi lainkaan omalle iholle tai arvoilleni. Purkkeja onkin tullut karsittua jonkun verran ja huikean kiinnostavaa on myös oppia ymmärtämään, mitä ne olemassa olevat ja hyviksi todetut tuotteet jokapäiväisessä käytössä iholleni tekevät. Onkin ollut aika järkyttävää huomata, miten myös minä olen ollut mainosten uhri. Olen ostanut tuotteita, jotka eivät millään tavalla hoida ihoani tai sisältävät hintaansa nähden aivan turhia aineita ja pahimmassa tapauksessa jopa vahingoittavat ihoani.




Valmennuksesta on mahdollista tulostaa itselle talteen pdf- oppaita, jotka on aluksi opetellessa incien saloihin hyvä napata mukaan vaikka kauppareissulle. Haitallisia aineita välttämällä säästä rahaa, hellit oikeasti ihoasi ja mikä tärkeintä pidät huolta myös ympäristöstä välttämällä tuotteita, jotka sisältävät muoviyhdisteitä ja muita ympäristöön kerääntyviä kemikaaleja. Ainakin itse olen kokenut tämän opiskelun mukavana ja hyödyllisenä puuhana, joka sitten palvelee vuosikymmeniä ja voi parhaassa tapauksessa säästää monilta ihovaivoiltakin.

Minähän kerroin jo aikaisemmin blogissani, miten keväällä sain poskille aivan kamalan akne tyyppisen ihottuman. Iho puski epäpuhtauksia ja finnit oli syvällä ihossa ja todella kipeitä. Pitkään yritin vaikka mitä kuorintoja, happoja jne mutta mikää ei tehonnut. Puoli vuotta meni tuskaillessa eikä tilanne näyttänyt helpottavan. Nyt olen vaihtanut huonot ihonhoitotuotteet pois ja kuorin iho maltillisesti sekä sopivan hellävaraisella kuorinnalla. Pesen päivittäin kasvoni aktiivihiilisaippualla sekä käytän Maybeautyn aktiivihiili naamiota. Ja kasvojen iho on alkanut oikeasti toipua! Se on uskomaton juttu ja tuottaa minulle kovasti iloa, koska kukapa ei haluaisi ihon näyttävän hyvältä. Tunsin kovasti epävarmuutta poistua kotoa näppyläisen naamani kanssa ja tuskastuin kun mikään aine ei auttanut. En vain ollut tiennyt, että hoidin kasvojani aivan väärillä aineilla. Valmennuksen kautta opin, mitkä aineet toimivat epäpuhtaalle iholle ja mitä aineita välttää. Jo kuukaudessa ihoni kunto on normalisoitunut ja ihan muutamia näppylöitä lukuunottamatta alkaa olla taas siinä kunnossa, missä se oli ennen keväistä räjähdystä.

Tämä ei ole mainostettu postaus vaan halusin tulla teille kertomaan, miten iso ja merkittävä rooli on oikealla tutkitulla tiedolla myös ihonhoidossa. Väärillä tuotteilla voi saada paljon vahinkoa aikaan ja niiden vahinkojen korjaaminen voi olla hidasta, kuten minun tapauksessani esimerkki näytti. Ainakin itse koin hyötyväni kurssista valtavan paljon ja nyt haluan lisätä tietoa lukemalla vielä ainakin tämän yhden ellen useammankin kirjan aiheeseen liittyen. Kurssin tietoilla pääsee kuitenkin jo mahtavasti alkuun ja suosittelen sitä lämpimästi ihan jokaiselle naiselle! Unohtakaa markkinointihömppä, sillä markkinointi voi olla harhaanjohtavaa ja tarkoitus on saada kuluttaja ostamaan tuotteita riippumatta siitä, onko tuote hyvä vai ei. Tehkää palvelus itsellenne ja opetelkaa ainakin perusasiat kuntoon. Sillä pääsee jo pitkälle!

Millä tavalla sinä valitset ihonhoitotuotteesi?
2 kommenttia on "Miten tunnistaa hyvä, huono kosmetiikka?"
  1. Toi valmennus oli kyllä hyvä ja tämä sun postaus myös hurjan mielenkiintoinen :) Mä käytän tosi sekalaisesti ihonhoitotuotteita. Ehkä puolet on luonnonkosmea ja loput sitten ihan "tavallista synteettistä" ja korealaistakin käytän paljon. Mun ihonhoitotuotteiden joukosta löytyy varmasti myös niitä, joiden INCI-lista ei oo se kaikkein vakuuttavin, mutta löytyy sieltä sitten myös niitä ihan todellisia helmiä. Omaa ihoaan kannattaa tosiaan oppia myös kuuntelemaan ja mullahan on itelläni ihan superherkkä iho, joka sitten reagoi kyllä todella voimakkaasti jos on reagoidakseen. Ja näitä löytyy niin niistä "paremmista" kuin huonommistakin tuotteista.

    Yksi hyvä esimerkki täysin turhasta roskatuotteesta oli Glossyboksin mukana tullut glitternaamio, jossa ei ollut yksinkertaisesti mitään, mikä olisi tehnyt iholle jotain hyvää. Ihmiset kuitenkin ostaa niitä, koska ne on nättejä. Mä laitan aika huolettomasti naamaani eri tuotteita, mutta siihen en olisi mistään hinnasta koskenut pitkällä tikullakaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, kiitos! <3

      Tietysti tässäkään asiassa ei kannata ruveta hysteeriseksi. Joissakin tuotteissa voi olla yksi tai kaksi huonompaa ainetta, mutta sitten taas runsaasti todella hyviä aineita joten valinnan voi tehdä sen mukaan mitä painottaa. Kaikkea kosmetiikkaa ei tietenkään kannata kärrätä roskikseen. Minulle kosmetiikassa tärkeää on myös ympäristökysymykset, joten en halua enää käyttää sellaisia tuotteita, joiden ainesosat kerääntyvät vesistöihin eivätkä hajoa. Sitä voi samalla miettiä, tekeekö sellainen aine myöskään iholle hyvää.

      Joo se Glossyboxin glitterinaamio oli kyllä ihan kamala pohjanoteeraus. Sitä vain mietin, miksi sellainen tuote ylipäänsä on boksiin valittu ja miksi sellaista edes valmistetaan :D

      Poista