sunnuntai 13. lokakuuta 2019

Kosmetiikka huti osa 3Tänään palataan taas pitkästä aikaa kosmetiikka huti postauksen pariin. Postauksen idea on siis se, että kerron tuotteista jotka eivät MINUN mielestäni ole hyviä tai itsellä toimineet käytössä lupausten mukaisesti. Tämä postaus on kirjoitettu täysin subjektiivisista kokemuksista, joten toivon että myös luette tätä yhtä lailla kriittisesti kuin postauksia, joissa kehun hyviksi havaitsemiani tuotteita. Kosmetiikassa nimittäin täytyy aina huomioida jokaisen yksilöllinen ihotyyppi, mieltymykset, ihon ikä ja monet muut tekijät, jotka vaikuttavat siihen millä tavalla tuotteet toimivat ja reagoivat käytössä. Usein kuitenkin niin sanotut huonot tuotteet eivät useamman henkilön mielestä toimi, vaikka ne joillakin saattavat toimia. Niinpä tämän postauksen idea on vain kertoa omakohtaisesti kokemuksista ilman, että varsinaisesti haukun mitään tahoja. Toisaalta on hassua, miksi minun tarvitsee näin paljon selitellä ja tavallaan myös vähän anteeksipyydellä sitä, että kirjoitan negatiivista jostakin joka ei minulla toiminut. Jotenkin suomalaisuus pitää sisällään sen, että positiivisista kokemuksista ei juurikaan sanota ääneen, mutta negatiivisia ajatuksia ääneen lausujaa pidetään automaattisena vähän valittajatyyppinä ja näin ollen myös sitä pidetään pahana. Kannustaisinkin ihan jokaista miettimään omaa asennetta palautteenantoa kohtaan. Hyvistä asioista saa ja pitää uskaltaa sanoa ääneen, mutta myös huonot kokemukset voi rohkeasti tuoda esiin, jotta toimintaa/palvelua/tuotetta voidaan kehittää. Oletteko törmänneet itse vastaaviin kokemuksiin?

Nyt kuitenkin pidemmittä höpinöittä itse aiheeseen. Mielelläni kuulen myös teidän kokemuksia, ovatko tuotteet teillä toimineet vai eivät. Käy siis jätä kommenttia postauksen lopussa.
Otetaan ensimmäisenä tarkasteluun tämä Ikoon dry shampoo foam, joka on siis vaahtomaisessa olomuodossa oleva kuivashampoo. Otin tämän testiin suurella mielenkiinnolla, koska tämä oli kuivashampoo markkinoilla jotain aivan uutta ja ennenkuulumatonta. Purkkia ravistetaan ensin, jotta tuote sisällä sekoittuu kunnolla. Sitten otetaan noin golf pallon kokoinen annos vaahtoa kädelle. Minua hämmensi tämä aivan suunnattomasti, sillä vaahto toi mieleen teiniaikojen muotovaahto kokemuset, jotka eivät olleet kovin hyviä. Vaahtoa hierotaan aivan hiusten tyveen ja sen kuivahtaa yllättävän nopeasti eikä jätä hiuksia märäksi. Mutta se suurin kysymys eli onnistuiko tämä tekemään hiuksista puhtaammat ja tuuheammat? Valitettavasti on todettava että ei onnistunut. Normaalit kuivashampoot freesaavat hiuspohjan ja hiukset siten, että rasvaisuus ja kiilto häviää sekä hiukan tuuheuttakin saa hiusten tyveen. Tämä ei tehnyt oikein mitään. Hiukset näyttivät edelleen yhtä likaisilta ja lyttääntyneiltä kuin ennen tuotteen levitystä. Hiukan ehkä tukea sai hiuksiin, mutta sen asian hoitaa hyvin hiuslakkakin. Ei mennyt jatkoon minulla.
Tästä Wander beautyn peel off naamiosta kirjoitinkin syyskuun roskapostauksessa. Heitin tämän pois, koska tämän pois repiminen sattui aivan hemmetisti enkä huomannut käytön jälkeen ikinä mitään muutosta kasvoilla. Peel off naamion pois repiminen tietysti jonkun verran tuntuu, mutta ei sen pitäisi näin paljon sattua. Jotenkin naamio tarrasi ihoon kiinni todella tiukasti. Parempiakin naamioita olen käyttänyt.
Tämä Minetan itseruskettava kasvovoide tuli jostain Lookfantastic boksista ja testailin tätä useaan otteeseen ennen kuin lopulta tulin siihen tulokseen, ettei tämä rusketa yhtään. En tiedä onko väri niin vaalea, ettei sitä itse havaitse mutta ihan tosi, en koskaan huomannut merkittävää muutosta kasvoilla voiteen käytön jälkeen. Tosin voide oli kyllä aika kivasti kosteuttava, mutta minulla on käytössä parempiakin kasvovoiteita, joten ihan pelkästään sen takia en viitsi tätä käyttää. Harmi ettei toiminut, koska talvella olisi ollut kiva lisätä hiukan väriä lakananvalkoisille kasvoille.
Tämä vaikutti aluksi todella kiinnostavalta tuotteelta. Kyseessä on SGX NYC 3-in-1 dry texture spray, jossa on yhdessä tuotteessa kuivashampoo, hiuslakka ja volyymi. Ensinnäkin on sanottava, että tuote haisee ihan hirveälle. Mulle tulee hajusta ihan mieleen joku myrkky ja se ei yhtään helpottanut purkkiin tarttumista. Toiseksi en huomannut tässä mitään kuivashampoota muistuttavaa lopputulosta ja hiuslakaksikin tämä oli todella huono. Höh, olisin niin kovasti halunnut tämän toimivan.
Mulla alkaa pian usko loppua Cliniquen tuotteiden kanssa. Tiedän, että merkillä on monia vannoutuneita käyttäjiä, mutta itse en ole löytänyt vielä yhtään toimivaa tuotetta. Tämä high impact mascara oli aivan totaalinen floppi. Pieni harja oli hyvä ja valoi toivoa, että ehkä tästä tulee vielä uusi luottoripsarini. Mutta väri ei tarttunut harjasta ollenkaan tasaisesti ripsiin ja klimppasi kaikki ripset yhteen, joten lopputulos oli enemmän kuin karmea. Lopuksi oli luovutettava ja todettava, ettei tämä ainakaan omille aika tuuheille ripsille ole lainkaan hyvä tuote.


tuote saatu


Toinen ripsiväri pettymys oli tämä Boho volume & green mascara. Pakkaus oli kiva ja ihastuin Bohon luonnonmukaisuuteen ja ekologisiin meikkeihin. Tässä ripsivärissä massa oli kuitenkin niin kuivaa ja tönkkö, ettei se tahtonut irrota harjasta ollenkaan ripsiin. Se mitä sain ripsiin tarttumaan, ei todellaan antanut volyymia ja tuuheutta vaan näytti jotenkin aivan säälittävältä ripsissä. Ripsivärissä massan tulee kuitenkin olla sen verran kosteaa (joskin ei nyt ihan juoksevaa) että se tarttuu helposti ripsiin ja sen saa hyvin vedettyä harjalla tyvestä kohti ripsen kärkiä. Tätä sai työstää todella kovasti, että väriä sai juuri mitenkään kauniin oloisesti asettumaan.


tuote saatu


Mossan tuotteet ovat ihania ja mulla onkin monta uutta suosikkia, joista tulen teille pian kirjoittamaan toisessa postauksessa. Tämä Mossan kirkastava kasvonaamio ei kuitenkaan mulla oikein toiminut. En huomannut tämän käytön jälkeen iholla mitään muutosta enkä myöskään suuremmin kosteuttavaa vaikutusta. En tiedä tuleeko naamiota levittää iholle sitten niin valtavan paksu kerros, että sen vaikutus tulisi esiin. Täytyy testailla vielä muutama kerta, mutta tähän astinen ei suuremmin vakuuta.
Dermosilin tuotteissa olen huomannut suurta vaihtelua. Jotkut tuotteet ovat aivan loistavia ja jotkut eivät toimi lainkaan. Pettymyt oli tämä tyrni käsivoide. Tuoksu tässä on aivan ihastuttavan herkullinen ja makea, mistä itse pidän. Mutta kosteutta tämä ei anna käsillä lainkaan. Minusta jopa tuntuu, että vaikutus on hiukan kuivattava. Rasva on myös tosi liurua ja on siksi vähän epämiellyttävä levittää, sillä ohut koostumuskin tuntuu siltä, ettei se kosteuta yhtään.


Tällainen setti tällä kertaa. Oliko mukana tuttuja tuotteita? Kiinnostaisi kuulla teidän kokemuksia näistä, joten jätä ihmeessä kommenttia. Aikaisempia kosmetiikka huti postauksia voit käydä lukemassa osa1 täältä ja osa2 täältä.

Pssst... Pysykää kuulolla ja ottakaa blogi seurantaan, sillä nyt on pian tulossa todella kiinnostavia arvontoja ja postauksia ihan lähiaikoina!
12 kommenttia on "Kosmetiikka huti osa 3"
 1. Tuo Bohon ripsiväri ei toiminut mullakaan, ei sitten ollenkaan, mutta se sarjan uudempi ripsiväri on taas paljon parempi! Siitä tykkään :) Ja muutenhan mulla on aikamoinen kasa Boholta suosikkeja, esim. puuteri, luomivärit, poskipunat jne. Mutta ripsivärit on muutenkin mulle kategoria, jossa harvoin löytyy kultaa. Tosin viime viikolla vinkkasin Instassa yhdestä, joka on ehkä kaikkien aikojen paras ripsiväri ikinä. Täytyy siitä kirjoittaa myös blogin puolelle :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On muuten ihan totta, mullakin on vaikea löytää huippu hyviä ripsivärejä ja olenkin niiden suhteen aika kranttu. Tosin Boholta löytyy niin kuin sanoit, loistavia tuotteita muissa kategorioissa. Itsekin rakastan merkin huulipunia ja luomivärejä. Täytyykin käydä kurkkaamassa mikä sun luottoripsiväri on ;)

   Poista
  2. Minun ripsissäni tuo taas oli oikein hyvä, luonnonkosmetiikan ripsiväriksi erittäin hyvä! Negatiivisten kokemusten jakamista ei tarvitse minun mielestäni puolustella tai pyydellä anteeksi 😀
   Minä kuitenkin puolustan tuota ripsaria sen verran, että tuon pakkauksen on täytynyt olla viallinen! Ota ihmeessä maahantuojaan yhteyttä ja pyydä uusi 😊

   Poista
  3. Hei onpa kiva kuulla, että sulla tuo ripsiväri toimi! Itse olen kyllä todella ronkeli ripsivärien suhteen ja tiedostan sen itsekin. Ehkä tälle voisi joskus antaa vielä uuden mahdollisuuden, mutta itse en ala tuota ostamaan. Sitä toista uudempaa ripsiväri ehkä mieluummin testaan :D

   Poista
 2. Heh, mulla on samanlainen postaus työn alla ja aloitin sen just samalla tavalla eli tyyliin pyytämällä anteeks sitä, että kerron mielipiteeni, joka ei oo ihan niin positiivinen kuin yleensä :'D Toi on hassua, mutta samalla tiedän kuinka ihmiset pahoittaa vähän turhankin herkästi mielensä siitä, jos joku sanoo jotain poikkipuolista jostain asiasta, mistä he itse pitää. Se on aika hassua, että porukka ottaa tollasia asioita niin henkilökohtaisesti, kun ei tällaisissa postauksissa tai mielipiteissä ylipäänsä hyökätä ketään ihmistä vastaan vaan kerrotaan perustelujen kanssa, miksi joku tuote ei oo toiminut.

  Toi Cliniquen ripsari oli munkin mielestä todella huono. Ikoon kuivashampoovaahto taas on ihan ok tavaraa, mutta ei todellakaan voita esim. Batistea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä hehh :D Ei tarvi minusta pyydellä anteeksi mutta se on jännä miten heti ensimmäisenä tulee mieleen juuri tuollaisia anteeksipyytäviä ajatuksia. Mutta minua ainakin kiinnostaisi kovasti lukea muiltakin näitä "ei toimimattomien kosmetuotteiden" arvioita, koska kyllä niissä yleensä jotain perää on ja voi vähän katsoa mitä ostaa ja mitä ei tarvi ostaa.

   Jep, mä en myöskään ymmärrä miksi niistä pitää henkilökohtaisesti pahoittaa mielen kun ei siinä kuitenkaan ketään ihmistä loukata vaan kerrotaan vain oma mielipide. Minusta nyt muutenkin lähtökohtaisesti kaikkeen sisältöön tulee suhtautua kriittisesti ja tulkita niitä hyviäkin kokemuksia niin että ostaa testiin sellaisia mitkä sopivat omalle ihotyypille. Ei ne hehkutetutkaan tuotteet sovi ihan jokaiselle vaikka jollakin ne voi toimia aivan loistavasti.

   Poista
 3. Mä en tiennyt että toi itseruskettava on kasvoille. 😅 Damn, nyt harmittaa että käytin sitä jalkoihin. Ja ite tykkään näistä hutipostauksista, vaikkei tällä kertaa ollu muita tuttuja kuin toi ir.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh no eipä sillä väliä toisaalta mihin sitä laittaa. Vaikutus on varmasti kuitenkin kaikkialle sama.
   Kiva kuulla, minustakin on kiva lukea näitä hutipostauksia vaikka aika vähän näistä kirjoitellaan.

   Poista
 4. Tää on oikeasti aina niin jännä miten maut menee. High Impact on yksi mun suosikkimascaroista. Mulla on itsellä todella tuuheat mutta lyhyet ripset ja niissä se toimii. :)

  Dermosilista olen samaa mieltä. Mulla on muutamia en voi elää ilman tuotteita ja sitten osa ihan täysiä huteja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä :D No mutta huippua, että se sulla toimii noinkin hyvin! Tottahan ripsien pituus, paksuus ja liukkaus vaikuttavat aika paljon siihen miten ripsiväri toimii kullakin.

   Jep, aika jännä miten Dermosililla on niin laidasta laitaan tuotteita. Mutta aika hyvin saa onneksi vihiä asiakaspalautteiden perusteella heidän sivuiltaan mitkä tuotteet toimii ja mitkä ei.

   Poista
 5. Mulla on myös tuo ikoon märkä kuivashampoo ja olen sitä pari kertaa kokeillut. Tuo kyseinen tuote ei täälläkään ole ollut mielene eikä ole tuottanut mieluista tulosta jota kuivashampoolta tai hiuspuuterilta odottaisi. En ostaisi lisää käytettyäni tuon loppuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kyllä se oli tuon kohdalla todettava että on muita miljoona kertaa parempia kuivashampoita. Mä en viitsinyt käyttää edes loppuun, sillä mun hiuksille se ei toiminut yhtään :(

   Poista