keskiviikko 23. lokakuuta 2019

Mikä ihmeen zero-waste luomiväri?

* saatu ilmaistuote Ecco-verde Onko olemassa zero-waste värikosmetiikkaa? Entä mikä on irtopigmentti? 

Tänään etsitään vastauksia näihin kysymyksiin, kun tutustutaan normaalista poikkeaviin luomiväreihin. Yleensä käsitämme luomivärit yksittäisinä nappeina tai kokonaisina luomiväripaletteina. Myönnän itse ostavani toisinaan luomivärejä ihan niiden kauniin ulkoasun eli sen paletin perusteella vaikka paletissa olevia sävyjä minulta saattaisikin jo valmiiksi löytyä muista omistamistani luomiväripaleteista. Tiedän, tyhmää ja epäekologista! Minkäs teet, kun on suuri heikkous juuri niihin luomiväripaletteihin. Ja en ole tämän ongelman kanssa yksin, tämän tiedostavat myös meikkibrändit, jotka tekevät toinen toistaan upeampia luomiväripaletteja.

Nyt sain kuitenkin tilaisuuden tutustua ekologisiin luomiväreihin, jotka eivät houkuttele ostamaan pelkän paletin kannen perusteella vaan ihan muilla syillä. Ecco-Verde lähetti minulle testiin tämän lähes zero-waste värikosmetiikaksi tituleerattavan luomiväripakkauksen, joka herättään mielenkiinnon heti jo sen erikoisen pakkauksen perusteella.

Tämä luomiväripakkaus on Everyday Mineralsin Ever After setti, joka sisältää kahdeksan pientä purkkia luomivärejä sekä pienen siveltimen. Omasta pakkauksesta sivellin puutui. Postipaketti on kärsinyt matkalla sen verran, että sen kulma on revennyt ja sivellin todennäköisesti pudonnut sieltä pois. Pari luomiväriä oli myös auennut, mikä oli vähän sotkenut pakkausta, mutta onneksi ei pahasti ja väriä oli silti purkeissa vielä runsaasti jäljellä.

Everyday Minerals on Texasilainen yritys, joka valmistaa luonnollisia sekä luontoa säästäviä meikkituotteita. Yrityksen kantavana arvona on tehdä laadukkaita, mutta silti edullisia tuotteita. Luontoa tämä todellakin säästää. Miettikään niitä isoja muovisia luomiväripaletteja, jotka ensinäkin vievät kaapissa ihan valtavasti tilaa ja toiseksi jättävät jälkeensä myös turhaa muoviroskaa. Harva myöskään muistaa irroittaa paletista ne tyhjät metalliset pannut, jotka kuuluisivat metallinkeräykseen. Tästä luomiväripakkauksesta ei synny jätettä juuri lainkaan. Pienet luomiväripurkit on aseteltu kauniiseen riviin pahviseen munakennoa muistuttavaan alustaan. Päällä on ohut pahvinen kauniisti kuvioitu kääre, joka toimii ostohalujen houkuttimena, mutta myös luo kauniin visuaalisen ilmeen pakkaukselle. Molemmat pahvit voi kierrätää pahvinkeräykseen. Jäljelle jää vain nuo pienet muoviset purkit, jotka eivät vie juuri ollenkaan tilaa ja tuotteen loputtua roskaa syntyy vain tuon pienen purkin verran. Kuinka kätevää!

Olemme usein myös tottuneet siihen, että luomivärit on tiukkaan pressattuja kiinni pannuissa. Nämä luomivärit ovat kuitenkin jauhemaisia irtopigmenttejä, mitä moni voi vierastaa. Itsekin vierasti aluksi, sillä pelkäsin näiden aiheuttavan hirveää sotkua. Turhaan, näitä oli varsin kätevä käyttää. Purkin reunasta näkee heti, mikä väriä purkin sisällä on. Kansi tosin kannattaa avata varovaisesti eikä ainakaan aivastella tai puhallella purkkin päin, kun korkki on auki. Muutoin saattaa olla glitteriä joka puolella. Ihastukseni irtopigmenttejä kohtaan nousi näiden myötä aivan uusiin lukemiin! Ihan jokainen sävyistä oli todella pigmenttinen ja väri tarttui helposti. Toisin kuin monissa pannuissa olevissa luomiväreissä voi olla eroja ja hankaluutta saada väriä irti pannusta, näiden irtopigmenttien kanssa sitä ongelmaa ei ole. Pieni dippaus siveltimellä purkkiin, veto luomelle ja voilá. Näissä on todella upeat hehkuvat sävyt ja osassa myös runsaammin glitteriä mukana. Voisin aivan hyvin kuviella tekeväni koko silmämeikin näiden kahdeksan sävyn avulla. Toistaiseksi olen kuitenkin ottanut muista paleteista tukea, sillä sävyt ovat melko vaaleita kahta lukuunottamatta. Irtopigmenttien vahvuus on siinä, että pigmenttiä löytyy ja niitä on helppo käyttää. Sivellintä ei tarvi montaa kertaa purkissa käyttää kun silmissä on jo sellainen säihke, että oksat pois.

Sävymaailma näkyy kädessä olevista swatcheista. Toki kimalle ei tässä kuvassa näy, joten täyttä oikeutta nämä upeat hohtavat sävyt eivät nyt valitettavasti saa. Sävyissä on kaksi tummempaa ruskeaa, joilla saa silmiin hiukan intensiivisyyttä. Yksi sävy on keskitumma vähän tuhkanharmaan ja lilan vivahteinen. Loput sävyt on vaaleita ja vaaleanpunaisen eri sävyjä. Jos haluat kurkata täydelliset sävyt, niin käy katsomassa täältä

Koska nämä värit ovat niin pigmenttisiä niin uskon pienin purkkien kestävän käytössäkin pitkään. Väriä kun ei todellakaan tarvitse paljon, jotta lopputulos on näyttävä. Ihastuin tähän settiin, sillä esimerkiksi matkameikkilaukkuun luomivärejä pakatessa nämä voisivat olla hyvä vaihtoehto. Tilaa kun nämä eivät vie juuri ollenkaan, ja silti mukaan saa kattavan valikoiman eri sävyjä. Näitä on myös helppo levittää ja blendata. Sävyjä voi myös sekoitella keskenään. Ja hei, vaaleimpia sävyjä voi käyttää myös highlighterin tapaan. Tummalla saa taas kivat rajaukset silmiin. Melko monipuolinen setti siis!

Tässä vielä yksi meikkilook luotuna näillä irtopigmenteillä. Tumman punaisen olen ottanut toisesta paletista, mutta vaalean liikkuvalla luomella näkyvän sävyn tein käyttäen Everyday Mineralsin irtopigmenttejä. Ja uskokaa tai älkää. Tuossa on luomella kaksi pyyhkäisyä väriä ja näin intensiivinen lopputulos. Olen myyty!

Ecco-verde muuten myy hurjan paljon ihania luonnonkosmetiikka tuotteita ja heidän valikoimansa on todella kattava. Suosittelen käymään vierailemassa heidän verkkokaupassaan ja ihastumassa, sillä valikoimissa on monia varmasti sinullekin uusia brändejä ja kiinnostavia tuotteita. Verkkokauppaan pääset tästä.


Oletko kuullut Everyday Mineralsista tai törmännyt vastaavaan zero-waste värikosmetiikkaan?
4 kommenttia on "Mikä ihmeen zero-waste luomiväri?"
 1. Näyttävät ja kuulostavat kyllä aivan ihanilta! Täytyy testata :D

  VastaaPoista
 2. Minulla oli kovin mineraalimeikkibuumi joskus vajaa kymmenen vuotta sitten, ja vieläkin niitä on tallessa kun ovat niin valtavan riittoisia. Kyllästyin kuitenkin juuri tuohon irtopigmentin suurimpaan ongelmaan eli sotkuun ja sen vuoksi ne jäivät arkikäytöstä pois. EDM on kyllä hyvä merkki <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No uskon, että on riittoisia! Sotkun voi varmasti välttää sillä, että purkit pitää pystyasennossa, jolloin korkin avatessa se jauhe ei leviä niin helposti. Varovaisuutta toki hiukan vaatii, mutta on minusta sen arvoinen <3

   Poista