torstai 6. kesäkuuta 2019

Rakkaudesta öljyihin Pure=Beauty tuotteilla

Tuotteet saatu pr-näytteenä.

Hellurei!

Kesä on vihdoin täällä. Ainakin Turussa on taidettu tänään rikkoa lämpöennätyksiä ja aurinko paistaa täydeltä taivaalta. Joillakin onnekkailla ehkä alkanut jo kesälomakin. Minulla ei ole lomaa vielä, mutta töiden jälkeen iltaisin olen pyrkinyt kyllä nauttimaan näistä lämpimistä ja aurinkoisista päivistä. Viikonloppuna kävin kävelyllä Raision alppiruusupuistossa, joka on nyt täydessä kukinnossa. Paikka oli ihastuttava ja ennakko-oletusten vastaisesti myös todella ison kokoinen. Jos vain asut Turun suunnalla niin kannattaa pistäytyä! Kukinnot pysyvät loistossaan vielä muutaman viikon.

Mutta sitten itse päivän aiheeseen. Sain jonkin aikaa sitten testiin Pure=Beauty merkin laadukkaita luomu öljyjä ja olen niitä nyt noin viikon testaillut käytössä. Pure=Beauty on turkulainen brändi, jonka tuotteet valmistetaan helsinkiläisellä tehtaalla. Tällä hetkellä brändillä on myynnissä kuusi erilaista öljyjä ja tuotteiden valmistuksessa otetaan huomioon eettisyys ja laadukkaat raaka-aineet. Minun arvoille tämä kuulostaa valtavan hyvältä, sillä haluan pyrkiä valinnoissani eettisyyteen ja tuen mielelläni kulutusvalinnoissani sellaisia vaihtoehtoja, joissa ei käytetä hyväksi kolmansien maiden taloudellista riistoa, epäettisiä olosuhteita tai raaka-aineiden tuhlaamista ja heikkoa laatua. Pure=Beauty pyrkii tuotteissaan varmistamaan korkealaatuisuuden ja brändi sytytti heti suuren mielenkiinnon tutustua heidän tuotteisiin lisää.
Sain testiin luomulaatuisen porkkanaöljyn, risiiniöljyn sekä arganöljyn. Risiiniöljyn käytöstä muistan joskus lukeneeni ja arganöljyä sain kerran pienen testipullon käyttöön, mutta muuten minulla ei ollut kokemusta tällaisten öljyjen käytöstä tai odotuksia niiden vaikutuksista. Mielenkiinnolla otin nämä siis testattavaksi. Tuotteet on pakattu tummiin lasipulloihin, joka estää valon ja lämmön haitalliset vaikutukset tuotteille ja pakko sanoa, että kaikessa yksinkertaisuudessaan pullot on tosi nätit. Olen pitänyt niitä ihan hyllyllä näytillä kylpyhuoneessa. Pulloissa on kätevä pumppumekanismi, jolla tuotetta on helppo annostella ja pidän myös siitä, ettei pumpatessa tuotetta lorahda vahingossa liikaa.

Risiiniöljy on erittäin proteiinirikasta ja sen takia sitä käytetään ripsien, hiusten, kynsien ja parran vahvistamiseen. Risiiniöljy sisältää myös erilaisia rasvahappoja kuten harvinaista omega-9-rasvahappoihin kuuluvaa risinoleiinihappoa ja tämän lisäksi myös E-vitamiinia. Yhdessä nämä ainesosat parantavat kosteuden säilymistä ihossa ja parantavat ihon hiussuoniston verenkiertoa. Öljy on väritön ja hajuton ja imeytyy ihoon nopeasti.

Kaikki tämä kuulostaa niin lupaavalta, etten meinannut innostukseltani pysyä nahoissani kun korkkasin pullon testiin. Kukapa ei haaveilisi pitkistä ja tuuheista ripsistä. Tuotetta suositellaan levitettäväksi ripsien tyveen iltaisin ennen nukkumaan menoa, jolloin ripset saavat tehohoidon ja aine ehtii rauhassa yön aikana vaikuttaa. Öljyä voi hieroa myös päänahkaan edistämään hiusten kasvua tai vaikkapa kulmakarvoihin, jos haaveilee tuuheammista kulmista. Olen itse käyttänyt tuotetta nyt viikon levitellen öljyä joka ilta ripsiin ja kynsille sekä kynsinauhoille ja kulmakarvoille. Minua harmittaa, etten ottanut aloituskuvaa ripsistä, jolloin mahdollisten tulosten seuranta olisi helpompaa. Ehkäpä nappaisen sen kuvan nyt tänä iltana.

Kokemukseni öljystä on kuitenkin viikon käytön jälkeen hyvä. Ripsien pituudessa tai tuuheudessa en omaan silmään huomaa vielä mitään eroa. Toisaalta olen lukenut netistä, että käyttöä pitäisi jatkaa useita viikkoja, jotta ripset oikeasti kasvaisivat ja tuuheutuisivat. Joten jatkan käyttöä edelleen ja katsotaan parin viikon päästä uudestaan. Luin netistä myös kauhutarinoita, miten joillakin oli risiiniöljyn käytön myötä ripsiä alkanut irrota suurina tuppoina, mutta minulla ei ole irronnut ripsen ripseä. Silmäni eivät myöskään ole turvonneet tai ärtyneet öljyn käytöstä. Olen levittänyt tuotetta myös kynsille ja kynsinauhoille ja siinä eron olen huomannut selkeästi. Aiemmin hyvin hauraat kynteni nimittäin liuskoittuivat ja katkeilivat milloin mistäkin pienestä kolhusta. Myös kynsinauhat ja kynnen ympärys muutenkin oli aivan kamalassa kunnossa, haavoilla ja täynä kipeitä kuivia irtoavia ihonpalasia. Nyt öljyn käytön aloittamisen jälkeen kynnet eivät ole katkeilleen lainkaan. Ihmettelinkin itsekin muutama päivä sitten, että pitkiin aikoihin olen vihdoin voinut lakata kynteni, koska on jotain mitä lakata. Ja myös kuivat kynnen ympärykset ovat parantuneet ja näyttävät nyt kauniilta. Joitain hyviä vaikutuksia on siis nähtävissä jo näin lyhyellä käytöllä. Testailu jatkuu edelleen ja raportoin kokemuksista myöhemmin lisää!
Porkkanaöljy on minulle aivan uusi tuttavuus. Porkkanaöljy sisältää runsaasti beetakaroteenia, mikä nopeuttaa ruskettumista ja omaa vahvan anti-age vaikutuksen. Lisäksi öljy sisältää A-, B-, C-, D-, E- ja F-vitamiineja eli todellinen tehopommi siis kyseessä. Pure=Beauty porkkanaöljy valmistetaan uuttamalla luomuporkkanoita auringonkukkaöljyssä. Ensin porkkanat kuivataan, jotta ylimääräinen vesi saadaan haihdutettua pois, minkä jälkeen porkkanat suljetaan useaksi viikoksi ilmatiiviisiin astioihin liukenemaan auringonkukkaöljyn kanssa. Lopputuloksena syntyy korkalaatuista porkkanaöljyä. Porkkanaöljyllä on runsaasti positiivisia vaikutuksia sillä se mm. lisää ihon antioksidanttipitoisuutta, vähentää ryppyjä, tasoittaa ihonsävyä, pehmentää hiuksia ja vahvistaa hiusjuuria. Näiden lisäksi öljyä voi käyttää siis myös ruskettumisen nopeuttamiseen.

Itse olen levittänyt porkkanaöljyä muutamina iltoina yöksi kasvoille seerumien jälkeen ilman että olisin muutoin rasvannut kasvojani. Pelkäsin, että öljyn vaikutuksesta ihoni tukkeutuisi ja alkaisi puskea finnejä, mutta näin ei käynyt. Sen sijaan aamulla heräsin iho pehmeämpänä kuin koskaan ennen. Aamulla kyllä pesin öljyn kasvoilta huolella ihan puhdistusaineella, jotta öljyä ei jää iholle päiväksi.  Yhtenä päivänä testasin öljyä myös meikin alle ja se toimi siihenkin tarkoitukseen loistavasti. Meikkipohja pysyi eikä öljyn takia rullautunut pois tai rasvoittunut ennen aikojaan. Porkkanaöljystä tulee kasvoille myös kivasti hiukan sävyä. Vaikka öljy on öljyä niin pidän siitä, että tuote ei ole niin raskasta että se jättäisi ihon liian öljyiseksi tai märän tuntuiseksi. Öljy nimittäin imeytyy todella nopeasti (pätee kaikkiin näihin öljyihin) ja ei jätä iholle ikävää tahmaista tunnetta. Toki pieni öljyisyyden tunne iholle jää, mutta se ei minua ainakaan häiritse. Varsinaisesti ruskettumistarkoitukseen en tätä ole vielä ehtinyt testata, sillä viikonloppuna oli pilvistä ja arkisin pääsen töistä niin myöhään ettei aurinko enää varsinaisesti tartu. Tänään tosin testasin tätä ruskettumista siten, että levitin öljyä vain toiseen käteen ja oleilin auringossa pari tuntia. Nyt käsiä vertaillessa pakko sanoa, että toinen käsi on ehkä aavistuksen verran ruskettuneempi kuin se jolle en öljyä levittänyt. Väriero on kuitenkin niin pieni eli se voi selittyä myös sillä että ulkoilin ilta-aikaan jolloin rusketus ei tosiaan enää niin vahvasti tartu kuin keskipäivällä. Haluan kuitenkin testata tätä vielä kesän aikana siten, että levitän öljyn jo aamulla ja aurinkoisen päivän jälkeen vertaan tuloksia uudelleen.
Arganöljyä sanotaan nestemäiseksi kullaksi. Tämä yksi maailman ravitsevimmista öljyistä saadaan Arganpuun pähkinöistä ja se sisältää runsaasti E-vitamiinia ja antioksidantteja, jotka korjaavat ja uudistavat ihoa sekä ehkäisevät sen vanhenemista. Arganöljyä suositellaan etenkin kuivalle iholle, mutta se sopii käytettäväksi ihan kaikille ihotyypeille. Öljyä voi käyttää kasvoille, vartalolle ja hiuslatvoille ja mielenkiintoista on se, että öljyn säännöllisellä käytöllä voi haalentaa esimerkiksi raskausarpien syntymistä.

Arganpuu kasvaa hyvin harvoissa paikoissa ja suotuisimmat olosuhteet sen kasvulle on Marokossa.
Öljyä voidaan käyttää suoraan iholle tai sitä voidaan sekoittaa esimerkiksi hoitoaineeseen tai kasvoveteen tehostamaan näiden vaikutusta. Korkean antioksidanttipitoisuuden vuoksi arganöljy auttaa vähentämään ilmansaasteiden ja haitallisen UV-säteilyn vaikutuksia iholla. Lisäksi E-vitamiini auttaa vähentämään vapaiden radikaalien vaikutuksia iholla tehden siitä samalla vahvan ja elastisen. Öljyä voi käyttää myös helpottamaan auringon polttamaa ihoa ja aknea.

Bure=Beauty arganöljyssä käytetään vain kaikkein parhaimpia arganpuun hedelmiä ja kaikki hedelmät kerätään käsin korkean laadun varmistamiseksi. Huonompilaatuisissa öljyissä käytetään usein maahan pudonneita hedelmiä, joita vuodet ovat syöneet ja näin myös tuotteen puhdas laatu kärsii. Hedelmien sisällä olleet pähkinät halkaistaan myös käsityönä, jotta sisällä oleva siemen ei vahingoitu ja samalla karsitaan myös huonomman pähkinät pois tuotantoprosessista. Siementen kylmäpuristuksen jälkeen öljy kuljetetaan nopeasti Helsinkiin pullotettavaksi. Tämän prosessin tuloksena syntyy korkeimman kolmois extra virgin -laatuluokan arganöljyä. Brändin omistajat ovat itse vierailleen paikan päällä Marokossa seuraamassa prosessia ja varmistamassa sen korkea laatuisuuden. Kiinnostavaa on lisäksi se, että pähkinöiden siemenet toimitetaan naisten omistamalle osuuskunnalle, jossa paikalliset naiset keräävät käsin ja halkaisevat pähkinät. Tämä on todella vastuullista toimintaa, sillä Marokossa naisilla on hyvin heikko asema yhteiskunnassa ja heidän on vaikea löytää töitä. Tämä prosessi työllistää noin 150 paikallista naista.


Olen käyttänyt arganöljyä muutamina iltoina kasvoilla ja se on toiminut siihen tarkoitukseen yhtä hyvin kuin porkkanaöljy. Lisäksi olen levittänyt öljyä dekolteelle sekä kantaluun iholle. Minulla on kantapäissä kantaluun kohdalla ollut todella pitkään todella ikävät kovettumat, jotka varsinkin kesäaikaan matalavartisten tennareiden hangatessa menevät helposti rakoille ja pitkään kävellessä myös verestävät ja haavautuvat. Tämä on todella kivuliasta ja monta kertaa olen tullut lenkiltä kotiin sukat veressä. Laastarit ei tässä touhussa auta ja rakkolaastarin jatkuva käyttökään ei tunnu kivalta varsinkaan kesäaikaan kun iho hikoaa helposti lämmössä. Olenkin nyt viikon ajan joka ilta levittänyt kerroksen arganöljyä kantapäilleni ja uskokaan tai älkää mutta kovettumat ovat alkaneet parantua. Iho ei ole enää kuiva ja kireä ja se ei enää ärsyynny kenkien hankauksesta. On ollut huojentavan helpottavaa huomata, että kivulias vaiva johon olen testannut ties mitä rasvaa tuloksetta, alkaa vihdoin näyttää merkkejä parantumisesta! Iholla näkyy enää pieni arpi muistutuksena niistä ajoista kun kantapäät verestivät ja tuntuivat tuskaisen kipeiltä Myös dekoltee iho on aamuisin tuntunut ihanan pehmeältä.
Tämä pikatestaus ei anna kaikkia tuloksia ja vastauksia kysymyksiin, mutta aion todellakin jatkaa öljyjen säännöllistä käyttöä ja raportoin tuloksista myöhemmin myös blogin puolelle. Mielipiteeni kuitenkin öljyistä on vain ja ainoastaan positiivinen ja pelkoni käyttää öljyjä jokapäiväisessä ihonhoidossa oli aivan turha. Ihoni ei tukkeutunut ja voi hyvin ja erityisen onnellinen olen arganöljyn vaikutuksesta kuiviin kantapäihin sekä risiiniöljyn tuloksista kynsissäni. Pure=Beauty omilta verkkosivuilta voit katsoa tuotteiden jälleenmyyjät. Kaikkia näitä sekä kolmea muuta merkin öljyä myy ainakin Ruohonjuuri ja hinnatkin ovat varsin kohtuulliset. Tuotteet myydään 100ml pakkauksissa, jotka ovat oikein riittoisat. Ruohonjuuressa risiiniöljy maksaa 13,95€, porkkanaöljy 19,99€ ja arganöljy 24,95€.
Loppuun vielä haluan sanoa, että käykää ihmeessä ihastelemassa näitä upeita alppiruusuja. Jos nyt et Turkuun pääse, niin varmasti muissakin kaupungeissa löytyy näitä kauniita kukkapensaita ja nyt kun kukinnat on parhaimmillaan, kelpaa näitä ihastella.


Onko esittelemäni öljyt sinulle tuttuja ja oletko käyttänyt näitä öljyjä ennen?

Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti