torstai 17. lokakuuta 2019

Stop tekosyille!

* yhteistyössä fitverstas.comI love me -viikko on edennyt jo siihen pisteeseen, että huomenna starttaa I love me messut minne myös itse suuntaan! Päätin pistää messujen kunniaksi pystyyn omissa kanavissani teemaviikon eli tämä viikko maanantaista sunnuntaihin on I love me -viikko, jossa rakastetaan itseämme, keskitytään hyvinvointiin ja levitetään iloista mieltä ympärillemme. Olethan jo käynyt lukemassa aikaisemmat postaukset ja ottanut instagram tilini (@glitteri_addikti) seurantaan? Viikon jokaisena päivänä on luvassa mielenkiintoista sisältöä ja arvontoja. Käy osallistumassa edellisiin arvontoihin!

Tämän päivän aiheena on jaksaminen arjessa. Hyvä olo ja jaksaminen ei ole vain yhden asian summa, vaan siihen vaikuttaa niin monta eri asiaa, että pakkaa voi jopa joskus olla vaikeaa pitää kasassa. Hyviä ja huonoja hetkiä tulee jokaiselle, mutta yleisvireeseen voi vaikuttaa paljonkin. Elämän ruuhkavuosista puhuttaessa monet kadottavat sen oman suuntansa ja elävät vain suorittaakseen. Arjesta katoaa ilo ja tilalle tulee uupumus ja paha olo. Mitä tälle kaikelle voi tehdä vai voiko mitään?
Kaikki ovat varmasti elämässään kuulleet ne "hyvän elämän" ohjeet eli nuku, syö hyvin ja liiku tarpeeksi. Näitä ohjeita kuitenkin välillä niin vaikea noudattaa. Olenpa itsekin kamppaillut valintojeni kanssa useammankin kerran, kun sohva kutsuu treeniä enemmän tai ruuan haluaisikin korvata valtavalla herkkumätöllä. Onpa niistä yöunistakin tullut nipisteltyä aika usein. Välillä olo on niin heikko, ettei töiden tai opiskelujen jälkeen jaksa tehdä yhtään mitään. Tuttu tunne?

Nuorempana elintapani olivat kaikkien suositusten mukaiset ja oikein malliesimerkki. Harrastin voimistelua ja treenejä oli viikossa 6-10 tuntia. Siihen päälle joka päivä pyöräily kouluun ja harrastuksiin. Vapaa-aikana vielä lenkkeilyt koirien kanssa ja kesäisin juoksutreenejä, uintia ja kaikkea mahdollista ylimääräistä liikuntaa. Kulutin niin paljon, että pysyin hoikkana vaikka söinkin tarpeettoman paljon herkkuja. Kun aloitin sen oman aikuiselämän ja harrastukset loppuivat olinkin yhtäkkiä aivan tuuliajolla. Kuntosalille en uskaltanut mennä, sillä enhän mä tiennyt niistä laitteista ja härveleistä mitään. Ryhmäliikuntatunteja kokeilin muutaman kerran, mutta en innostunut niistäkään kun en ollut tottunut treenaamaan vieraiden ihmisten katseiden alla. Kipinä liikuntaan katosi ja mukamas kiireinen elämä vei mennessään. Ei löytynyt enää aikaa liikunnalle, paino nousi ja olo oli väsynyt.

Kolme vuotta sitten löysin Fitverstaan treenipaketit ja into liikuntaan palasi. Hurjaa! Fitverstas on suomalainen yritys, joka myy treeniohjelmapaketteja, personal training palveluita ja ruokavaliopaketteja verkossa. Treenipaketteja löytyy runsas valikoima kotitreeneista salitreeniin ja vaihtoehdoissa on myös juoksu-, hiit- ja kehonhuoltotreenejä. Paketteja löytyy aloittelijoille ja jo pidempään treenanneille. Itse olen ehtinyt vuosien varrella testailla yhtä sun toista pakettia ja olen ollut todella tyytyväinen ohjelmiin. Asiakaspalautteita ja muutostarinoita lukiessa huomaa, etät moni muukin ollut tyytyväinen ja saanut elämäänsä aivan uuden suunnan liikunnan myötä.

Kussakin treenipaketissa on mukana hyvät ohjeet alkuunpääsemiseksi, esimerkki viikko-ohjelma, ruokavaliorunko  ja kuvalliset treeniliikkeet. Ihan ensimmäinen pakettini oli kotitreeniohjelma, sillä enhän minä mihinkään salille uskaltanut mennä. Kylläpä tulikin liikunnasta hetkessä mukavaa kun tiesi mitä teki ja treenit sai tehtyä kotona ihan kiireisenkin arjen keskellä helposti ja nopeasti. Kun liikunnasta oli vastuussa vain itselleen niin toki treenejä pystyi aina myös muokkaamaan itselle sopivaksi ja jos puhti oli jo valmiiksi pois tai aikaa ei ollut ihan koko treenille, niin harjoituksen pystyi helposti mielensä mukaan muokkaamaan vähän kevyemmäksi. Toisinaan jos intoa löytyi, niin saatoipa tehdä vähän extraakin.

Liikunnan into tempaisi minut vuosi sitten ihan toden teolla mukaansa ja hankin vihdoinkin sen salikortin. Nykyään kotoa löytyy käsipainojen lisäksi myös pump tanko, jolla saa sukkelaan vedettyä kyykyt ja maastavedot ihan olohuoneessa. Tilaakaan ei juuri suuremmin tarvita, joten hyvin mahtuu vähän pienemmässäkin asunnossa treenin tekemään. Ja kuulkaas on pysynyt mieli virkeänä ja jaksamista löytyy ihan eri tavalla kuin ennen! Nyt olen ollut Fitverstaan kyydissä jo yli kolme vuotta ja meno jatkuu edelleen. Ohjelmat päivittyvät aina uusiin, joten verkkokaupasta saa ohjelman loputtua ostettua aina uuden ja lisättyä myös halutessaan haastavuutta.

Itse olen niin mukavuudenhaluinen, että huonossa säässä ei tee mieli lähteä tuiskun ja viiman läpi pyöräilemään salille. Silloinpa se treeni helposti jääkin tekemättä. Kun on valmiina treeniohjeet sekä salille että kotiin, niin treenit ei jää välistä sateen tai kylmän tuulen takia. Se endorfiiniryöppy, mikä liikunnasta tulee, on niin mahtava, että pelkästään jo sen voimalla kantaa seuraavan päivän hyvillä mielin. Liikunnan myötä olen myös saanut nukkumiseni tasapainoon. Raskaan treenin jälkeen uni tulee paremmin eikä seuraavana aamuna töihin herääminen enää parin viikon päästä tunnu tuskaiselta. Olen myös huomannut että terveellisempi syöminen on suoraan verrannollinen liikunnan määrään. Heti kun tulee viikko, että liikunta jää välistä niin helposti tulee lipsuttua herkkuihin ja ajateltua, että eipä tällä nyt ole väliä kun pipariksi meni joka tapauksessa. Kun liikunnan pitää arjessa säännöllisenä niin mieliteotkin pysyvät kurissa eikä herkkuja tule popsittua niin salakavalasti. Oletteko huomanneet tällaista?


Omalla kohdallani liikunnan ujuttaminen arkeen on tapahtunut etukäteen suunnittelemalla. Olen ottanut kalenterin kauniiseen käteen ja merkinnyt aina edeltävällä viikolla treenit valmiiksi kalenteriin. Kun ne on aikataulutettu osaksi arkea niin lipsuminen on vähäisempää. Treenin jälkeen keho kiittää. Tiesittekö muuten, että liikunta näkyy myös suoraan kasvoista? Liikunta nimittäin saa aineenvaihdunnan toimimaan ja verenkierron parantuminen vaikuttaa suoraan ihon kuntoon. Iho näyttää heleältä ja terveeltä, mustat silmäpussit häviävät kuin itsestään ja veltto yleisolemus katoaa jo viikoissa. Liikunta vahvistaa myös hiusten kuntoa saaden ne kasvamaan nopeammin ja vahvempana. Myös kiilto hiuksissa lisääntyy. Pian huomaatkin, että peilistä katsoo ihan uusi ihminen.

Sano siis STOP tekosyille ja aloita jo tänään. Liikunta voi aluksi olla arkiliikunnan lisäämistä. Käveletkin raput hissin sijaan, pyöräilet töihin tai kierrät lähikauppaan vähän pidemmän lenkin kautta. On turha ajatella ettei liikunnalle ole aikaa. Nipistä vaikka somesta vartti päivässä ja huomaat nopeasti, että yhtäkkiä sinulla onkin monta tuntia ylimääräistä aikaa viikossa. Suosittelen kokeilemaan, voit jäädä koukkuun 😉
Fitverstas on mukana myös I love me -messuilla viikonloppuna. Löydät heidät osastolta 6R60. Käy siis tsekkaamassa paikan päällä millaisia treenipaketteja sieltä voisikaan syksyn piristeeksi löytyä. Aloitetaan askel hyvinvoivempaan minään jo tänään, yhdessä!

Instagramissa on käynnissä arvonta, missä voit voittaa vapaavalintaisen treenipaketin itsellesi. Käy osallistumassa!
Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti