torstai 20. kesäkuuta 2019

Tee se itse kasvonaamio


Kasvonaamiot on olleet viime aikoina kovasti pinnalla ja ihonhoito innostuksen myötä yhä useammat käyttävätkin säännöllisesti erilaisia sheet maskeja ja suoraan iholle levitettäviä naamioita. Olen itsekin kasvonaamioiden suurkuluttaja ja välillä hiukan hirvittää se muoviroskan määrä joka tulee yksittäispakatuista kertakäyttönaamioista. Naamiot on kuitenkin erinomainen tapa antaa kasvoille tehokosteutusta ja naamion avulla tehoaineet imeytyvät syvälle ihoon. Tykkään testailla erilaisia ja eri merkkisiä naamioita ja käytänkin kosteuttavien naamioiden rinnalla syväpuhdistavia sekä peel off naamioita. Tänään ostin muutaman mielenkiintoisen naamio uutuuden, josta halusin kertoa myös teille. Jos juhannuksena saunan päätteeksi haluat antaa tehohoitoa kasvoille, niin kokeiltaa ihmeessä jotain kasvonaamiota!



Löysin Tokmanilta tämän Garnierin uutuuden eli kuivanaamion ja seerumin samassa paketissa. Seerumi on pussin alaosassa ja kun naamio otetaan käyttöön, seerumi puristetaan pienestä reiästä pussin yläosaan, jossa itse kasvoille laitettava levänaamio on. Naamio imee seerumin itseensä ja se on välittömästi tämän jälkeen käyttövalmis. Neste on erillisessä osiossa siksi, että naamio olisi mahdollisimman raikas ja tuore, kun se otetaan käyttöön. Nestettä on pussin alaosassa aika valtavasti ja tässä minulle konkretiroitu se, miten paljon kosteutta kasvoille naamion avulla saadaan siirrettyä. Jos nimittäin itse alkaisin noin valtavaa määrää nestettä pipetöimään kasvoille, niin urakka olisi varmaan ihan loputon projekti. Ihan hauska idea jos tämä pakkaus toimii käytännössä. Seerumi sisältää mm. hyaluronihappoa ja c-vitamiinia. Maskin hinta oli vajaa 4 euroa.




Eniten kaikista ostoksistani olin kuitenkin innoissani näistä pienistä napeista. Arvaako kukaan mitä nämä voisivat olla?

Kyseessä on kokoon puristettu kasvonaamioarkki, joka on tehty bambukuidusta. Napit on yksittäispakattu pieneen muovikääreeseen, mutta roskaa tulee huomattavasti vähemmän kuin yksittäispakatuista kasvonaamioista. Näissä juju on se, että saat itse päättää minkälaisen kasvonaamion haluat tehdä. Kuvassa näkyvä muoviastia täytetään hoitonesteellä ja puristettu naamioarkki pudotetaan nesteeseen imeytymään. Naamio on käyttövalmis, kun se on imenyt kaiken kupissa olevan nesteen. Naamio käytetään tämän jälkeen aivan normaalisti kasvoilla noin 15 minuuttia, jonka aikana valitsemasi tehoaineet imeytyvät iholle.

Kuulostaa tosi hauskalta, eikö! Ja koko pussi, jossa 20 naamiota, maksoi vain 2 euroa. En ole vielä suunnitellut mitä hoitotuotteita aion näissä naamioissa käyttää, mutta ainakin hyaluronihappo tulee olemaan hyvä vaihtoehto ja sen lisäksi varmasti jotain muitakin seerumeita ja tehoaineita. Nähtäväksi jää miten nämä toimivat, mutta jos toimivat niin tosi edullinen ja ekogolisempi vaihtoehto yksittäispakatuille naamioille.



Ostin testattavaksi myös puuhiiltä ja teepuuöljyä sisältäviä kuplanaamioita. Näissä ei ilmeisesti ole erikseen sitä maskia, joka kasvoille laitetaan, vaan neste sivellään suoraan kasvoille missä se alkaa kuplia ja puhdistaa ihoa. Olen testannut useampia kuplanaamioita ja tykkään niistä kovasti, sillä ne tuntuvat puhdistavan ihohuokoset todella hyvin. Kuplien poksuminen kasvoilla tuntuu myös erittäin hauskalta. Silloin tällöin käytettynä kuplanaamiolla saa siis syväpuhdistettua ihohuokoset ja iho tuntuukin käsittelyn jälkeen aina hengittävän ihan eri tavalla. Tämä paketti sisältää neljä naamiota ja hintaa koko paketille tuli 2 euroa. Hyvin edullinen tämäkin kokonaisuus vaikkapa verrattuna Talikan kuplanaamioon joka maksaa yksittäin 10 euroa. Otankin nämä aika innolla testiin.


Haluan myös haastaa teidän kaikki kokeilemaan kotona ihan itse tehtyä luomua kasvonaamiota. Kotoa löytyy nimittäin paljon aineksia, joilla voi valmistaa naamion edullisesti. Itse tehdyt kotinaamiot on käteviä myös vaikkapa mökillä, sillä näistä naamioista ei tule ylimääräistä roskaa ja ainekset löytyy ihan keittiön kaapeista.


Kosteuttava kaakaonaamio:

- avokado
- 1 rkl hunajaa
- 1 rkl kaakaojauhetta

Kaakao ja avokado kosteuttaa ja tasapainottaa ihoa. Hunaja kirkastaa, rauhoittaa ja ravitsee ihoa ja sillä on antibakteerisia ominaisuuksia. Kaakao on erinomainen antioksidantti, joka parantaa ihon rakennetta ja suojaa mm. auringon UV-säteilyä vastaan, joten tämä naamio on erinomainen juuri kesäaikaan. Kaakaojauheena kannattaa käyttää ihan raakakaakojauhetta.

Naamion valmistus:

Muussaa neljäsosa avokadoa ja sekoita joukkoon kaakaojauhe sekä hunaja. Levitä varovasti kasvoille ja anna vaikuttaa ainakin 10 minuuttia. Pese naamio pois lämpimällä vedellä ja levitä sen jälkeen muut ihonhoitotuotteet.



Ravitseva hunajanaamio:

- 2 pussia kamomillateetä
- vettä
- 1 rkl hunajaa
- 1 tl ravintohiivaa


Hunaja ja ravintohiiva soveltuvat erinomaisesti esimerkiksi aknen hoitoon. Ravintohiiva ei ole elävää, kuten leivonnassa käytetty hiiva! Se sisältää runsaasti B-vitamiineja, jotka tasapainottavat ihoa. Hunajanaamiolla siis sekä ravitset että parannat ihoasi.

Naamion valmistus:

Valmista kupillinen vahvaa kamomillateetä eli liuota kaksi pussia teetä pariin desiin kuumaa vettä ja anna jäähtyä. Sekoita hunaja ja ravintohiiva keskenään. Lisää kamomillateetä niin paljon, että saat paksua tahnaa. Levitä tahna ohuesti iholle ja anna vaikuttaa 20 minuuttia. Pese pois lämpimällä vedellä.


Oletko koskaan kokeillut tehdä itse kasvonaamioita?
6 kommenttia on "Tee se itse kasvonaamio"
  1. En ole koittanut,mutta nyt kyllä tekisi mieli kokeilla tehdä itse :) Nuohan oli tosi kivoja ja simppeleitä ohjeita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä vain, yllätyin itsekin miten helposti noita naamioita pystyy tekemään ihan kotioloissa :)

      Poista
  2. Nuo puristetut kasvonaamiot näyttävät kyllä tosi mielenkiintoisilta! :D

    VastaaPoista
  3. Mä tykkään myös kaikista naamioista, mutta tuota Garnierin en ole vielä kokeillut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin näin kyseisen naamion ensimmäistä kertaa. Taisi olla uutuustuote :)

      Poista