maanantai 28. lokakuuta 2019

Vain parasta Suomesta, Authentic Finnish

* kaupallisessa yhteistyössä Authentic Finnish kanssaElämme globaalisti mielenkiintoisia aikoja. Ilmaston lämpenemisen myötä ollaan ehkä vihdoin havahduttu siihen, että kulutustottumuksia tulee muuttaa ja siihen vahvasti kytkeytyy lähituotannon suosiminen ja kotimaisuuden tukeminen. Ja oikeastaan kun asiaa miettii tarkemmin, niin miksi ihmeessä emme suosisi kotimaista. Suomen luonto on puhdasta ja tarjoaa aivan äärettömän tehokkaita ja ravitsevia raaka-aineita niin syötäväksi kuin vaikkapa kosmetiikkaankin. Se mitä käsitämme luonnonkosmetiikaksi, ei siis todellakaan tarvitse olla ihmeellisiä keitoksia useista eksoottisista raaka-aineista vaan super luomua ja laatua löytyy lähempää kuin uskottekaan.

Tänään esittelen teille kaksi super tuotetta, jotka ovat kotimaista tekoa ja lähtöisin siis suomalaisilta pientuottajilta. Olen vakuuttunut molempien tuotteiden ominaisuuksista ja se saikin minut miettimään, miksi kummassa haluamme aina kokeilla uusia ja erikoisia tuotteita, kun vanhan kansan viisauksissakin on niin paljon perää ja niinkin yksinkertainen luonnonaines kuin turve voi olla monia kalliitakin seerumeita tehokkaampi.

Sain testiin Lehto Peat Oy:n Organic Balance turvekasvonaamion, jota käytetään siis kasvonaamion tavoin. Turve on luonnon oma superaine, joka on syntynyt noin 6000 vuoden aikana maakerrosten syvyyksissä kuolleiden kasvien osasista. Hoitoturve sisältääkin runsain määrin mm. hyväksi havaittuja flavonoideja sekä muita antioksidantteja, joita ei pystytä synteettisesti jäljittelemään millään tavalla. Turpeeseen tiivistyy kasvien parantavat ainesosat, iholle hyödylliset bakteerit ja lisäksi turpeessa on fulvohappoja, jotka sitovat itseensä raskasmetalleja ja poistavat näin niitä elimistöstä. Iholle käytettynä turve siis syväpuhdistaa ihosoluja ja poistaa syvälle tunkeutuneita epäpuhtauksia ja ilmansaasteita. Turvenaamio myös parantaa ihon verenkiertoa ja kirkastaa ihoa. Myös akneiholle turve on erittäin hyväski, koska se tasoittaa ihon pH arvoa ja ihon bakteeritoimintaa. Turvekasvonaamioon ei ole lisätty mitään, se on ihan aitoa ja luonnollista turvetta, joka on nostettu maaperän syvimmistä kerroksista soita vahingoittamatta.

Olen käyttänyt turvenaamiota kerran viikossa. Turve on itsessään jo märkää, sillä se sisältää paljon nestettä, mutta se kuivahtaa melko nopeasti minkä takia turvetta pitää sivellä kasvoille paksumpi kerros kuin normaalia kasvonaamiota. Turvetta ei saisi päästää kuivahtamaan kasvoille. Naamiota pidetään kasvoilla 10-15 min jonka jälkeen ylimääräinen turve pyyhitään pois ja kasvot huuhdellaan. Turve itsessään ei purkissa tuoksu millekään, mutta kasvoille sivellessä on havaittavissa mieto maaperän tuoksu pienellä häivähdyksellä rautaa. Se ei minua sinänsä häiritse, sillä haju on mieto eikä oikeastaan edes ällötä minua. Turve tuntuu kasvoilla ihanan viileältä ja kostealta, mutta turpeen kuivuessa tuntee pientä nipistelyä ja kiristelyä iholla. Tähän pisteeseen ei turvetta kannata päästää, sillä kuivuessaan sitä on todella vaikea poistaa iholta. Suosittelenkin sivelemään turvetta ihan oikeasta paksun kerroksen, jotta kosteus riittää vaikutusajaksi. Ensimmäisellä kerralla itse laitoin aivan liian ohuen kerroksen turvetta ja se junttautuikin ihoon niin tiukasti, että hankasin sitä märällä pyyhkeellä hetkisen ennen kuin sain kasvot puhtaiksi.
Turvenaamio on helppo levittää ja se tuntuukin iholla pehmeältä. Pois pesun jälkeen olen huomannut kasvoilla tervettä punakoitumista, mikä johtuu verenkierron vilkastumisesta. Punaisuus kestää kasvoilla noin puoli tuntia, mutta tasoittuu kyllä. Samalla olen myös tuntenut ihon hengittävän aivan eri tavalla kuin normaalin pesun jälkeen. Ihan kuin ihoni haukkoisi happea jokaisella ihosolullaan. Tunne on jännä. Itselläni ei ole kovin suuria ihohuokosia muutenkaan, joten siihen en osaa ottaa kantaa, pienentääkö turve ihohuokosia vai ei. Puhtaaksi ja pehmeäksi se kyllä ihon jättää ja haluan ainakin uskoa, että sen lukuisat vaikuttavat aineet hoitavat ihoani naamion vaikutusajan. 300ml purkki on iso ja riittoisa, mutta turvenaamioita on Authentic Finnish verkkokaupassa myytävänä myös yksittäispakatuissa annospusseissa täällä.
Toinen ylivoimaisesti ehkäpä yksi kaikkien aikojen suosikkituotteeksi noussut ihonhoitotuote on tämä Linnunradan tilan Hamppukuusenpihkavoide. Hehkutin tätä jo jokunen aika sitten instagramin puolella ja nyt jatkan ylistyslaulua myös tällä blogissa. Tämä pieni metallirasia tulee kauniissa pahvisessa lahjarasiassa ja voi tuntua näin katsottuna mitäänsanomattomalta. MUTTA, rasia kätkee sisäänsä todellisen ihmevoiteen. Voiteiden aatelisen!
Olen vuosia kärsinyt talvella halkeilevista sormenpäistä. Haavaumat tulevat heti ilmojen kylmettyä ja häviävät kun säät lämpenevät. Haavaumat ovat syviä viilto suoraan kynsien taitteessa sormenpäissä ja voin kertoa, että ne on super kipeitä ja rajoittavat aika paljon tekemistä kun mihinkään ei voi koskea ilman suurta kipua. Mikään rasva, vaseliini eikä salva ole tähän ongelmaa auttanut. Haavaumat ilmestyivät mulle taas sormiin heti syyskuun loppupuolella ja testasin hieroa tätä hamppukuusenpihkavoidetta iltaisin yön ajaksi vaikuttamaan sormenpäihin. Hämmästykseni oli valtava kun kahden päivän kuluttua haavaumat oli tiessä! Ihan oikeasti. Ja ne on pysyneet tiessä, kun olen iltaisin pienen sipaisun voidetta hieronut ennaltaehkäisynä sormenpäihin. Olen myyty ja kiitollinen, että sain tämän ihmevoiteen testiin.
Hamppukuusenpihkavoide tehdään kylmäpuristetuista hampunsiemenistä, kuusenpihkasta ja mehiläisvahasta. Voide on hieman vaseliinimaista, mutta silti paljon paljon kevyempää kuin perinteiset vaseliinit ja se imeytyykin todella hyvin ihoon. Tosin jäähän tästä hieman rasvainen tuntu näppeihin, joten ei tämä ihan päiväkäyttöön ehkä sovellu kuitenkaan. Hamppuöljy kosteuttaa, ravitsee ja uudistaa ihoa. Se sisältää myös luontaisesti paljon E-vitamiinia, joka on tunnettu antioksidantti. Hamppukuusenpihkavoide on antibakteerinen ja tarkoitettu haavojen ja kovettumien hoitoon. Voiteessa on mieto raikas kuusen tuoksu, joka ainakin minua iltaisin rauhoittaa aisteja kovasti. Ja kuten jo sanoin, tämä voide todella tehoaa. Ei siis enää tyhjiä lupauksia ja turhautumista kovettuneiden kantapäiden tai pitkään vaivaavien haavaumien kanssa. Tässä on tuote, jolle ei vertaista löydy!haavan hoito


Loppuun haluan sanoa vielä muutaman sanasen Authentic Finnish verkkokaupasta. Kyseinen verkkokauppa myy vain ja ainoastaan uniikkeja laadukkaita suomalaisia tuotteita. Verkkokaupasta voit tehdä löytöjä pienyrittäjien tuotteista mutta myös vähän isompienkin kotimaisten tuottajien tuotteista. Valikoimasta löytyy tuotteita sisustuksesta, kauneudesta, koruista, muodista ja hyvinvoinnista. Tuotteita myydään niin kotimaisille kuin kansainvälisillekin asiakkaille, joten jos suomalaisuutta tarvitsee ulkomaalaisille brändätä, niin tässä on kauppa josta löytyy tuliaiset myös maailman toiselle puolelle viemiseksi. Authentic Finnish on minusta nerokas tapa tuoda suomalaisuutta ja meidän huippuosaamista enemmän esille. Korostetaan sitä, että läheltäkin löytyy aivan uskomattomia tuotteita ja meillä Suomessa on todellakin taitoa ja kykyä luoda jotain uniikkia.


ALEKOODI

Jos haluatte kokeilla turvekasvonaamiota ja hamppukuusenpihkavoidetta hiukan edullisemmin, niin minulla olisi teille tarjolla alekoodi. Alekoodilla glitteriaddikti-20 saatte molemmista tuotteista hinnasta pois -20% ja koodi on voimassa tämän viikon eli 3.11.2019 saakka. Koodi toimii siis vain turvekasvonaamioon sekä hamppukuusenpihkavoiteeseen.

Instagramin puolella käynnissä myös arvonta, jossa arvotaan 30€ lahjakortti Authentic Finnish verkkokauppaan. Käy osallistumassa (@glitteri_addikti).

Suositteko kosmetiikassa kotimaista? Entä oletteko koskaan kokeilleet turvetta ihonhoidossa?
2 kommenttia on "Vain parasta Suomesta, Authentic Finnish"
 1. Oho, nyt olikin mielenkiintoisen kuuloisia tuotteita! Etenkin tuo hamppukuusenpihkavoide kuulosti todella kiinnostavalta ja hyvältä :)

  Suomessa on kyllä paljon loistavia tuotteita ja ainesosia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on, onneksi tietoisuus suomalaisten tuotteiden laadusta ja tehoaineista on alkanut vihdoin saada osaksi enemmän kiinnostusta ja uskon että tulevaisuudessa nähdäänkin entistä enemmän monipuolisia kotimaisia kauneustuotteita :)

   Poista