perjantai 13. marraskuuta 2020

Palettihaaste lokakuu 2020

 * tuotteet saatu, sisältää mainoslinkkejä




Palettihaaste postaukset on yksiä mun suosikkejani ja näistä on todella kiva kirjoitella, vielä hauskempi testailla. Mulla on kokoelmissa ihan valtava määrä kasvo- ja luomiväripaletteja, joita en ole vielä koskaan edes korkannut. Nyt kun paletteja tulee joka kuukausi useasta kauneusboksista ja sitten jämähtää helposti myös käyttämään omia lemppareita, jää monet paletit vain keräilyarvoksi laatikkoon.. Hölmöä, tiedän! Siksi tämä paletti haaste on niin mahtava, koska mulla tulee tätä kautta kierrätettyä paletteja joka kuukausi ja testattua uusia sekä pistettyä eteenpäin sellaisia, mitä en koe testijakson jälkeen lainkaan omaksi. 

Lokakuussa testasin kolmea palettia, joista yksi oli kasvopaletti ja kaksi luomiväripaletteja. Kaikki itse asiassa suht tuoreita omassa kokoelmassani ja täysin korkkaamattomia ennen haasteeseen mukaan tulemista, joten lokakuu oli erittäin onnistunut ja kiinnostava haasteen osalta. Löysinpä yhden uuden lempparinkin. Arvaatko jo mikä se tästä kolmikosta on?






Tarte on yksi mun suosikki meikkibrändejä ja heillä on tosi tosi upeita luomiväripaletteja. Ihan kaikki heidän tuotteet ei kuitenkaan ole niin hypetettyjä ja maineensa veroisia, joten Tarteltakin löytyy niitä huteja ja maanantaikappaleita. Pääasiallisesti olen kuitenkin ollut Tarten meikkeihin tosi tyytyväinen.

Tämä Tarten iso paletti sisältää suurimmalti osin vain mattasävyjä. Paletin ainoat shimmerit ja metalliset sävyt löytyy oikeasta laidasta, muuten kaikki napit ovat täysmattaisia. Tämä onkin erinomainen sävymaailmaltaan juuri mattasävyjä rakastavalle, koska paletista löytyy ihanan hempeitä vaaleita beigen ja ruskean sävyjä, mutta myös tummaa ja syvyyttä antavia ruskean, purppuran ja mustan sävyjä. Paletti taipuu siis yllättävän moneen. Sinisävyinen metalli "trendy" oli paletin ainoa sävy, josta en pitänyt. Sävy oli jotenkin sekoitus sinistä, harmaata ja violettia. Luomella se näytti lähinnä likaiselta. 

Itse mattasävyissä oli vaihtelua. Monet matat olivat luonteelleen ominaisesti todella kuivia ja pöllysivät aika kiitettävästi. Pigmenttiä riitti oikein mukavasti kaikkein vaaleimpia sävyjä lukuunottamatta. Eniten rakastuin aletin oranssihtaviin ja punertaviin sävyihin. Luomiväreissä on käytetty mineraalipigmenttejä ja ne ovat varsin helposti työstettäviä. Niitä saa helposti levitettyä ja sotkettua keskenään. Kiva myös, että paletista löytyy ne muutama shimmerinen metallisävy, joilla saa mattameikkiin heti eri tavalla näyttävyyttä. Hyvin siis periaatteessa voisi tällä paletilla pärjätä ihan yksistäänkin.

Paletin ulkoasu on hyvin simppeli musta tukeva rasia. Kannessa ei ole turhia koristuksia, mikä tekee paletista ehkä vähän erottautumattoman ja tylsän. Se on kuitenkin todella tukeva ja kestävän oloinen. Sisältä löytyy jättikokoinen peili. Paletti on toki kooltaan aika iso ja painava, joten tämä on ehdottomasti kotipaletti. Sanoisin paletin puutteeksi tylsyyden. Se ei jää mieleen ja hukkuu massaan, vaikka laadultaan varsin hyvä onkin. Toiseksi muutamat sävyt ovat väriltään luomella niin lähellä toisiaan, että kontrastia niillä on vaikea saada aikaan. Paletti oli käytössä kiva, mutta pakko sanoa että pärjäisin kyllä ilmankin. Aion kuitenkin vielä toistaiseksi pitää tämän itse ja kokeilla, jos syttyisin tälle jossain vaiheessa ihan kunnolla.

Arvio: 3 ½





Too Faced Cocoa contour ~ 40€

Sain tämän maailman upeimman paletin kesällä Boxycharm premiumista ja muistan miten tohkeissani olin tästä. Paletin ulkoasu oli niin sievä ja kaunis, että en heti edes raaskinut korkata tätä. Paletin napit muuten tuoksuu vieläpä suklaalta. Paletti on suuri ja painava ja pannut sen sisällä ihan valtavan kokoisia. Tämä ei siis todellakaan hetkeen tule loppumaan kesken. Kaunis ruskea kansi kultakirjailuin on tyylikäs, hillitty ja kiinnostava.

Paletti itsessään olikin sitten ihan valtava pettymys. Paletin kuusi sävyä on tarkoitettu kasvojen varjostamiseen ja ehostamiseen. Ylärivin vaaleat sävyt on nimetty highlightereiksi, mutta kaikki sävyt ovat täysin mattaisia. Miten näitä voidaan kutsua highlighteriksi?? En tiedä, mutta siihen tarkoitukseen näitä ei voi selvästikään käyttää. Toiseksi sävyt itsessään ovat myös erikoisia ja epäkäytännöllisiä. Kaikkein vaaleinta voisi periaatteessa käyttää puuterin tavoin, mutta käytän itse aina mieluummin irtopuuteria tai translucent puuteria, joten näillä sävytetyille puutereille ei mulla ole käyttöä. Kaksi muuta vaaleinta sävyä ovat keltainen ja täysin oranssi... Okei, tätä en käsitä. Eihän kukaan halua näyttää Trumpilta vapaaehtoisesti. Testasin sävyä kasvoille ja oranssi on oikeasti oranssi. Mihin se on tarkoitettu, sitä en tiedä. Keltaista sävyä pystyy käyttämään esimerkiksi tummien silmänalusten peittämiseen, mutta itse suosin peitevoiteita, joten tämäkin nappi olisi jäänyt käyttämättä.

Ruskeat sävyt taas olivat kelpuulliset. Pigmentti ei ollut turhan voimakas, joten tämä sopii hyvin varovaisellekin meikkaajalle, joka haluaa kerrostella ja tehdä maltilliset varjostukset kasvoille. Petyin kuitenkin siihen, että näin näyttävässä paletissa ja tällä hinnalla laatu on näinkin heikkoa. Jouduin itse nimittäin lisäämään useamman kerroksen varjostusta saadakseni näkyvät varjot kasvoille. Toisaalta kerrostettuna varjostuksista tuli aina ihan täydelliset, joten jokin tässä sitten kuitenkin myös toimi.
Valitettavasti paletti oli kuitenkin mulle suuri pettymys ja onkin jo löytänyt uuden kodin. Suomesta tätä ei tällä hetkellä taida saada mistään, sillä paletti on loppuunmyyty Lookfantasticin valikoimista.

Arvio: 2





Wet'n wild eyeshadow palette My glamour squad ~ 9,90€

Kuukauden yllättäjä ja kirkkaasti mun oma lempparini oli alle 10 euron luomiväripaletti Wet'n wildiltä! Tämä paletti sopi aivan täydellisesti syksyn väreihin ja tässä oli ihan huikea pigmentti, koostumus, sävyt ja kaikki. Tietysti paletin rasia ei ole yhtä kaunis ja laadukas kuin kalliimmissa paleteissa, mutta haittaneeko tuo kun itse sisältö on täyttä timanttia!

Paletissa on aivan upeita murrettuja ruskean sävyjä ja tällä saa kyllä kauniin hillittyjä tai roisin räväköitä meikkejä. Pigmenttiä lähtee niin, että oksat pois. Tähän hintaan ei todellakaan voisi odottaa näin laadukasta palettia. Edes mattasävyt eivät pöllyneet kuten Tarten vastaavassa neljä kertaa kalliimmassa paletissa. Paletista löytyy myös neljä aivan super kaunista shimmeriä kullan ja vaaleanpunaisen sävyissä. Niillä sai meikkiin kivasti säihkettä ja näiden samettisen pehmeä koostumus toimi sekä sormella että siveltimellä levitettäessä. Ja meikki kesti täydellisenä koko päivän. Aijaijai, kyllä voin tätä lämpimästi suositella omaan meikkipussiin hankkimaan.

Meikkikuvat jäi lokakuulta valitettavan vähäisiksi valon puutteen takia. Ikävä tosiasia aina näin talviaikaan, kun en omista mitään kunnon studiovaloja. Yksi meikkilook tuli kuitenkin tallennettua kameran rullaan ja onneksi juuri tällä ihanalla paletilla. Postauksen ensimmäisessä kuvassa näkyy meikki koko kasvoilla, alhaalla pelkästään silmässä.

Vinkkaanpa muuten, että Wet'n wildiä saa nykyään myös Cittareista kautta maan. Kannattaa kurkata olisko tätä palettia just sun lähi marketissa. Ainakin Turussa Kupittaan Cittarista näitä löytyi 9,90€ hintaan. Verkosta voi tilata myös Cocopandalta* ja Lykolta*.

Arvio: 5





Oliko mikään paleteista sulle ennestään tuttu tai alkoiko tämän perusteella joku erityisesti kiinnostaa?
6 kommenttia on "Palettihaaste lokakuu 2020"
  1. Ihanan näköisiä paletteja :) yhtäkään noista ei mulla ole, merkit kyllä ovat tuttuja ja Tartelta mulla on yksi loistava paletti. Tuo contourpaletti on kyllä vähän outo, tuntuu että contourpaleteissa on aina vaan yksi hyvä sävy ja muut ihan outoja. Hyvää contourpalettia on vaikea löytää! Wettiksen paletit kiinnostaa mutta ne on aina loppu kun Prismassa käyn ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sinäpä sen sanoit! Oon nimittäin havainnut saman noiden contourpalettien kanssa. usein niissä on 1-2 hyvää sävyä ja loput jotain ihan randomeita mihin ei tule koskettua ikinä. Samoin kävin tämän Too faced kanssa.
      No onpas ne Wetn wild paletit sitten suosittuja, vaikka en kyllä ihmettele ;)

      Poista
  2. Ihanan kattavasti oot kertonut kaikista paleteista ja plussaa myös oikeesti rehellisitä mielipiteistä! ♥ Toi TF:n paletti on tosi kaunis, mutta mäkin oon kokenut kaikki useamman sävyn contour-paletit vähän jopa turhiksi, kun ikinä niistä ei tule käytettyä kaikkia sävyjä. Mulle ei myöskään oikein avaudu mattaisten korostussävyjen käyttö highlightereina, kun mulle highlighter meinaa nimenomaan tuotetta, jolla saa kasvoille oikeasti hehkua ja hohtoa :D Mattasävyillä se nyt vaan ei onnistu. Toisaalta taas juurikin niitä korostuksia voi kasvoille toki tehdä (omaa ihonsävyä vaaleampien) mattasävyjen kanssa, mutta niissä oon itse suosinut lähinnä voidemaisia/nestemäisiä tuotteita puuteristen sijaan. Eikä se silti tee niistä kyllä highlightereita mun silmissä :'D

    Too Faced on muuten toinen brädni Tarten lisäksi, jonka tuotteissa laatu vaihtelee ihan huimasti. Esim. monet TF:n joulukokoelmat ym. on vissiin oikeesti välillä laadultaan ihan kamalia verrattuna pysyviin kokoelmiin, esim. Chocolate Bar Paletteen. Mä heivasin yhden TF:n pienemmän luomiväripaletin mäkeen ja vikkelästi, kun siitä ei meinannut irrota väriä luomille ollenkaan. Mua hitusen jopa ärsyttää, että brändi jonka pitäisi olla ennemminkin "high end" tuotteista tuttu, syytää markkinoille surkeita tuotteita pelkkä rahankiilto silmissä, sillä tokihan ne tuotteet myy, kun brändin nimi on mitä on. Nojoo, tää oli taas mun mielipiteeni, mutta tosiaan sitä laatueroa tuotteiden välillä on Too Facedillakin mun kokemusten ja kuulopuheiden perusteella yllättävänkin paljon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Linda <3 Rehellisyys ja läpinäkyvyys on mulle bloggaamisessa ehdottoman tärkeitä arvoja!

      Mä tykkään myös enemmän ostaa yksittäisiä aurinkopuutereita/bronzereita koska niissä pystyy valitsemaan sen sävyn heti oikein. Paleteissa on usein niitä turhia sävyjä, jotka ei itselle sovi ollenkaan. Ja mä en myös käsitä noita mattaisia highlightereita. Itse kun kaipaan nimenomaan kiiltoa ja kimalletta :D

      Mä en käsitä myöskään tuota että nuo brändit valmistaa noihin kokoelmiin huonolaatuisia tuotteita ja myy vain dollarin kuvat silmissä. Mulla ainakin menee tolla tavalla toimiviin brändeihin lopulta luottamus kokonaan enkä enää ostakaan heidän tuotteitaan. Toki voihan olla myös että laadukkassa paletissa on muutama huono sävy ja se on ihan ok, jos muuten tuote toimii ja suurin osa napeista on laadukkaita. Mutta jos koko paletti on ihan roskiskamaa niin siinä menee mulla kyllä raja!

      Poista
  3. Haa, mä katsoin ekaa kuvaa ja just ajattelin, että se on varmaan tuo Wet'n wild mikä oli sun suosikki ja niinhän se olikin! :D Tällaiset haasteet on kyllä ihan todella hyviä, jos omistaa monia paletteja. Pääsee tosiaan kokeilemaan niitäkin, joihin ei ehkä muuten meikatessa tajua tarttua, kun on ne suosikit. Sävyjen puolesta tuo Tarten paletti kiinnittää minun huomioni, mutta toki laatu kertoo enemmän, minkä valitsee :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvin arvattu ;)
      Mulle tämä haaste on ollut ihan pelastus ja oikeasti kiva tarttua niihin vähemmänkin käytettyihin tai ihan uusiin paletteihin. Tämän kautta löytynyt myös niitä huikeita helmiä jotka taas siirtyneet omiksi lemppareiksi :D

      Poista