perjantai 13. syyskuuta 2019

Rouskuvat ja terveelliset snacksit viikonloppuun

* tuotteet saatu, yhteistyössä Weekend snacks kanssa

weekend snacks tuotteet


No niin, se olis perjantai ja pian viikonloppu! Käsi ylös kuka odottaa jo.
Itse pyrin viikonloppuisin hyödyntämään vapaa-ajan tehokkaasti niin, että näen ystäviä, ulkoilen ja varaan riittävästi aikaa myös lepäämiseen sekä viikosta palautumiseen. En kuitenkaan koskaan ole ollut puhtaasti löhöilijä tyyppiä vaan usein viikonloputkin on täynnä mukavaa ohjelmaa ja ystävien kanssa järjestämme lautapeli- tai leffailtoja. Usein näihin iltamiin kuuluu olennaisena osana myös syöminen ja herkuttelu. Joskus laitellaan itse ruokaa ja välillä taas turvaudutaan kaupan valmiisiin herkkuostaston antimiin. Sain tilaisuuden blogin kautta tutustua suomalaisen perheyrityksen Weekend snacksin valmistamiin astetta terveellisempiin naposteluherkkuihin ja tänään puhutaankin niistä.
Mulle perusarjessa on tärkeää puhdas ja terveellinen ruokavalio. Toki myönnettäköön, että joskus tulee kausia kun herkkuja tulee syötyä huolestuttavaa tahtia, mutta pääsääntöisesti kyllä vannon perusterveellisen kotiruuan nimeen. Viikonloput onkin monille pahoja (itseni mukaan lukien) juuri syömisen suhteen, koska silloin tulee helposti herkuteltua ihan yliäyräiden. Herkuttelu voi olla palkinto stressaavasta viikosta tai ihan vain sitä ettei väsyneenä jaksa välittää tai kiinnittää huomiota siihen mitä syö. Ja kyllä, omissakin illanvietoissa suuressa roolissa on aina erilaiset sipsit ja karkit. Seuraavana aamuna voikin olla morkkis syödyistä kaloreista ja salilla hikoillaan seuraavalla viikolla taas tukka putkella. Ilokseni voin kuitenkin kertoa, että nyt löytyi snacksit, joita voi popsia hyvällä omallatunnolla.
Sain testattavaksi Weekend snacksin uutuuksia eli quinoa, linssi ja hummus snacksit. Kaikki kolmesta snackeista ovat vegaanisia, gluteenittomia ja laktoosittomia. Tämä onkin erinomainen asia, sillä mitä enemmän porukkaa on tulossa kokoon, sitä vaikeampi on löytää kaikille sopivia syötäviä ja usein tarjoilujen etsiminen onkin lopulta aika säätöä, kun kaikille pitää ostaa erikseen jotain mitä he voivat syödä. WS snacksien kanssa on kuitenkin yksi murhe vähemmän, kun tarjottavat sopivat niin monelle allergikollekin.

WS tuotteet ratkaisevat myös toisen ongelman. Nimittäin sen seuraavan aamun kalorimorkkiksen. Tuotteista on tehty perinteisiä perunalastuja terveellisempiä ja niitä voikin herkutella ihan hyvillä mielin. Totta kai kohtuus on näiden kanssakin muistettava, mutta itsehillintä voi olla näiden proteiinirikkaiden herkkujen kohdalla helpompaa kuin perinteisten hiilarisipsien. Proteiini nimittäin täyttää nopeammin kuin hiilarit, joten tuotetta ehkäpä tulee syötyäkin vähemmän. WS snackseissa on proteiinia 13% kun taas normaaleissa perunalastuissa proteiinia on vain noin 5%. Määrä on siis lähes kolminkertainen! Ja siinä missä perunalastuissa on 100 grammassa kaloreita noin 550 kcal, on näissä proteiiniherkuissa kaloreita per 100g vain 450 kcal. Se on aika iso heitto!

Weekend snacksin tuotteet valmistetaan Suomessa Kaskisten kaupungissa, joka on itse asiassa Suomen pienin kaupunki. Ostamalla tuotteita, tuet siis samalla kotimaista työvoimaa ja vähennät hiilijalanjälkeäsi, kun tuotteita ei kuljeteta tänne meille Suomeen maailman ääristä.

Testailumme sipsien parissa sujui oikein mukavasti. Näissä oli ihanan rapea koostumus ja suutuntuma oli kevyt eli ei lainkaan rasvainen kuten normaaleissa perunasipseissä. Näitä söi ihan mielellään jopa ilman dippejä, mutta kyllä ne hyviltä dippien kanssakin maistuivat. Yksimielisesti porukan suosikiksi valikoitui creamy jalopeno maku. Siinä oli pikkuisen potkua, mutta ei sitä todellakaan voisi silti tuliseksi kutsua. Maku oli kuitenkin herkullinen. Inkivääri oli näistä kaikista selvästi miedoin eli en kyllä itse ainakaan inkiväärin makua erottanut. Koostumus oli kuitenkin rapsakka ja dippien kanssa nämäkin katosivat suihin alta aikayksikön. Näiden makujen väliltä löytyy maku za'atar joka ei ole kovin vahva kuten creamy jalopeno, mutta ei täysin mietokaan. Siltä väliltä siis ja nämä olivat omia lemppareita heti creamy jalopenon jälkeen.weekend snacks tuotteet


Mulle jäi kokeilusta niin positiivinen makuelämys, että haluankin jatkossa ostella näitä välillä korvaamaan tavallisia perunalastuja. Vähäkalorisuus, proteiinit sekä tuotteiden rapea koostumus yhdistettynä niiden helppouteen allergikkojen kanssa lisää positiivista kokemusta entisestään. Ainoa miinus on pussien pieni koko, sillä nämä snacksit on pakattu 45 gramma pusseihin. Isommalle porukalle herkkuja ostaessa tarviikin pusseja ostella mukaan aika iso määrä, jolloin myös muoviroskan määrä kasvaa. Yksin syöpötellessä taas tuo pieni 45 gramma pussikoko on aika optimaalinen, koska silloin ei tule vahingossa ahmittua liikaa ja herkuttelu pysyy kohtuuden rajoissa. Ehdottaisinkin valmistajaa myymään kahta pussikokoa sekä pientä että isoa. Näin syntyisi vähemmän roskaa ja isolle porukalle herkkujen hankinta olisi mutkattomampaa.


weekend snacks tuotteetNäitä herkkuja voi löytää hyvinvarustelluista S- ja K-kaupoista sekä Lidleistä ja Halpahalleista ympäri Suomea. Ainakin Foodie.fi kautta saa tilattua myös kotiin ja yhden pussin hinta on 1,89€. Toivottavasti näistä saadaan lähiaikoina myös uusia herkullisia makuja myyntiin. Ja hei, näitä voi nauttia myös välipalaksi. Mitäs makua pistetään?

Mikä on sun luotto herkkusi?

6 kommenttia on "Rouskuvat ja terveelliset snacksit viikonloppuun"
 1. Noi on kyllä hyviä! Mä syön harvoin suolaisia herkkuja mutta hummuschipsit on lemppareita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyviä ovat ja minusta jopa maistuivat tavallisia sipsejä vähemmän suolaisilta :P

   Poista
 2. Oon syönyt toisen valmistajan linssisipsejä ja ne on ollut tosi hyviä, joten näitäkin ehdottomasti testaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kyllä. Olenkin itsekin nykyään ostellut enenevissä määrin erilaisia linssi/vastaavia sipsejä ja tykkään niistä valtavasti!

   Poista
 3. Luin tämän postauksen just vesi kielellä.
  Nam mitä herkkuja! Itsellä on pitkä fitnesskisadieetti takana ja pian lähellä loppuaan, joten tämä ei ainakaan helpottanut ruokahimoja :-D Nuo on varmaan todella hyviä, täytynee ehdottomasti ostaa myöhemmin syksyllä testiin.

  Hi from Emmi | nouw.com/hifromemmi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, toivottavasti ei hirveästi pahentanut herkkuhimojasi :D
   Uskon, että tekee varmasti tiukkaa dietin aikana pitää himot kurissa! Suosittelen kuitenkin testaamaan näitä sitten, kun ruokavaliosi sen sallii :)

   Poista