maanantai 16. marraskuuta 2020

Hurja muodonmuutos toi piristystä arkeen

 * kaupallisessa yhteistyössä timma.fiSyksy on aikaa, kun kaipaan eniten ikinä itsensä hemmottelua. Kesällä jaksaa aurinkoenergialla painaa, mutta marraskuussa viimeistään iskee aina se fiilis, että kaipaa elämään pientä luksusta ja jotain piristävää mitä odottaa. 

Olin jo pitkään miettinyt tekeväni hiuksilleni jotain. Kävin leikkauttamassa ne muistaakseni viimeksi joskus heinäkuussa, joten olihan ne päässeet jo venähtämään pituutta ja niiden mallikaan ei siksi enää näyttänyt kovin imartelevalta. Mulle tulee aika ajoin fiilis, että haluan tehdä hiuksille jotain radikaalia. Mun tapauksessa radikaali ei tarkoita pinkiksi värjäämistä vaan enemmän hiusmallin leikkaamista joksikin ihan muuksi. Pitkiin luonnonkiharoihin kun ehtii umpikyllästyä, joten päätin että tällä kertaa vedetään muodinmukaisesti edestä pitkä ja takaa lyhyt polkka.

Homma lähti käyntiin sillä, että sujahdin timma.fi sivulle, josta löytyy kaupunkikohtaisesti kaikki vapaana olevat palveluntarjoajat. Mulla ei itsellä ole mitään mielenkiintoa lähteä googlailemaan ja soittelemaan moneen paikkaan vain selvittääkseni missä olisi nopeasti saatavilla vapaa aika. En myöskään jaksa odotella kampaajalle pääsyä viikko kausia siinä vaiheessa, kun olen saanut päähän, että haluan hiuksilleni jotain tehdä. Timma onkin mun luotto sivusto, kun täytyy nopeasti löytää hyvä vapaa kampaaja, hieronta tai kasvohoito.

Timma on ihan loistava alusta, sillä se on helppokäyttöinen ja sen valikosta löytyy kaikki kauneuspalvelut. Timma on käytössä monissa kaupungeissa, joten pääset suodattamaan palveluntarjoajat kaupunkikohtaisesti. Itse klikkasin hiustenleikkauksen ja kartasta sain näkyviin kaikki vapaat ajat ja hinnat samalle päivälle. Aamulla siis mietin, että olispa kiva saada uus tukka ja iltapäivästä istuin jo kampaajan tuolissa jännittämässä lopputulosta. 

Varasin samalle päivälle timman kautta myös hieronnan. Niskat oli niin jumissa, että oli ihan paikallaan päästä vähän veryttelemään etätoimistossa syntyneitä hartiajumeja. Samalla tavalla varasin hieronnankin. Kätevintä timmassa on se, että myös asiakasarviot näkee helposti klikkaamalla palveluntarjoajan profiilia. Sieltä pystyin heti kommenttien ja arvioiden perusteella valitsemaan itselle sopivan hieroja. Timman kautta voi saada myös viime hetken peruutusaikoja hiukan normaalia huokeammin, joten kannattaa ehdottomasti ladata sovellus puhelimeen ja seurailla tarjontaa.
Valitsin kampaajakseni Studio Stylen Turussa paikan saamien positiivisten arvioiden perusteella. Kysyin kampaajalta vähän vinkkiä ja mielipidettä ennen leikkauksen aloittamista ja hänkin oli sitä mieltä, että viistoon leikattu polkka voisi toimia tosi kivasti. Malli on myös nyt muodikas, joten päätin tarttua haasteeseen ja katsoa millainen lopputulos syntyisi. Luonnonkiharoissa hiuksissa lopullinen malli voi näyttää aina vähän erilaiselta kuin mitä on odottanut, sillä kihara hius elää ja lyhyempänä se voi kihartua entistä enemmän. 

Tsekkaa alta ennen ja jälkeen kuvat.


Muutos oli hurja, kuten kuvista näkee. Pitkät hiukset oli jo aika kamalassa kunnossa. Kuivat ja uloskasvaneet mallista. Uusi kevennetty malli sen sijaan oikein virkistävä ja näyttää kivalta sekä suoritettuna että luonnontilassa laineina. Leikkauksen jälkeen vielä vaalensin hiuksia kotona, joten muutos entiseen oli aika valtava. Uusi hiustyyli kuitenkin piristi ja olenkin taas tykännyt pitää hiuksia enemmän auki kehystämässä kasvoja. Pienilläkin jutuilla saa hämmästyttävästi uutta energiaa ja uudet hiukset antoi kyllä rutkasti taas innostusta myös laitella hiuksia enemmän.
Nyt jos Timma ei vielä ole sulle tuttu, niin käy lataamassa app ja luo itselle tili. Rekisteröinnin yhteydessä uutena asiakkaana saat koodilla GLITTER10 kymmenen euron alennuksen varauksestasi, joten kannattaa ehdottomasti hyödyntää ja käydä pikkujoulujen kunniaksi hemmottelemassa itseä. 

Minähän meinasin tässä vielä ennen joulua käydä ainakin laittamassa kynnet ja hierontakin olisi kertaalleen oikein ihana rentoutus ennen joulupyhiä. Seuraavaksi kuun vaihteessa onkin muutto Tampereelle, joten ehkäpä muuttolaatikoiden kantamisen jälkeen se hieronta onkin jo tarpeen!

Mitäs tuumitte mun uudesta hiusmallista? Sopiiko lyhyempi parempi kuin pitkä?

4 kommenttia on "Hurja muodonmuutos toi piristystä arkeen"
 1. Lyhyempi on heti skarpimman näköinen. Itse leikkasin luonnonkiharan tammikuussa lyhyeksi ja nyt taas kasvattelen kun totesin taas kerran että en kestä auki olevia hiuksia. Pitää ehkä vielä tänä vuonna tai ensi vuonna käydä vähän siistimässä latvoja, on juuri sellaisessa mitassa etten kehtaa pitää auki kun korostaa niin kaksoisleukaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eve <3
   Kihara hius on auki vielä siitä hankala että lyhyt hius nousee vielä entistä lyhyemmäksi, jolloin malli näyttää lyhyemmältä kuin se todellisuudessa on. Siksi välillä lyhyitä hiuksia useammin suoristan, jotta malli pääsee enemmän oikeuksiinsa :)

   Poista
 2. Kaikki sopii, mutta lyhyttä tukkaa voi joutua sitten enemmän laittamaan että muoto on hyvä kun sinulla näyttäisi myös olevan juuri taipumusta laineisiin :) Tuo malli on ihana ja varmasti kuten Eve tuossa sanoi, skarpimpi kuin pitkä hius.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo suoritaminen on kyllä ihan must mutta toisaalta rennot laineet on välillä myös kiva ja vähän kun laittaa jotain muotoilutuotetta niin pysyy yllättävän hyvin. Koen jopa lyhyiden hiusten laittamisen helpommaksi kuin pitkien. Mulla ainakin pitkät tahtoo latistua ja näyttää siksi kamalan tylsiltä :D

   Poista