sunnuntai 27. lokakuuta 2019

Helppo syksyinen arkimeikki

*sisältää mainoslinkkejäTässä on helppo ohje syksyiseen meikkiin, joka syntyy melko nopeasti suunnilleen 10 minuutissa. Tarvitset meikin tekemiseen hyvän pehmeän häivytyssiveltimen sekä yhden lättänän mallisen luomivärin pakkaamiseen tarkoitetun siveltimen. Lisäksi tarvitset vähintään kolme eri luomivärisävyä eli vaalean ruskean häivytyssävyn, tummemman ruskean varjostussävyn sekä haluamasi shimmerisen vaalean tai kultaisen sävyn luomivakoon.
Jotta saat värit sulautumaan huomaamattomasti toisiinsa, on avainasemassa juuri hyvä häivytyssivellin. Silmämeikin rakentaminen aloitetaan vaaleammalla ruskealla sävyllä, jota otetaan siveltimeen kevyesti. Sivellintä liikutetaan edestakaisin kaarevin vedoin juuri luomivaon yläpuolelle siten, että saat kevyen varjon shimmerin sävyn päälle. Kuten kuvasta huomaa, aivan yläraunassa näkyy aavistus vaaleampaa ruskeaa häivytyssävyä. Meikistä saa intensiivisemmän tekemällä häivytyssävystä tummemman, mutta arkimeikissa minusta toimii paremmin vaaleampi ja hiukan kevyesti tehty häivyttely. Tee häivytys huolella aivan silmän sisänurkasta ulkonurkkaan, jotta meikki ei näytä keskeneräiseltä.

Kun häivytys on tehty, ota häivytyssiveltimeen kevyesti tummempaa ruskeaa sävyä ja pyörittele sitä hiukan v:n mallisesti ulkonurkasta sisäluomelle päin sekä ylös että alas (katso kuvasta malli). Tumma sävy kannattaa häivyttää hyvin, sillä jos se jää epämääräiseksi tummentumaksi silmäkulmaan, se näyttää irralliselta osaselta meikissä. Tummuutta voit säätää itse haluamallesi tasolle, mutta arkimeikissä tummuus kannattaa tehdä maltilla. Iltameikkiin sopii rajumpi kontrasti.

Kun tummakin sävy on saatu asettumaan silmiin, voit vielä ottaa häivytyssiveltimeen hiukan vaaleampaa ruskeaa ja tasoitella sävyjen reunat sulautumaan paremmin yhteen mikäli tarvis. Jos rajat ja häivytys näyttää jo tässä vaiheessa hyviltä, voit seuraavaksi ottaa pakkaussiveltimen ja taputella sen avulla shimmeristä luomiväriä koko liikkuvalle luomelle. Syksyiseen meikkiin sopii parhaiten ruskeiden sävyjen kanssa kultaiset, ruosteiset ja oranssiin taittavat kimalteet. Jos arkimeikkiin ei halua liikaa kimalletta, niin liikkuvalle luomelle voi laittaa myös mattaista/metallista oranssia tai kuparista sävyä. Kulta on oma suosikkini ja toimii katsetta avaavamana.
Tumma ruskea silmän ulkonurkassa nostaa katsetta erityisesti raskailla silmäluomilla. Itselläni on hiukan raskaan luomet ja tummat varjostukset peittävät tai oikeastaan antavat vähän kevyempää vaikutelmaa. Tumma väri täytyy kuitenkin häivytellä liukumaan tummasta vaaleaan, jotta meikki näyttää kauniilta ja huolitellulta. Ruskeat sävyt kuitenkin antavat paljon anteeksi häivyttelynkin osalta, varsinkin jos sävyt ovat väriltään lähellä toisiaan. Itse teen tämän tyyppisen liukuvärimeikin arkisin, sillä se on niin nopea ja helppo eikä näytä liian huomiotaherättävältä vaan sopivan huolitellulta. Ruskeat sävyt sopivat arkimeikkiin ihan ympäri vuoden, mutta erityisesti syksyllä rusehtava silmämeikki sopii niin arkeen kuin juhlaankin ja sointuu ihanasti yhteen villapaitojen kanssa.


Tämä meikki on tehty Pixi by Petra Lid Lovelies paletilla, josta olen käyttänyt häivyttelyyn sävyä 1, varjostuksiin sävyä 2 sekä kultaista sävyä 3. Tässä Lid lovelies paletissa on varsin hyvä pigmentti ja monipuoliset sävyt, jotka toimii todella hyvin yhteen. Mattasävyt eivät karise yhtään ja on helppo häivyttää, mutta shimmerisistä sävyistä lähtee pientä murua, jonka onneksi saa helposti siistittyä silmien alapuolelta pois. Olen itse tykännyt tästä paletista paljon ja tämä onkin mulla arkimeikissä luottopaletti sekä mukana tämän vuoden pannuprojektissa. Noin 20€ paletiksi siis todella hyvä ja muovinen tukeva rasia kestää käytössäkin loistavasti.


Kuva lainattu Lyko.fi


Luomiväripaletti on myynnissä (sivu aukeaa painamalla verkkokaupan nimeä)

Lykolla tarjouksessa hintaan 10,20€
Lookfantasticilla hintaan 19£ eli noin 22€
Elevenillä hintaan 22,75€
Bangerheadilla 24,68€ josta tosin juuri tällä hetkellä näyttää olevan loppu varastolta. Bangerheadilla muuten nyt koko Pixin valikoima näyttää olevan -25 -50% alessa eli jos tekee mieli merkiltä ostaa tuotteita testiin, niin kannattaa käydä tsekkaamassa valikoima.


Mitkä on sinun luottosävyt arkimeikissä?
8 kommenttia on "Helppo syksyinen arkimeikki"
 1. Mä tykkään myös ruskean eri sävyistä, mutta viimeaikoina ihastunut vaaleanpunaisiin :)
  Kiva meikki kyllä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, no joo vaaleanpunainen on myös ihana. Vaikkakin mulla vaaleanpunainen oli ehkä enemmän esillä kesämeikeissä :)
   Kiitos Maikku! <3

   Poista
 2. Ruskean eri sävyt on kyllä nykyään iso osa helppoa ja nopeaa arkimeikkiä. :) Mustaa ja tummanharmaata käytän myös paljon. Tosi kivat sävyt sun meikissä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3

   Totta, mustalla ja harmaalla saa myös helpon meikin. Minulle musta tuo ehkä enemmän mieleen iltameikin, mutta mikäpä jottei sovi oikein hyvin ihan arkimeikkiinkin :)

   Poista
 3. Tosi kaunis meikki<3 Mulla vaihtelee käytetyt luomivärisävyt ihan päivittäin eikä mulla oikein ole mitään suosikkisävyjä arkimeikin suhteen. Tänään mentiin pinkillä ja vaaleanpunaisella, huomenna todennäköisesti taas jollain muulla :D Toi pinkki nyt ei ehkä ole ihan se syksyisin sävy, mutta jotenkin mulle on jäänyt vielä ne kesäiset lookit päälle ja vieläkin teen tosi usein värikkäitä meikkejä :D Täytyy koittaa pikkuhiljaa siirtyä enemmän niihin ruskeisiin, oransseihin ja luumunsävyisiin meikkeihin, jotka yleensä on syksyisin mun suosikkeja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Linda! <3

   Mulla vaihtelee myös, mutta kyllä mä syksyllä huomattavasti enemmän teen rusehtavia meikkejä kuin esim kesällä. Toki rakastan värejä ja niitä näkyy syksylläkin aina toisinaan jos sille päälle satun :D

   Väreissähän ei ole mitään vikaa ja sehän antaa itsellekin lisää virtaa kun pistää vähän pinkkiä silmiin ;)

   Poista
 4. Kaunis meikki. <3

  Varmasti ruskea ja kulta, mutta innostun toisinaan myös oranssista ja violetista sekä vihreästä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3

   Oranssi lukeutuu itselläkin yhdeksi suosikiksi. Violettia en ole uskaltanut liiemmin kokeilla, mutta voisin rohkaistua ja testata :D

   Poista