lauantai 4. heinäkuuta 2020

Miksi korealainen kosmetiikka on niin hypetettyä? Testissä Skinfood + alekoodi

* kaupallisessa yhteistyössä Beautyko.fi ja Boksiapp



Korealainen kosmetiikka on ollut pinnalla jo kauan ja en suotta ihmettele. K-beauty on innovatiivista ja tuotteet sisältävät paljon tehokkaita luonnollisia raaka-aineita. Usein korealainen kosmetiikka erottuvat myös mielenkiintoisesti edukseen markettien hyllyiltä hauskoine ja värikkäine pakkauksineen. K-beauty ei kuitenkaan ole pelkkää hauskuutta ja vitsikkäitä purnukoita, sillä hehkutuksen takana usein on jokin ihan järkeenkäypä syy. Lähdin selvittämään mikä kumma tässä korealaisessa kosmetiikassa niin kiehtoo.




Korealainen kosmetiikka on maailmankuulua uusista innovaatioista ja tuotekehitys on monin verroin nopeampaa kuin länsimaissa. Siksi markkinoille puskee uskomatonta vauhtia uusia mielenkiintoisia tuotteita ja raaka-aineita, joita sitten myöhemmin myös täällä länsimaissa kopioidaan omiin vastaaviin tuotteisiin. Koreassa ja Aasiassa muutoinkin naiset pitävät hyvin tarkasti huolta ihostaan ja ihonhoitoon käytetään paljon enemmän aikaa ja vaivaa kuin mihin me esimerkiksi olemme saattaneet tottua. Moni on varmasti kuullut korealaisesta kymmenen vaiheen ihonhoitorutiinista. Koreassa naiset ihan totta noudattavat tätä rutiinia ihan päivittäin. Lienekö se selittänee aasialaisten hyvin nuorekkaat ja virheettömät kasvonpiirteet myöhemmälläkin iällä.

Korealainen kosmetiikka on myös suurimmaksi osaksi luonnollista kosmetiikkaa. Toki markkinoilla on nykyään myös synteettisiä tuotteita, mutta pääasiallisesti tuotepohjat perustuvat luonnosta löytyviin tehokkaisiin raaka-aineisiin. Mielenkiintoisia innovaatioita on mm. koreasta lähtöisin oleva etanan lima ilmiö kasvovoiteissa. Etanan lima tunnetaan hyvin haavoja ja ihon virheitä korjaavasta vaikutuksesta ja siksi se on erittäin toimiva esimeriksi akne iholle. Korealaisessa kosmetiikassa käytetään myös raaka-aineina paljon keittiöstä löytyviä ruoka-aineita. Olethan saattanut törmätä kananmunaa sisältävään kasvonaamioon tai aloe vera geeliin.

Itse olen jo pitkään ollut todella innokas korealaisen kosmetiikan käyttäjä ja etenkin sheet maskit kuuluu talvisin useana päivänä viikossa mun ihonhoitoon. Kesällä taas aloe geeli on ihan must, jos iho on päässyt palamaan ja se kuumottelee inhottavasti. Nyt pääsin testaamaan itselle ihan uutta brändiä eli Skinfoodia, joka on korean vanhimpia kosmetiikka brändejä ja ensimmäinen sellainen, joka kehitteli tuotteet, mitkä pohjautuvat ruokaan ja keittiöstä löytyviin raaka-aineisiin kuten hunajaan, mansikkaan, kurkkuun, avokadoon jne. Innostukseni korealaista kosmetiikkaa kohtaan kasvoi vain entisestään tämän kokeilun myötä ja esittelenkin teille muutaman helmen, joihin rakastuin.




Skinfood black sugar perfect essential scrub 2X

Ihonhoito kannattaa aloittaa iho kuorimalla, jolloin poistetaan ihon pinnalla oleva kuollut ihosolukko, rasva ja lika. Kuorintoja kannattaa kuitenkin käyttää harkiten oma ihotyyppi tuntien, sillä liian tiheä kuorinta poistaa liiaksi ihoa suojaavan kuolleen ihosolukon, jolla on todella tärkeä tehtävä ihon pinnan kosteustasapainon ja suojamuurin ylläpitämisessä. Liiallinen kuorinta nimittäin voi myös haitata ihon omaa tasapainoa jolloin iho alkaa oireilla ja puskea enemmän epäpuhtauksia. Kuorintana juuri tästä syystä suosin itse luonnollisia sokerikuorintoja, jotka eivät ole liian rouheita ja tymäköitä herkälle iholleni.

Tämä Skinfoodin sokerikuorinta on aivan ihanan hellä, mutta silti hyvin kuoriva. Kuorinta sisältää mustaa sokeria, joka sisältää mineraaleja ja vitamiineja. Ihoa kuoriessa sokeri sulaa ihoon, jolloin sen tehoaineet pääsevät vaikuttamaan ja jättävät ihon aivan super pehmeäksi. Rakastuin siihen pumpulin pehmeään tunteeseen, joka kuorinnan jälkeen ihollani oli. Vaikka en kuorintoja päivittäin käytäkään, on tämä sen verran hellä, että tätä voisin hyvin käyttää vaikka joka toinen päivä. Tuotteen tuoksu on myös aivan ihanan yleellinen, miedosti sitruksinen. Pidin kovasti!




Skinfood Premium avokado toner

Kasvojen pesun jälkeen ennen seerumin ja voiteen levitystä on hyvä tasoitella ihon pH-arvo mahdollisimman lähelle ihon omaa pH-arvoa. Muussa tapauksessa iho joutuu ponnistelemaan turhaan ja pitkään saavuttaakseen ihanne pH-arvon, jolloin myös vaikuttavien aineiden imeytyminen kestää pidempään. Siksi käytänkin aina kasvovettä ennen varsinaisten hoitotuotteiden levitystä.

Yleensä kasvovedet ovat hyvin vesimäisiä ja ne on pakko levittää iholle vanulapulla. Skinfoodin toneri on kuitenkin vertaansa vailla, sillä sen kermainen koostumus ei ole vettä nähnytkään ja sen voi hyvin levittää kasvoille ilman vanulappua suoraan kädellä taputellen. Toneri imeytyy hetkessä jättäen ihon aivan ihanan virkeäksi ja pehmeäksi. Avokadoa on tuotteesta 15% ja se on heti inci listalla toisena. Tämä siis kertoo sen, että tuote todella on markkinapuheidensa veroinen ja sisältää oikeasti tehokasta avokadoa, joka sisältää paljon mineraaleja ja vitamiineja. Näin ollen maksat laadusta, et vedestä.

Kasvovedet on aina olleet itselle se ihonhoidon tylsin juttu ja pakollinen paha, joka täytyy vain suorittaa ennen muita ihania tuotteita. Tämä toneri käänsi pakan kuitenkin ylösalaisin, sillä tuote on niin ihana, että nykyään odotan hetkeä milloin pääsen sitä kasvoilleni levittämään. Ihoni on tykännyt tästä sarjasta todella paljon ja sen vitamiinirikas toneri on yksi oma lempparini.




Skinfood Premium avokado rich essence

Hoitonesteet ei ole ennen kuuluneet mun ihonhoitorutiineihin säännöllisesti, mutta nyt taidan ottaa senkin ihan tavaksi. Hoitonesteen tehtävä on valmistella iho ennen seerumia ja kasvovoidetta, sillä se auttaa niitä imeytymään paremmin ja syvemmälle. Avokado hoitoneste on voidemaisen geelimäistä ja iho suorastaan imee sen itseensä. Tuoksu on myös ihana, vaikkakin sopivan mieto. Hoitonestettä voi halutessaan käyttää mun seerumin tilalla ennen kasvovoidetta, joten jos ei mieli alkaa ihonhoidossa hifistelijäksi tai muuten vain haluaa nopeuttaa prosessia, niin tämä vitamiinirikas hoitoneste sopii siis mitä mainioimmin myös seerumin korvaajaksi.

Essence sisältää 25% avokadoa sekä lisäksi bambu-uutetta ja monia muita kasviuutteita. Avokado sarja sopii mahtavasti kuivaihoiselle, mutta suosittelen tätä kyllä myös pintakuivalle tai normaalille sekaiholle. Hoitonesteen koostumus on samettisen pehmeä ja ihotuntuma on aivan ihana. Olen ihan mykistynyt siitä, miten yksi sarja voi saada näin kovasti minut innostumaan ja suorastaan makahtumaan onnesta joka kerta, kun kerrostelen tuotteita kasvoille.




Skinfood Premium avokado rich cream

Viimeisimpänä, muttei suinkaan vähäisimpänä ihoni saa kauniin voidekuorrutteen. Hoitonesteen jälkeen nimittäin reilu kerros samettisen pehmeää ja tuhtia avokado voidetta takaa sen, että iho saa vielä tarvitsemansa ravinteet sekä lukitsee kosteuden ihoon. Voide sisältää 35% avokadoa ja se on incissä ihan ensimmäisenä. Tämä voide on siis todellinen vitamiini pommi!

Voiteen koostumus on tuhti, mutta siitä huolimatta se imeytyy vaivottomasti ja yhtä nopeasti kuin mikä tahansa muu hyvin kevyt ja vesipohjainen kasvovoide. Se ei myöskään jätä ihon pinnalle rasvaista kelmua, joten tämä sopii hyvin myös päiväkäyttöön ja meikin alle. Yllättävintä oli se, miten nopeasti tämän sai ihoon imeytettyä vaikka voide todellakaan ei ole kevyimmästä päästä. Sanoisin kuitenkin, että tätä voidetta voi hyvin käyttää myös kesällä, sillä vaikka koostumus on tuhti, se ei silti ole liian raskas. Tässä on varsinkin kuivaihoisille aivan ihana tuote, vaikkakin voide sopii ihan kaikille ihotyypeille.


Jos jo nyt vakuutuit, että Skinfood voisi olla sinunkin juttu niin suosittelen ehdottomasti kokeilemaan. Olen varma, ettet tule pettymään. Jos myös haluat saada näitä ja muita Skinfoodin ihanuuksia hiukan huokeampaan hintaan niin alekoodilla glitteriaddikti saatte Beautyko.fi verkkokaupasta kaikista Skinfoodin tuotteista -20% alennuksen 13.7 saakka. Katselin jo itsekin himoiten valikoimia siihen malliin, että saatan jotain laittaa itselleni tilaukseen. Korealainen kosmetiikka vie todellakin mennessään, kun siihen kunnolla pääsee tutustumaan.


Oletko sinä tutustunut korealaiseen kosmetiikkaan ja mikä on lempi brändisi tai tuotteesi?
4 kommenttia on "Miksi korealainen kosmetiikka on niin hypetettyä? Testissä Skinfood + alekoodi"
  1. Olen tykännyt eniten Whamisan tuotteista koska niissä on sellaiset incit että uskaltaa käyttää. Joutuu vaan aina kyttäämään tarjouksia kun ovat hintavia. Olen kokeillut monia Korealaisia merkkejä ja monia tekisi mieli kokeilla, mutta en pysty allergian vuoksi. Plussaa Beautykolle että incit on sivuilla nähtävissä eikä tarvii googlettaa. Etanatuotteita hankin varmaan jossain vaiheessa koska niistä olen tykännyt, Bentonin etanatuotteet olivat loistavia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, Whamisa on kyllä ihana mutta mullakin aika usein jäänyt ostamatta niiden hintojan takia. Ja hei kiitos vinkistä, pitääpä joskus kokeilla Bentonin tuotteita :)

      Poista
  2. Noi Avocado-tuotteet on ihania<3 Mulle toi essence on ennen kaikkea seerumi ja käytän sen alla aina kevyempää hoitonestettä ja toki kasvovettä myös :) Ton voiteen haluan myös hankkia jossain vaiheessa testiin, mutta tällä hetkellä kasvovoiteita löytyy ihan liikaa, joten toistaiseksi mennään tosta sarjasta vaan tonerin ja essencen kanssa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on <3 Rakastun näihin päivä päivältä vaan enemmän :)

      Poista