keskiviikko 29. heinäkuuta 2020

Arvioinnissa Sensain miniluomiväripaletit

* tuotteet saatu blogin kautta pr-näytteenä, sisältää mainoslinkkejäLoppu keväästä Sensai julkaisi uusia meikkituotteita, joiden joukossa oli muun muassa neljä upean sävyistä miniluomiväripalettia. Sain nämä paletit testiin ja tänään kerron teille arvioni näistä paleteista testijaksoni päätyttyä. Sensai on Japanilainen brändi ja sen tuotteiden innoittajana on silkki. Sensain tuotteet pyrkivätkin tekemään ihosta yhtä pehmeän kuin japanilainen Kaishimaru silkki. Luomiväreissä on käytetty silkkipuuteria, jonka ansiosta värit tuntuvat satiinisen pehmeiltä ja ne häivyttyvät saumattomasti yhteen. Ylellisyyden voi tuntea ja nähdä!

Kevään uutuus joukossa oli neljä luomiväripalettia:


 • Shiny foliage (kullan hohtoiset sävyt)
 • Night sparkle (lämpimän kuparin sävyt)
 • Petal dance (shimmerinen vaaleanpunainen)
 • Frosty twilight (hopeisen viileät sävyt)
Selektiivistä kosmetiikkaa joskus ehkä testanneena olette saattaneet huomata tuotteiden laadun olevan jotain ihan muuta kuin perus markettikosmetiikkaa. Sen huomaa kyllä myös näistä Sensai paleteista ihan välittömästi, sillä jo pelkkä pakkaus on niin yleellisen tuntuinen ja todella näppärä käyttää. Musta muovinen palettirasia ei ole mitä tahansa halvinta muovia, vaan pakkauksen kansi kiiltelee peilin tavoin ja pakkaus tuntuu tukevalta. Sen saa helpsoti napsautettua auki pienestä napista etupuolella ja paletin sisältä löytyy neljä reilun kokoista pannua ja jopa kaksi sivellintä. Yleensä nämä luomiväripalettien valmiit pikku siveltimet ovat suoraan roskiskamaa, mutta Sensai paletin häivytyssivellin on ihan toimiva ja karva pehmeää. Mustaa aplikaattorisivellintä en sen sijaan käyttäisi, mutta kätevä tuo häivytyssivellin on vaalean ja tumman sävyn häivyttelyyn. Paletin sisäpuolella on vielä reilun kokoinen peili, mikä tekee meikkaamisesta helppoa kuin mikä. Pakkaus ansaitsee siis todellakin kehuja!

Miten toimii sitten itse luomivärit? Täytyy sanoa, että koostumus on jotain aivan huikeaa. En ole eläessäni käyttänyt näin pehmeän ja silkkisen tuntuista luomiväriä. On aivan hämmästyttävää hieroa sormea pannuun ja tuntea värin pehmoinen pinta ihoa vasten. Luomiväripaletti sisältää yhden todella vaalean sävyn, jolla luomen voi pohjustaa. Paletista riippuen sävy on joko täysin matta tai hiukan helmiäinen. Kaikissa paleteissa on myös keskitumma ja tumma häivytys ja korostussävy. Sävyt sopivat yhteen täydellisesti ja häivyttely ei näiden kanssa ole todellakaan ongelma. Kaikissa paleteissa on myös yksi shimmerinen tai hiukan metalliseen taittava korostussävy. Yllä olevissa kuvissa näette swatchit Petal dance paletista, jonka korostussävy on vaaleanpunainen shimmeri.

Tein ihan ensimmäisen kokeilumeikin juuri tällä Petal dance paletilla ja pakko sanoa, että petyin hiukan. Sävyt itsessään ovat kauniit ja niiden häivyttely on helppoa. Koin kuitenkin ongelmaksi sen, että häivyttely oli jopa liian helppoa Vaalea sävy korosti kyllä luomea ja teki siitä "puhtaan" ja se toimiikin hyvin luomiväriprimerin kiinnittämiseen. Tummemmat ruskeat sävyt sen sijaan häivyttyivät niin hyvin, että kontrastia oli oikeasti vaikea saada ja silmämeikki jäikin mielestäni vähän laimeaksi. Tämä tietysti varovaiselle meikkaajalle on hyvä ominaisuus, sillä vaikka luomiväriä pakkaa luomelle reippaasti, se ei hyppää suoraa silmille ja niin sanotut meikkausvirheet tämä paletti armahtaa kyllä hyvin helläkätisesti. Pahin pettymys oli kuitenkin vaaleanpunainen shimmeri, jolta odotin paljon. Pannussa vaaleanpunainen korostussävy näyttää aivan upealta ja ajattelinkin tällä tulevan huikean kaunis vaaleanpunainen kimalteleva silmämeikki. Vaan ei tullut, sillä shimmeriä ei tahtonut tarttua siveltimeen lainkaan ja sormellakin nappia sai hinkata aika tavalla ja monta kertaa, että luomelle sai pakattua yhtään mitään. Lopulta parhaiten pigmenttiä sai irti pohjustamalla luomen glitteriprimerilla ja taputtelemalla usean kerroksen sävyä sormin luomelle. Olisin odottanut noin 70 euron paletilta hiukan enemmän pigmenttiä.

Vaikka ensimmäinen kokeiluni näiden palettien parissa ei sujunutkaan niin mutkattomasti kuin ajattelin, päätin antaa vielä toisen mahdollisuuden. Huomasin onnekseni, että eri sävyisissä paleteissa onkin yllättäen eroja keskenään. Vaikka Petal dance ei lunastanut odotuksia, niin ihastuin sen sijaan toiseen näistä paleteista. Frosty twilight paletissa on upeat kylmät sävyt ja tämä onkin selkeästi talvipaletti ja sopii esimerkiksi pikkujoulu kauteen. Hopeinen metallinen sävy on upea ja huomattavasti pinkkiä pigmenttisempi. Koostumus on yhtä silkkinen kaikissa näissä paleteissa ja se onkin aivan ihana ominaisuus.
Rakastuin myös lämpimän kuparin sävyiseen Night sparkle palettiin, jonka pigmentti on ihan eri luokkaa kuin Petal dance. Kuvassa näette swatchit molemmista paleteista ja kyllä jo siitä suoraan huomaa, että alemmat swatchit Night sparkle paletista ovat paljon intensiivisemmät kuin ylemmät. Sanoisin, että nämä Sensai paletit sopivat täydellisesti hiukan aikuisemmalle iholle, sillä silkkinen koostumus antaa paljon anteeksi ja sopii esimerkiksi jo hiukan juonteiselle iholle. En kuitenkaan sano, ettei nämä sopisi ihan kenelle tahansa ja varsinkin laatua korostaville nämä ovat hyvä valinta. Kehoitan kuitenkin mieluummin hankkimaan jonkin näistä pigmenttisimmistä paleteista, sillä varsinkin kokemattomampi meikkaaja voi takkuilla Petal dance paletin kanssa.

Jos Sensai palettien hankinta alkoi kiinnostaa, niin paletteja myy mm. Sokos, Lyko*, Skincity*ja Kicks*.
Instagramin puolella @glitteri_addikti on käynnissä myös arvonta, jossa arvottavana on kuvassa näkyvä upea kultainen Shiny foliage paletti. Kannattaa käydä osallistumassa ja vinkata kaverille kans.


Mikä näistä Sensai paleteista kolahti sinuun? Entä onko sulla joku brändin tuote, jota erityisesti suosittelisit?
4 kommenttia on "Arvioinnissa Sensain miniluomiväripaletit"
 1. Mulla on nämä paletit ja onhan ne ihanaa luksusta arjen keskelle <3 mitään Jeffree Starin tasoista pigmenttiä näillä ei kannata odottaa, mutta miten hyvin häivyttyvää ja silkkisen kaunista jälkeä näillä saakaan! Minusta on kiva kun luomivärejä on erilaisia kun ei niillä tosi pigmenttisillä ehdi arkiaamuina meikkaamaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä se, silkkinen tunne ja helppo häivytettävyys on ehdottomasti näiden palettien vahvuus. On toki tärkeää, että meikkejä on erilaisia ja eri tarpeisiin. Tiedän, että kaikki ei pidä tosi voimakaspigmenttisistä luomiväreistä ja vähän kokemattomammalle meikkaajalle tällaiset vähemmän pigmenttiset luomivärit on tosi hyvä valinta :)

   Poista
 2. Sensaissa on ihanat pigmentit sellaisille, jotka tykkää luonnollisesta meikistä kuten minä. Varsinkin noi ruskeat on mun lemppareita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niillä saa kyllä aivan upean luonnollisen meikin, siitä tykkäsin itsekin <3

   Poista