tiistai 15. lokakuuta 2019

Pidätkö sinä riittävästi huolta hiuksistasi?

* tuotteet saatu Adesso.fi


Ihanaa tiistaita!

I love me -viikko jatkuu tänään uudella aiheella. Kerroin siis eilen postauksessa, että tämä viikko on blogissani erityinen ja sitä vietetään I love me -messujen kunniaksi teeman mukaisissa merkeissä. Jaan poikkeuksellisesti sisältöä tämän viikon jokaisena päivänä ja teemana on itsestä välittäminen ja huolehtiminen. Mukana on todella kiinnostavia yhteistöitä ja arvontoja. Sisältö ei pyöri pelkästään kosmetiikan ympärillä, joten vähän vaihteluakin on loppuviikosta tulossa. Kehotankin pysymään nyt hereillä ja ottamaan myös instagram tilini (@glitteri_addikti) seurantaan viimeistään nyt, ettei sisältö mene sinulta ohi! Nyt kuitenkin päivän aiheeseen.Pääsin tekemään yhteistyötä Adesso.fi verkkokaupan kanssa, joka on ihan tästä Turun naapurista Kaarinasta. Sain heiltä testattavaksi muutamia Naturativ sarjan tuotteita. Naturativ on NATRU-serfitioitu ja 100% luonnonkosmetiikkaa. Tuotteet ovat myös vegaanisia eli sopivat monenlaiselle kohderyhmälle. Naturativ tuotteissa käytetään vain kylmäpuristettuja kasviöljyjä, sillä silloin niissä säilyy vahingoittumattomana kaikki ravintorikkaat ja olennaiset ainesosat. Lisäksi tuotteissa käytetään kukkaisvesiä ja kasviuutteita, joiden vaikuttavat voimat tunnetaan kansainvälisestikin. Naturativ sarjassa on tuotteita koko perheelle, sillä tuotevalikoimassa on erikseen tuotteet myös miehille ja lapsille. Tuotteet ovat hellävaraisia, mutta tehokkaita eivätkä kuormita luontoa. Kaikki pakkauksetkin on kierrätettäviä. Kuulostaa siis aivan älyttömän hyvältä ollakseen totta tämä koko merkki!
Testaamani tuotteet ovat Naturativ sarjan hiustuotteita ja tänään pureudutaankin hiusten hoitoon. Käsi ylös kuka myöntää kärsineensä elämänsä aikana "huonoista hiuspäivistä". Minäkin myönnän. Varsinkin nuorempana ne huonot hiuspäivät olivat enemmän sääntö kuin poikkeus. Nykyään uskallan väittää ettei oikeanlaisella hiustenhoidolla niitä huonoja hiuspäiviä tule juuri koskaan. Voiko todella siis olla niin, että huonoihin hiuspäiviin vaikuttaa vain ja ainoastaan niiden kantaja omilla valinnoillaan?

Uskalla väittää että kyllä, juuri näin on. Vääränlainen hiustenhoito vaikuttaa hiuksiin enemmän kuin uskottekaan. Omalle hiuslaadulle väärät aineet voivat jopa vahingoittaa hiusta ja toisaalta taas eivät tuo esiin hiuksen parhaita ominaisuuksi. Tästähän hyvänä esimerkkinä toimii jo pitkään valloillaan ollut curly girl -metodi, jonka avulla monet ovat saaneet hiukset parempaan kuntoon. Ihan sama juttu liittyy myös koko hiustenhoitoprosessiin. Oma hiuslaatu on ensin analysoitava ja tunnettava, jotta niitä oikeita tuotteita osaa ostaa. Oma luonnonkihara ja pitkä hiukseni on pohjimmiltaan niin kuiva, että jos sitä ei kosteuta ja hoida oikein, muuttuu hius pörröiseksi hampuksi, joka takkuuntuu helposti. Nuorempana viis välitin hiustenhoidosta ja revin hiusharjalla yön aikana muodostuneita takkuja raivokkaasti, mikä sai hiukset katkeilemaan ja takkuuntumaan entistä helpommin. Loppujen lopuksi pää oli täynnä monihaaraisia katkenneita hiuksia ja hiuksia auki pidettäessä koko kuontalo näytti enemmän kesyttämättömältä pehkolta kuin kauniisti kihartuvilta hiuksilta.
Nykyään osaan hoitaa hiustani oikein ja se voikin paremmin kuin koskaan. Kuiva hius tarvitsee kosteutusta ja nykyään käytänkin viikottain hiusnaamiota. Hiusnaamiota voi käyttää myös suorille ja ohuille hiuksille, sillä se ylläpitää hiuksen kosteustasapainoa ja vahvistaa hiusta. Myös hiuspohjaa on hyvä hoitaa ja kosteuttaa, jotta se ei ala hilseillä kuivuudesta. Varsinkin talvi on meille suomalaisille vaikeaa aikaa hiustenhoidon osalta, sillä kuiva talvi-ilma saa hiukset pörrööntymään ja kuivattaa hiuspohjaa entisestään. Minulla on teille kuitenkin ratkaisu tähän ongelmaan.
Testaamani Naturativ korjaava shampoo oli kuin pelastus hiuksilleni. Tämä shampoo sisältää vain hellästi peseviä aineosia, joten se ei rasita tai kuivata päänahkaa. Shampoon viikuna sekä hibiscus-kiinanruusu -uutteet kosteuttavat hiusta. Avokadouute vahvistaa hiusjuuria ja sitruunauute parantaa päänahan verenkiertoa. Tuotteessa on raikas mutta mieto yrttinen tuoksu, joka on itse asiassa oikein miellyttävä ja aistikas. Tuoksu on minusta aika unisex, joten sopii sekä miehille että naisille. Parasta tässä shampoossa on ollut sen tuuheutta ja hiuksia vahvistava vaikutus. Harva shampoo nimittäin vaikuttaa tuuheuttavasti, mutta tämän kanssa hiukset saavat mukavasti ilmavuutta minkä huomaa heti jo pesun jälkeen. Hiukseni ovat olleet myös selvästi vahvemmat, sillä ne eivät ole katkeilleet nyt niin helposti eikä harjaan jää niin paljon hiusta kampauksen jäljiltä. Vaikka shampoota suositellaan erityisesti kuivalle ja vahingoittuneelle hiukselle, niin sanoisin että tämä sopii kyllä hyvin ihan kaikille hiustyypeille ja niin naisille kuin miehillekin.

Saman sarjan Naturativ korjaava hiusnaamio on myös aivan ehdoton lempparini nykyään ja käytänkin tätä säännöllisesti 1-2 kertaa viikossa shampoopesun jälkeen. Hiusnaamion uutteet ja öljyt parantavat hiusten kuntoa ja jättävät ne kiiltäviksi. Naamio on tehnyt hiuksistani uskomattoman pehmeät ja ne on helposti kammattavat vielä kahden päivän kuluttuakin pesusta, mikä on omien hiuksien kohdalla aika tavatonta. Naamio sisältää mm. E-, B- ja C-vitamiineja. B-vitamiinit stimuloivat hiusten kasvua ja tuuheuttavat hiuksia, minkä vaikutuksen olenkin jo saanut nähdä. Tässäkin on mieto yrttinen tuoksu, joka hieman minusta muistuttaa sitruunaruohon tuoksua. Purkki on valtavan iso, joten ihan heti ei tule loppumaan.
Pesuaineiden lisäksi sain testiin myös Naturativ hiusten muotoilusumutteen. Sumute lisää mm. hiusten kiiltoa ja vähentää pörröisyyttä. Tämän pitäsi olla myös oiva apu hiusten muotoiluun, mutta ainakaan omilla hiuksilla se ei toiminut. Sen sijaan huomasin tämän auttavan pörröisyyden taltuttamisessa ja kiiltoakin se toi hiuksiin mukavasti. Tuoksu on mieto laventeli, mutta tuoksu on niin mieto että sopii vaikkei muuten laventelin tuoksusta pitäisikään. Itse olen saanut tästä apua myös hiusten kosteutukseen ja tykkään suihkia tätä hiuksiin kauttaaltaan aina aamuisin ennen harjausta, mikä helpottaa harjan hiukumista hiuksissa. Riittoisa pullo tämäkin.
Omista hiuksista täytyy siis itse pitää riittävästi huolta, jotta ne voivat hyvin ja näyttävät hyviltä myös ulospäin. Tämä Naturativ sarja sopii minusta ihan kaikille hiustyypeille, sillä sen kosteuttavat ominaisuudet palvelevat erityisesti kuivaa hiusta, mutta tuuheuttavat ominaisuudet taas ohutta ja liukasta hiusta. Pakkauksetkin ovat minusta ajattoman tyylikkäät ja koska tuotteita ei tarvitse ottaa kuin pieni määrä, ne myös kestävät pienen ikuisuuden. Hinta-laatu suhteeltaan siis enemmän kuin erinomaiset tuotteet! Erityinen plussa vielä siitä, että vaikka tuotteet ovat täysin vegaanisia ja luonnonmukaisia, ne ovat erittäin tehokkaita ja hoitavia. Eivät latista hiusta tai jätä sitä rasvaiseksi.


ARVONTA

Pistetään vielä pieni arvonta käyntiin. Arvottavana on 30€ lahjakortti Adesso.fi verkkokauppaan ja palkintosummalla saa vaikka hankittua näitä ihania hiustuotteita itselleen. Arvonnan säännöt tulevat tässä.

* Arvontaan voi osallistua ihan jokainen jättämällä alle kommentin: kuinka sinä hoidat hiuksiasi? Jätä kommentin yhteyteen myös toimiva sähköpostiosoite, jotta saan voiton sattuessa sinuun yhteyden.

* Arvonta auki sunnuntaihin 20.10.2019 klo 21 saakka. Voittaja arvotaan maanantaina ja olen yhteydessä voittajaan sähköpostitse. Jos voittajaa ei tavoiteta 24h kuluessa, arvon uuden voittajan.

ALEKOODI

Sain teille lukijoille myös alekoodin, jos haluatte tutustua tähän hiustenhoitosarjaan hiukan edullisemmin. Koodilla NATURATIV  saatte lokakuun loppuun (31.10.2019) saakka -15% kaikista Naturativ hiustenhoitotuotteista. Verkkokauppaan pääset tästä.

Onnea arvontaan!
12 kommenttia on "Pidätkö sinä riittävästi huolta hiuksistasi?"
 1. Lisäkosteutusta pitäisi hiuksiin saada, niin kovin kuivat tahtovat olla. Pesen joka toinen päivä/tarpeen mukaan ja noin kerran viikossa teen hiusnaamion.

  tiinatorg@gmail.com

  VastaaPoista
 2. Pesemällä hiukset 2-3 päivän välein ja käyttämällä hiusöljyä :)
  anna_88@luukku.com

  VastaaPoista
 3. Pesen päivittäin hiukset, joten käytän hyvin hellävaraisia ja kosteuttavia tuotteita. Käytän hiuksille myös päivittäin kasviöljyjä, niillä saa huononkin hoitoaineen ihan uudelle tasolle :) Viikoittain tulee käytettyä myös kosteuttavia hiusnaamioita.
  haaruhainen@gmail.com

  VastaaPoista
 4. Sairastuminen autoimmuunisairauteen on tuhonnut hiukset ihan kokonaan. Pyrin hoitamaan niitä mutta olen jo päättänyt, että ajan pois kaikki ja pidän kaljun.

  VastaaPoista
 5. Hoidan hiuksiani riittävällä ulkoisella ja sisäisellä kosteutuksella.

  Kiinnitän myös huomiota hiustuotteiden ainesosiin - laatu näkyy hiusten kunnossa.

  VastaaPoista
 6. Pesen hiukset 2-3 päivän välein ja kerran viikossa käytän hiusnaamiota. Usein käytän myös jätettävää hoitoainetta ja tarvittaessa hiusöljyä. Paula.susanna@hotmail.com

  VastaaPoista
 7. Pesen hiukset kolmen päivän välein säästääkseni kuivaa hiuspohjaa. Pesun jälkeen käytän aina hiusöljyä ja joskus kun on aikaa, myös hiusnaamiota ennen pesua :). Koitan myös juoda paljon vettä.
  inkkarih@hotmail.com

  VastaaPoista
 8. Olen aika huono hoitamaan hiuksiani mitenkään, käytän luomushampoota mutta siihen se sitten jääkin. Riigxx@gmail.com

  VastaaPoista
 9. Pitäisi varmaan vähän paremmin hoitaa vielä hiuksia. Hiusnaamioita käytän pari kertaa viikossa ja pyrin joka pesun jälkeen käyttämään hiusöljyä latvoihin. Latvat mulla menee nopeasti hampuksi, vaikken mitään hirveyksiä tukalleni tee. :D Ja joskus kun päänahka tuntuu kuivalta, otan sulfaatittoman shampoon käyttöön. En viitsi joka pesulla sitä käyttää, koska huomaan hiusten rasvoittuvan paljon nopeammin sitten. s_kerola@hotmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi olkoon Satu, voitit arvonnan! Laitan sinulle sähköpostia :)

   Poista
 10. Hoidan hiuksia laittamalla latvoihin hiusöljyä ja silloin tällöin hiusnaamion :)
  hilsan@luukku.com

  VastaaPoista