keskiviikko 15. heinäkuuta 2020

Candying - sileät sääret ja suussasulava karamellisokeri

* kaupallisessa yhteistyössä Skin CandyKesä on shortsien ja mekkojen kulta-aikaa. Itse ainakin rakastan kesässä juuri sitä rentoa pukeutumista, mitä todellakin taas talvella kolmen housukerraston pukemisen jälkeen kaipaa ja kovasti. Vaikka nykyään onkin ihan ok myös naisena viipotella menemään sääret luonnontilassa, niin kyllä ainakin itse koen esteettisemmäksi poistaa ihokarvat. Olen vuosien aikana kokeillut jos jonkinmoisia kikka kolmosia ja tekniikoita, millä saisin ihokarvat siististi pois ilman turhaa kipua ja lisäksi myös pidettyä ne poissa mahdollisimman pitkään.

Sheiveri on nopea ja helppo, mutta seuraavana päivänä ulos puskeva sänki ärsyttää ihan valtavasti. Onhan sheivaaminen myös järjetöntä ajanhukkaa, kun kesällä sitä saa oikeasti olla tekemässä joka toinen päivä. Kaupoissa myytävät vahaliuskat eivät mulla ainakaan toimi ollenkaan ja niihin satsaaminen on yhtä kuin rahan kaivoon heittämistä. Sokerointi taas sattuu itse tehtynä niin perkuleesti, etten koske sokerimassoihin enää pitkällä tikullakaan. Vaihtoehdot ovat omalla kohdallani käyneet hyvin vähiin ja ainoastaan Lyconin kuumavaha on sheiverin ohella ajanut virkaansa tähän päivään saakka. Nyt pääsin kuitenkin testailemaan mahtavaa luonnonmukaista ja vieläpä kotimaista candying karvanpoisto pakkausta. Kerron postauksessa kaiken olennaisen candyingistä ja kuvallisten ohjeiden avulla varmasti myös sinä onnistut tässä kotioloissa. Kysyäkin saa, joten jättäkään ihmeessä kommenttiboksiin kysymyksiä, ajatuksia tai vinkkejä, jos postauksesta jotain mieleen herää.
Skin Candy on kotimainen yritys, joka valmistaa karvanpoisto ja ihonhoitotuotteita ammattilaisille sekä kuluttajille. Brändin karvanpoistotuotteelle on myönnetty patentti ja avainlipputunnus. Vaikuttavana erikoisaineena on paljon tutkittu xylitoli, jolla on monenlaisia hyötyjä iholle. Xylitoli on esimerkiksi tehokas ihon kosteuttaja, sillä on antibakteerisia ominaisuuksia, se vähentää ihoärsytystä karvanpoiston yhteydessä ja lisäksi sen emäksisyyden ansiosta se tasapainottaa ihon pH arvoa. Mielenkiintoista kyllä, en ole aikaisemmin törmännyt xylitolin käyttöön kosmetiikassa, joten tämän tehoaineen käyttö candying sokerimassassa oli ensi kosketukseni xylitoliin muussa kuin hampaiden hoidossa. Xylitolia sisältävät tuotteet sopivat erityisesti atoopikoille ja kuivasta ihosta kärsiville.
Skin Candy candying pakkaus sisältää kaiken, mitä kotona tehtävään karvanpoistoon tarvitset. Fiilisten erityisesti tätä upeaa pakkausta, jonka värimaailma ja kuvitus tuo mieleen hiukan 50- ja 60 lukujen mainosten henkeä. Kaunis kirjan mallinen pahvilaatikko sisältää:


 • Skin cleanser caramel (alkoholiton puhdistussuihke, tuoksu karamelli)
 • Candying dust (savipöly kosteuden sitomiseen iholta ennen karvanpoistoa)
 • Candying paste (100% luonnollisista raaka-aineista valmistettu karvanpoisto massa)
 • Puutikkuja massan levitykseen sekä kuituliinoja karvanpoistoon
 • Body lotion caramel (kosteusvoide shea- ja kaakaovoilla, tuoksu karamelli)Laatikko on muuten niin upea ja tilava, että ajattelin säilyttää sen jatkokäyttöä varten tuotteiden loputtua😉

Miksi candying?

Candying on ihoystävällistä karvanpoistoa, joka sopii kaikille ihotyypeille, myös herkälle ja kuivalle iholle. Candying sokerimassalla ihokarvat poistetaan niiden luonnollisen karvankasvusuunnan mukaisesti, jolloin iholle ei jää sänkeä ja tämä tekniikka ehkäisee myös karvojen sisäänpäin kasvua ja tulehduksia. Candying on karvojenpoiston lisäksi myös ihonhoitoa, sillä sokerimassa kuorii samalla hellästi kuolleen ihosolukon ihon pinnalta jättäen pinnan silkkisen pehmeäksi. Massan sisältämän xylitolin ansiosta iho jää hoidetuksi ja kosteutetuksi. Xylitoli on myös antibakteerinen ja viruksia tuhoava ainesosa, joten massa ei sisällä lainkaan säilöntäaineita, mikä onkin ihan huippu juttu. Siksi se on täysin ihoystävällinen, luonnollinen ja turvallinen käyttää. Xylitoli vähentää myöskin punoitusta karvanpoiston jälkeen, joten se ei ärsytä ihoa niin kuin monet sokeroinnit ja vahat tekevät. Candying tekniikalla saa ihokarvat pidettyä poissa pitkään ja käsittely sopii ihan koko vartalolle. 

Pssst. Candying on tehty niin puhtaista ja luonnonmukaisista raaka-aineista, että sitä voisi jopa syödä. Suosittelen kuitenkin jättämään maistelun välistä ja käyttämään massan siihen oikeaan käyttötarkoitukseen.


Skin Candyn slogan on "kuin karkkia ihollesi" ja tämä kuvaakin Skin Candy tuotteita täydellisesti. Kaikissa tuotteissa on herkullinen karamellin tuoksu, joka jää levityksen jälkeen iholle hetkeksi tuoksumaan. Pakkaukset on myös karkkimaisen suloisia ja nämä ovatkin ehdottomasti ulkoasultaan yksiä mun lemppareita ikinä. Tulee muuten ihan mieleen ne ruotsalaiset valkopunaraidalliset polkagris karamellit, mitä lapsena tuli syötyä huvipuistoretkellä. Kaikille sokerihiirille tässä on siis aivan ihana tuotesarja, sillä samaiset herkulliset karamellituoksut löytyy myös Skin Candyn ihonhoitotuotteista.


OHJEET CANDYING KARVANPOISTOON

Seuraavat kuvat havainnollistavat ohjeiden kera miten candying toimii. Ensimmäinen kerta voi olla hankala, mutta tekniikan oppii nopeasti ja mekanismi on hyvin samanlainen kuin sokeroinnissa. Kivuton tämä menettely ei ole, kuten ei oikeastaan mikään karvanpoisto, mutta oikeaoppisella tekniikalla menettely on siedettävä ja lopputuloksena siloinen iho.
1. Ensiksi käsiteltävä ihoalue putsataan Skin cleanserilla. Suihketta voi levittää vanulapun avulla tai sitten suihkia suoraan iholle ja levittää sen sormin haluamalleen ihoalueelle. Puhdistussuihke tuoksuu karamellilta ja levittyy iholle helposti.
2. Puhdistuksen jälkeen käsiteltävälle ihoalueelle levitetään Candying dustia eli savipölyä, joka sitoo iholta kosteuden ja tekee siitä kuivakan, hiukan talkkimaisen. Näin sokerimassa tarttuu ihoon paremmin ja sen pois repiminen on helpompaa ja kivuttomampaa. Dustia kannattaa levittää kunnon kerros, jotta ihosta saadaan mattainen ja kuivakka.

3. Ota esiin Candying paste. Toisin kuin kaikki muut kotivahat ja sokeroinnit vaativat aina esilämmityksen ja käsissä pyörittelyn ennen käsittelyä, on candying paste suoraan purkissa juoksevaa ja käyttövalmista sokerimassaa. Se voidaan siis levittää iholle heti ilman lämmittämistä tai muutakaan käsittelyä. Helppoa ja nopeaa.
4. Ota pakkauksen mukana tulevalla puutikulla massaa purkista ja levitä ohut kerros iholle vastakarvaan. Toista käsittely samalla alueella vastakarvaan vetävin liikkein, jotta massa tarttuun kunnolla karvoihin ja liukenee karvatupen juureen, tehden karvan irtoamisesta helpompaa.

5. Ota pakkauksen mukana tullut kuituliina ja asettele se massan päälle. Vedä kädellä muutaman kerran vastakarvaan ja jätä liukan pää irti Candystä.
6. Repäise liuka irti karvan kasvusuunnan mukaisesti. Voit tarvittaessa pingottaa ihoa tiukemmalle, se voi helpottaa liukan pois repimistä. Käsittelyn voi toistaa samalla liuskalla useamman kerran, kunnes se menettää tehonsa. Candyäkään ei välttämättä tarvitse lisätä, joten toistat vain kohdan 5 ja repäiset.
Kas näin, kuvassa näkyy, miten ihokarvat ovat tarttuneet Candy massaan. Itse pystyin hyvin käyttämään samaista liuskaa ilman massan lisäämistä noin 3-5 kertaa. Tosin huomasin, että saman ihoalueen toistaminen useamman kerran samalla liuskalla aiheutti lopulta hiukan kipua, joten lisäsin vähän dustia ja kokeilin liuskalla vetoa uudestaan. Saatoin myös levittää hiukan lisää massaa ja homma hoitui taas kätevästi. Käytön jälkeen liuskat voi pestä ja kuivata seuraavaa käyttökertaa varten. Pesin itse liuskat lämpimällä hanavedellä ja Candy suli todella helposti niistä pois ilman saippuaa tai hankaamista.
Kuvasta näkee miltä iho näyttää yhden Candy käsittelyn jälkeen. Täysin puhdasta jälkeä en tällä saanut ja paikoin ihoon jäi yksittäisiä karvoja. Nypin ne erikseen lopuksi pois, mutta päällisin puolin ihokarvat tarttuivat massaan ja lähtivät repäistessä pois. Ihoni kuumotteli hiukan käsittelyn jälkeen ja ensimmäisten harjoitusvetojen ihoalueelle tuli pieni mustelma, mutta kun tekniikan oppi, ei iholle tullut mustelmia tai ärsytyksen merkkejä.
7. Lopuksi pese käsitelty ihoalue haalealla vedellä, mikäli iholle on jäänyt sokerimassaa. Massa liukenee tosi helposti veteen, joten se on helppo putsata. Sen jälkeen voit lisätä ihanan karamellin tuoksuisen kosteuttavan ja rauhoittavan vartalovoiteen. Voiteen inci on muuten huikea! Sieltä löytyy sokeriruokoa, sheavoita, kaakavoita ja vesi on listalla vasta puolivälissä!
Oma kokemukseni Candyingistä on hyvä, sillä tuotteita on helppo käyttää ja ohjeistukset selkeät. Kotimaisuudesta ja luonnonmukaisuudesta tuotesetti saa ehdottomasti plussaa. Pakkaukset on super söpöt ja karamelli tuoksu oikeasti niin herkullinen, että käsittelyn jälkeen oli marssittava kauppaan hakemaan irtokarkkeja. Tekniikan oppiminen vie hetken, mutta ei kannata lannistua mikäli ensimmäinen kerta ei vielä suju. Avain asemassa on massan oikeanlainen levittäminen, riittävä dustin käyttö sekä rivakka repäisy, jotta massan saa irti ihosta. Pienen miinuksen Candy saa siitä, ettei se ainakaan omalla kohdallani riittänyt poistamaan kaikkia ihokarvoja käsitellyltä alueelta. Jouduin siis toistamaan käsittelyn 2-3 kertaa samalta alueelta. Toki tämä voi olla täysin kokemattomuutta ja vääränlaisen tekniikan syytä, mutta koska oma kipukynnykseni on matala ja vaikka ihoni ei käsittelystä ärsyyntynytkään, ei ollut järin houkuttelevaa vetää samaista ihoaluetta uudemman kerran muutamien itsepintaisten haituvien takia. Päällisin puolin homma kuitenkin sujui ja lopputuloksena oli ihanan pehmeä iho.
Nyt on hyvä hetki päästä kokeilemaan Candyingiä ja liittyä tuotteen faneihin. DIY kit on nimittäin alessa Skin Candyn verkkokaupassa 15-22.7 välisen ajan ja hintaa paketille jää 33€ (norm. 39€). Tilaamaan pääset tästä. Tuote on muuten ihan äärettömän riittoisaa, sillä massaa ei tarvi paljon ja samaa liuskaa kun voi käyttää useamman kerran. Tiestitkö muuten, että Candy massaa on myynnissä 10 maassa ja se on todella suosittu tuote suomalaisissa hoitoloissa. Tuoteperheeseen kuuluu myös vaikka mitä muita ihania ihonhoitotuotteita, joten kannattaa käydä kurkkimassa valikoima jo ihan näiden söpöjen pakkausten takia 💓


Oletko kuullut Candyingistä? Miten sinä poistat ihokarvat?
4 kommenttia on "Candying - sileät sääret ja suussasulava karamellisokeri"
 1. Ihan uusi tuote! Mä oon kokeillut jos vaikka mitä ja todennut että kotona suostun vain sheivaamaan, sokerointi ammattilaisen luona on myös vaihtoehto mutta vahat ym on ihan nounou mun karvoille :D Oon kokenut sen aina työlääksi ja lopputulos on aina ärtynyt iho josta ei ole karvaakaan poistunut ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mulla on ihan samat kokemukset näistä kotivahauksista :D Tuntuu että iho vaan kipeytyy ja lopputulos on sama kuin aloittaessa...

   Poista
 2. Onpa ihanat pakkaukset ja tuoksut kuulostavat herkullisilta :) Joskus olen merkkiin törmännyt, mutta enpä tiennyt kotimaisuudesta! Mulla on todella matala kipukynnys ja herkkä iho, että taitaa kuitenkin jäädä testailut tekemättä. Kiinnostava tuote kylläkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tämä olikin huippu kiinnostava brändi ja etenkin, koska heidän valikoimissa on paljon muitakin tuotteita :) Täytyy itsekin tutustua niihin lisää! Mulla on ihan sama juttu, tosi matala kipukynnys ja siksi en kauhean mielelläni ihokarvoja repimällä poista. Mutta onneksi on vaihtoehtoja ja sokerointiinkin tottuu ajan kanssa

   Poista